MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Υποκλοπές – Η ευρωπαϊκή διάσταση μιας βρώμικης συστημικής χορογραφίας

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Καθοριστικής σημασίας ζήτημα, η βαρύτητα του οποίου υπερβαίνει ακόμη και αυτήν καθ’ εαυτήν την αποκάλυψη του νέου σκανδάλου με τις υποκλοπές, είναι η ανωριμότητα, η πολιτική ευτέλεια αλλά και η ηθική φτήνια με την οποία προσπαθούν να εμπλακούν στην διαχείριση των συνεπειών και των κρίσιμων παραμέτρων αυτού του αίσχους, τόσο η κυβέρνηση και ο καθ’ όλα ένοχος πρωθυπουργός, όσο και η αντιπολίτευση στο σύνολό της.
 
Για τους μεν, αυτό που προέχει είναι η συγκάλυψη, ο αποπροσανατολισμός των όποιων ερευνών, η επένδυση στην λήθη, ο συμψηφισμός στην αθλιότητα και φυσικά η ανάκτηση της χαμένης πρωθυπουργικής αξιοπιστίας μετά το φιάσκο του «διαγγέλματος», ούτως ώστε να αποκατασταθεί ένα πολιτικό περιβάλλον ικανό να εξασφαλίσει μια ψευδαίσθηση κυβερνησιμότητας και μέσω αυτής να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια σχετικά αξιοπρεπή πορεία της ΝΔ προς τις εκλογές, πολύ δε περισσότερο τώρα που το πλεονέκτημα του εκλογικού αιφνιδιασμού, έχει χαθεί οριστικά από την πρωθυπουργική φαρέτρα.
 

Σχέδιο καταστολής αναταραχών ετοιμάζει η Γερμανία – Το δόγμα των μυστικών υπηρεσιών και τα… καυσόξυλα της Deutsche Bank

Για εχθρούς της Δημοκρατίας έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο οι υπεύθυνοι των μυστικών υπηρεσιών 
 
Ακραία μέτρα περιορισμού της ενέργειας, αλλά και καταστολής κοινωνικών αναταραχών επεξεργάζονται οι αρχές στη Γερμανία, ενόψει του δύσκολου ενεργειακά χειμώνα.

Και καθώς τα ερωτήματα για «καυσόξυλα» έχουν πληθύνει στο γερμανικό Google, η Deutsche Bank προβλέπει ότι «το ξύλο θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς θέρμανσης όπου είναι δυνατόν». 
 
Για αρχή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Αντικαγκελάριος Robert Habeck - ο οποίος έχει καλέσει τους κατοίκους να μειώσουν τη θέρμανση - ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα δεν θα επιτρέπεται να ρυθμίζουν τη θέρμανση πάνω από τους 19 βαθμούς Κελσίου από το φθινόπωρο. 
 

Παντελώς ανεξέλεγκτη (διαχρονικά) η ΕΥΠ!

Στάχτη στα μάτια η υπογραφή από δύο εισαγγελείς για άρση απορρήτου, καθώς το αίτημα δεν αναφέρει ονόματα «υπόπτων»


Όσα μπαλώματα φτηνού εντυπωσιασμού κι αν επιχείρησε να κάνει ο πρωθυπουργός με την επικοινωνιακή, βιαστική κι εν τέλει ανούσια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η πραγματικότητα είναι πως η ΕΥΠ παραμένει ένα ανεξέλεγκτο «μαύρο κουτί». Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το βάρος των ευθυνών γονατίζει το Μαξίμου.
 

Οι «μαύροι αριθμοί» της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Οι νεκροί της πανδημίας, τα καμένα δάση, το δημόσιο χρέος, ο πληθωρισμός, αυτοί που έμειναν εκτός ΑΕΙ, η ακρίβεια αλλά και τα δανεικά και αγύριστα της ΝΔ συνθέτουν το παζλ

Η επικαιρότητα μπορεί να καλύπτεται από το μεγάλο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, που έχει βάλει τον πρωθυπουργό με την πλάτη στον τοίχο, όμως και εκτός αυτού η πολιτική της κυβέρνησης αυτά τα τρία χρόνια έχει να επιδείξει πληθώρα αρνητικών αποτελεσμάτων, τα οποία αποτυπώνονται σε αριθμούς, οι οποίοι ως γνωστόν λένε πάντα την αλήθεια!