MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Κραχ τύπου 1929 ενόψει-BRICS: Οι τράπεζες των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ζημίες 500 δις. δολαρίων καθώς αυξάνεται η αποδολαριοποίηση

Σε σοκ η Google – Μεθοδεύεται η διάλυσή της, ετοιμάζουν ποινή – τιμωρία οι ΗΠΑ επειδή τόλμησε να γιγαντωθεί

Η τελική απόφαση για τη Google αναμένεται έως τον Αύγουστο του 2025 
 
Το ενδεχόμενο ακόμη και να τη «διαλύσει» εξετάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την Google, σε μια «παραδειγματική τιμωρία» για τις αντιμονοπωλιακές παραβιάσεις της στην ηλεκτρονική αναζήτηση, κάτι που θα σηματοδοτούσε την πιο τολμηρή προσπάθεια δικαστικών αρχών να χαλιναγωγήσουν μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο.
 
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ «εξετάζει συμπεριφορικά και δομικά διορθωτικά μέτρα» που θα εμπόδιζαν την Google να χρησιμοποιεί προϊόντα όπως το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, το Play app store και το λειτουργικό σύστημα Android για να δώσει στη μηχανή αναζήτησής της ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών ή νεοεισερχομένων, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη.