MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Γ. Τράγκας: Ο Ελληνικός και Διεθνής Τύπος καταγγέλλουν τον Μητσοτάκη για μεθόδους Ερντογάν

Ζούμε εφιαλτικές, «μαύρες» ημέρες μιας απεχθούς τυραννίας και ωμής προσβολής του δημοκρατικού πολιτεύματος


Όλα τα γραφεία Τύπου των ξένων πρεσβειών, οι υπηρεσίες πληροφοριών και όλοι οι ξένοι ανταποκριτές μετέδωσαν χθες τις μαζικές ανακοινώσεις των ελληνικών δημοσιογραφικών ενώσεων εναντίον των αστυνομικών μέτρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη που περιορίζουν το έργο του Τύπου. Όλοι οι ξένοι ανταποκριτές μετέδωσαν χθες στα ειδησεογραφικά πρακτορεία, στις εφημερίδες και τα κανάλια τους την απομάκρυνση των δημοσιογράφων από τους τόπους των αστυνομικών επιχειρήσεων.

Όπως μαθαίνω εκτεταμένες εκθέσεις των αρμοδίων τμημάτων των εδώ πρεσβειών περιγράφουν τις μεθόδους Ερντογάν που χρησιμοποιεί πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο σημερινός πρωθυπουργός αρνείται το δικαίωμα της κριτικής, δυσφορεί για την παρουσία εκπροσώπων του Τύπου και δίνει οδηγίες στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να απομακρύνει ακόμα και με βίαια μέτρα τους εκπροσώπους του Τύπου από τους τόπους όπου διεξάγονται επιχειρήσεις εναντίον διαμαρτυρομένων πολιτών.

Πανικός στο Μαξίμου: Απαγόρευσαν τις αντιδράσεις των πολιτών στις ανακοινώσεις του Κ.Μητσοτάκη λόγω των μαζικών dislikes

( John.k : Ποιός έπαθε Binden ; )

 
Μαζικές ύβρεις εναντίον του πρωθυπουργού

Στα χνάρια του Τζο Μπάιντεν βαδίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς μετά τα μαζικά dislikes των πολιτών απαγόρευσε τις αντιδράσεις και τα σχόλια κάτω από τα βιντεάκια που ανεβάζει στο youtube.


Πριν λίγες ημέρες τα dislikes κάτω από τα βίντεο του στο facebook έφτασαν σχεδόν τις 60.000(!), αριθμό ρεκόρ, ενώ υβριστικά σχόλια εναντίον του είχαν χιλιάδες θετικές ψήφους.

Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις αναρτήσεις του πρωθυπουργού στο facebook με τους πολίτες να εκφράζουν την δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του και τις αποφάσεις της κυβέρνησής του και κυρίως τα σκληρά κι αποτυχημένα lockdown.

Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό στην Γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου

◼ Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις στη φάση της επανέναρξης των διερευνητικών , με τις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και το παιχνίδι των ανοιγμάτων της Τουρκίας στη Δύση, με ορόσημο την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την 25η Μαρτίου . 
 
◼ Η νέα φάση στο Κυπριακό , η άτυπη πενταμερής του Απριλίου , οι «θανάσιμες» παγίδες για την Κυπριακή Δημοκρατία με ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν και η ανάγκη επανατοποθέτησης του Κυπριακού ως διεθνούς ζητήματος στα πλαίσια του Ο.Η.Ε.