MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Η ουτοπία του 4ου Ράιχ

Παρά το ότι η Γερμανία είναι οικονομικά πολύ ισχυρή, ο αδιαμφισβήτητος ηγεμόνας της Ευρώπης, τόσο στρατιωτικά, όσο και στην εξωτερική πολιτική θεωρείται νάνος – ενώ ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της είναι κυρίως οι Αμερικανοί, με τη νούμερο ένα τράπεζα της, τη Deutsche Bank, σε εξαιρετικά επικίνδυνη οικονομική κατάσταση.

«Μπορούμε επίσης να προβλέψουμε με μεγάλη βεβαιότητα ότι, η Ευρώπη θα είναι μια ενιαία ήπειρος το έτος 2000. Κάποιος θα είναι σε θέση να πετάξει από το Βερολίνο στο Παρίσι για πρωινό σε δεκαπέντε λεπτά, τα πιο σύγχρονα σήμερα όπλα θα θεωρηθούν αντίκες και πολλά άλλα. Η Γερμανία, ωστόσο, θα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό στρατιωτική κατοχή σύμφωνα με τα σχέδια της Διάσκεψης της Γιάλτας – ενώ οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί θα εκπαιδεύσουν το λαό της στη δημοκρατία. Πόσο άδειος είναι ο εγκέφαλος αυτών των τριών τσαρλατάνων – τουλάχιστον στην περίπτωση των δύο εξ αυτών!» (Josef Gebells, 1943, «Το έτος 2000», το ράιχ – πηγή).

Η Μεσαία Τάξη στη «μέγκενη» της φτωχοποίησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ρεκόρ στις αποποιήσεις κληρονομιών, ακίνητα στο Δημόσιο

Οι πονοκέφαλοι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν φαίνεται να σταματούν εδώ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να προσθέτει επιπλέον φόρους και βάρη στους ιδιοκτήτες ακίνητων με αποτέλεσμα να χάνουν την περιουσία τους. Εκτός από τις τράπεζες χιλιάδες ακίνητα ιδιωτών οδηγούνται στην… αγκαλιά του Δημοσίου όχι γιατί οφείλουν στην εφορία αλλά απλώς και μόνο από τις αποποιήσεις κληρονομιών.

Tα άκουσε χοντρά ο Τσίπρας από το Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή

Τα άκουσε χοντρά ο Α. Τσίπρας από το Νότη Μαριά σήμερα 11/9/2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Εκεί όπου ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στα αμείλικτα ερωτήματα του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή και ενώ η ΕΡΤ σε μια κίνηση απόλυτης ξεφτίλας έκοψε τη ζωντανή μετάδοση από το Στρασβούργο αμέσως μόλις πήρε το λόγο ο Νότης Μαριάς