MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει το ακριβότερο και το πιο αργό διαδίκτυο στην ΕΕ


( John.k - Αυτό δεν γίνεται μόνο στο Internet , γίνεται στα πάντα … Και αυτό έχει να κάνει με το ότι ή κυβέρνηση της Ελλάδας δεν έχει καμιά σχέση με τον Ελληνικό λαό και τις ανάγκες του … Όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει στην μεταπολίτευση. Δεν έχουν προσωπικό κόστος σε κάτι, αν είναι πχ ακριβό το πετρέλαιο , το Internet ή τα προϊόντα …. Προσωπικό κόστος έχουν …. αν δεν είναι αρεστοί στους Γερμανούς ή στους Αμερικάνους ….. Οπότε δεν τους νοιάζει …. Δεν ξέρουν καν τι είναι αυτό που λέμε εδώ τώρα , δεν υπάρχει στον κόσμο τους ….. )

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Κομισιόν, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα η χώρα μας έχει το πιο ακριβό διαδίκτυο και το πιο αργό διαδίκτυο από τις 28 χώρες της ΕΕ. Φέτος έπεσε κάτω από την χώρα μας στις ταχύτητες η Βουλγαρία, στις εκτός αστικών κέντρων περιοχές. 

Οι τιμές στην χώρα μας είναι μέχρι και πέντε φορές πιο υψηλές και οι ταχύτητες είναι πιο αργές πάνω από δέκα φορές.

Το ίδιο ισχύει και για την τηλεφωνία, σταθερή και κινητή. 

Τον Φθινόπωρο, όταν για πρώτη φορά αποκαλύφθηκαν επισήμως από την ΕΕ οι χαώδης διαφορές, ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός ζήτησαν από τις εταιρείες να μειώσουν κατά 50% τις τιμές, ναι κατά 50% για να καταλάβετε το μέγεθος της κλοπής των νοικοκυριών και του κάθε πολίτη ξεχωριστά, οι εταιρείες απάντησαν ότι δεν μπορούν γιατί έχουν υψηλά κόστη και πρότειναν να διπλασιάσουν τα "δεδομένα", προσφορά χωρίς αξία, που με την σειρά της αποκάλυψε όμως ότι μας κοροϊδεύουν και από πάνω.

Φυσικά η κυβέρνηση δεν έδωσε συνέχεια, και στην εποχή του κορονοιού ανέθεσε χωρίς διαγωνισμούς μια σειρά από προγράμματα και δράσεις, διοχετεύοντας σημαντικούς πόρους της βοήθειας της ΕΕ και χρήματα των φορολογουμένων, στις εταιρείες αυτές.

Βέβαια με το αζημίωτο για την κυβέρνηση και τα κρατικά ταμεία, αφού το 24% του ΦΠΑ που πληρώνουμε για αυτές τις υπηρεσίες μπαίνει στα πανάκριβα τιμολόγιά τους.

Μια τετραμελής Ελληνική οικογένεια πληρώνει 1000 ευρώ περισσότερα τον χρόνο από μια Γερμανική, η οποία μάλιστα έχει διπλάσιο εισόδημα από την Ελληνική.

Τώρα που είναι στο Ισραήλ ο Μητσοτάκης, δεν ρωτάει πως εκεί έχουν τόσο υψηλής ποιότητας τηλεπικοινωνίες και διαδίκτυο και ταυτόχρονα τόσο πολύ φθηνό;

Πως να στηριχθεί η ανάπτυξη, η εκπαίδευση, η έρευνα, η οικονομία και το εισόδημα των Ελλήνων, όταν ανάλογα είναι τα φαινόμενα στις τράπεζες, την ενέργεια, τα Super Market και όχι μόνο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου