MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Προσύμφωνο

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Προσύμφωνο - 3zzz Melbourne Ethnic Community Radio.

10/09/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Εξελίξεις, πΓΔΜ,  Σκόπια

Εθνικοί επικριτές και κατήγοροι

Ορισμένοι κατά συρροή υβριστές των Ελλήνων Πολιτών καταφέρονται υποτιμητικά εναντίον τους, ισχυριζόμενοι μεταξύ άλλων πως το θηριώδες δημόσιο χρέος δεν συνιστά το βασικό πρόβλημα της οικονομίας – αλλά η πλήρης έλλειψη εμπιστοσύνης ολόκληρου του κόσμου στο «νεοελληνικό μόρφωμα»!

Άποψη 

Οι κατηγορίες εναντίον των Ελλήνων το τελευταίο διάστημα αυξάνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια συμπλέγματα στον πληθυσμό – τα οποία κατά την άποψη μου κάθε άλλο παρά συντελούν δημιουργικά στο ξεπέρασμα της κρίσης. Ακόμη και για τη χθεσινή πολυπληθή διαμαρτυρία της Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με πολλούς χρησιμοποιήθηκε πρωτόγνωρη ποσότητα χημικών έως και εναντίον μικρών παιδιών, μία σειρά Ελλήνων προσπάθησε να την υποβαθμίσει – αναφέροντας πως οι διαδηλωτές δεν ξεπερνούσαν τα 10.000 άτομα, οπότε επιθυμούν να συμπεραίνεται πως είτε δεν ενδιαφέρονται οι Έλληνες για τη Μακεδονία, είτε είναι σωστή η συμφωνία της Πρέσπας, παρά το ότι τεκμηριώνεται το ακριβώς αντίθετο (ανάλυση).