MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 357,29 δισ. ευρώ αυξήθηκε το ελληνικό χρέος το γ' τρίμηνο 2021

Στα 357,29 δισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος το γ' τρίμηνο του 2021


Στα 357,29 δισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος το γ' τρίμηνο του 2021, έναντι 354 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 337,7 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
 
Τα έσοδα της γενικής κυβέρνησης ανήλθαν το γ' τρίμηνο σε 22,856 δισ. ευρώ από 21,374 δισ. ευρώ το β' τρίμηνο και 21,058 δισ. ευρώ το γ΄τρίμηνο του 2020.
 
Οι φόροι στο εισόδημα και την περιουσία ήταν 4,045 δισ. ευρώ (17,7% των συνολικών εσόδων) από 2,773 δισ. ευρώ (13,2% των συνολικών εσόδων).
 

Διαλύουν το ΕΣΥ! Σε εξέλιξη το σχέδιο για κλείσιμο νοσοκομείων

Η μεγάλη αναταραχή που έχει δημιουργήσει στη δημόσια υγεία ο κορωνοϊός φαίνεται πως αντιμετωπίζεται από το Μαξίμου ως μια… υπέροχη κατάσταση, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες για την εφαρμογή του σχεδίου που περιλαμβάνει το κλείσιμο νοσοκομείων και την άλωση του ΕΣΥ από τους ιδιώτες.


Το γεγονός πως ο κορωνοϊός συνεχίζει να «ματώνει» την ελληνική κοινωνία με δεκάδες θανάτους σε καθημερινή βάση, ενώ την ίδια ώρα που οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ ξεπέρασαν ακόμα μία ημέρα τους 120, φαίνεται πως λίγο απασχολεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας. Γίνεται, πλέον, ξεκάθαρο πως το δίδυμο ΠλεύρηΓκάγκα έχει αναλάβει «εργολαβία» το σχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ και της αναμόρφωσης του υγειονομικού χάρτη της χώρας, καθώς η χώρα θρηνεί καθημερινά 100 νεκρούς και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν από την υποστελέχωση.

Γαλάζιοι βουλευτές δεν πάνε στα γραφεία τους!

Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων απαιτεί εξηγήσεις για τους λογαριασμούς 
 
Μπορεί να θρηνούμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, φαίνεται όμως ότι αυτό που συμβαίνει με τους λογαριασμούς του ρεύματος εξελίσσεται σε τσουνάμι που ήδη προκαλεί φόβο στους κυβερνητικούς βουλευτές.
 
Τα τηλέφωνα των γραφείων αλλά και τα κινητά τους έχουν «σπάσει», τόσο από απλούς πολίτες όσο και από επαγγελματίες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το πρωτοφανές κύμα αυξήσεων. Βουλευτές της περιφέρειας μάλιστα έχουν σταματήσει να πηγαίνουν στα γραφεία τους, διότι οι επισκέψεις των πολιτών γίνονται όλο και πιο πιεστικές, όσο οι λογαριασμοί όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά αυξάνονται αλματωδώς.