MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει το ακριβότερο και το πιο αργό διαδίκτυο στην ΕΕ


( John.k - Αυτό δεν γίνεται μόνο στο Internet , γίνεται στα πάντα … Και αυτό έχει να κάνει με το ότι ή κυβέρνηση της Ελλάδας δεν έχει καμιά σχέση με τον Ελληνικό λαό και τις ανάγκες του … Όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει στην μεταπολίτευση. Δεν έχουν προσωπικό κόστος σε κάτι, αν είναι πχ ακριβό το πετρέλαιο , το Internet ή τα προϊόντα …. Προσωπικό κόστος έχουν …. αν δεν είναι αρεστοί στους Γερμανούς ή στους Αμερικάνους ….. Οπότε δεν τους νοιάζει …. Δεν ξέρουν καν τι είναι αυτό που λέμε εδώ τώρα , δεν υπάρχει στον κόσμο τους ….. )

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Κομισιόν, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα η χώρα μας έχει το πιο ακριβό διαδίκτυο και το πιο αργό διαδίκτυο από τις 28 χώρες της ΕΕ. Φέτος έπεσε κάτω από την χώρα μας στις ταχύτητες η Βουλγαρία, στις εκτός αστικών κέντρων περιοχές. 

Οι τιμές στην χώρα μας είναι μέχρι και πέντε φορές πιο υψηλές και οι ταχύτητες είναι πιο αργές πάνω από δέκα φορές.

Το ίδιο ισχύει και για την τηλεφωνία, σταθερή και κινητή. 

Η Δημοκρατία στον καιρό της Παγκόσμιας Αβεβαιότητας

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, πολιτειολόγος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο και τέως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε μία μεγάλη συζήτηση για τα δικαιώματα, τους πολίτες και τους θεσμούς, στην επόμενη μέρα της πανδημίας του νέου κορωνοιού και τις ισορροπίες τεχνοκρατίας και Δημοκρατία και τους τεκτονικούς τριγμούς της Παγκοσμιοποίησης

- Τι αλλάζει σε έναν κόσμο υγειονομικής και τεχνολογικής επιτήρησης, όπου η εργασία γίνεται παροχή υπηρεσίας και οι κοινωνίες αντιμετωπίζουν μια νέα πραγματικότητα. 

Δ. Σταθακόπουλος: Πως διαβάζουν οι σύγχρονοι Τούρκοι το Εθνικό τους αφήγημα

Ενδιαφέροντα τα όσα αναφέρει για το πώς διαβάζουν το Εθνικό τους αφήγημα οι Τούρκοι και για τα περί γαλάζιας πατρίδας , μιλώντας στον 98.4 ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, νομικός και διδάκτορας της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας της Οθωμανικής περιόδου.

Με βάση ιστορικά και κοινωνιολογικά στοιχεία εξήγησε πως κατά τη γνώμη του κουμπώνει το αφήγημα Ερντογάν περί γαλάζιας πατρίδας.

Αλλαγή (;) πλεύσης από Τουρκία - Μετά τις προκλήσεις δηλώνει επιθυμία για συνεργασία με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία επιμένει πως χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της δεν μπορεί να υλοποιηθεί κανένα σχέδιο - Τι απαντά η Αθήνα 

(upd9) Αλλαγή πλεύσης (;) από την Τουρκία η οποία μετά τις απειλές, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της έκανε άνοιγμα στην Αθήνα κάνοντας λόγο για επιθυμία της Άγκυρας να συνεργαστεί με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Λίγες ώρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις για την υφαλοκρηπίδα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του, χαρακτήρισε σημαντική τη συμφωνία Αθήνας και Ρώμης για την ΑΟΖ, ενώ μίλησε για συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα «δικαιωματά» της στην περιοχή.

Εφετείο Χανίων: Αθώοι τραπεζικοί για "θαλασσοδάνεια" 4,5 εκατ. ευρώ - Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο

Χορήγησαν 61 "θαλασσοδάνεια" συνολικού ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά το Εφετείο Χανίων αθώωσε τη διευθύντρια υποκαταστήματος τράπεζας στην Κρήτη καθώς και έξι πολιτικούς μηχανικούς και εκτιμητές ακινήτων. 

Η απαλλακτική απόφαση αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο, καθώς τα δάνεια χορηγούνταν εξώφθαλμα χωρίς τις προβλεπόμενες εγγυήσεις, ενώ ως τόπο διαμονής οι δανειολήπτες δήλωναν ανύπαρκτες διευθύνσεις ακόμα και ...νεκροταφείο, αλλά και αριθμούς κινητών τηλεφώνων που δεν δηλώνονταν σε κανέναν.

Μάζης: «Η Τουρκία θα προσπαθήσει να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στη μέση του καλοκαιριού»

Την πεποίθησή του ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στα μέσα του καλοκαιριού εξέφρασε ο καθηγητής Γιάννης Μάζης, εξηγώντας τον λόγο που ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση. Παράλληλα σχολίασε και τις τελευταίες δηλώσεις Τσαβούσογλου για τις υφαλοκρηπίδες των νησιών και την απόσταση του Καστελόριζου από την γειτονική χώρα.

«Ο Τσαβούσογλου εξελίσσεται ολοταχώς για το διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Ερμηνεύει τους νόμους όπως θέλει, αυτερνεργεί και αυτοαποφασίζει. Αποδεικνύεται από τη διεθνή πρακτική ότι αυτά που λέει δεν ισχύουν. Εκείνο που προσπαθεί να κάνει είναι να πείσει τη δική μας πλευρά να υιοθετήσει, υπό το κράτος των πιέσεων και των απειλών και των προκλήσεων, της συνεργασίας με τον Λευκό Οίκο και τον Τραμπ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μάζης στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε: