MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

«Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου από Τουρκία-Ελλάδα» προτείνει ο Ακάρ και λέει ότι «οι συνομιλητές μας είναι θετικοί»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μας είπε ανοιχτά την πρόταση της Άγκυρας:


Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου…

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά από την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η τουρκική πρόταση προβλέπει την από κοινού τουριστική και πλουτοπαραγωγική εκμετάλλευση του Αιγαίου .

Πρόσθεσε ότι «με την Ελλάδα διεξήχθησαν θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες για θέματα της επικαιρότητας. Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια». Έβαλαν και τη συνεκμετάλλευση;

Επί ξύλου κρεμάμενος ο Μητσοτάκης

Τα μαντάτα από την Κομισιόν είναι άσχημα. Όχι μόνο οι Βόρειοι απέρριψαν τις ελληνικές θέσεις για πλαφόν στις τιμές του ρεύματος. Αλλά τώρα βάζουν εμπόδια και στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μειώσεις φόρων, όπως αυτή του ΕΝΦΙΑ κατά 13%.


Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για «κόκκινη κάρτα» που έφαγε στο Eurogroup ο Σταϊκούρας σε ό,τι αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ελαφρύνσεις φόρων ως αντιστάθμισμα στην υψηλή ακρίβεια.

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες λένε ότι και ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, δέχεται ισχυρές πιέσεις για να αυξηθούν τα επιτόκια, κάτι που θα σημάνει αύξηση και του κόστους δανεισμού νοικοκυριών κι επιχειρήσεων.

Ανακοίνωση-καταπέλτης των εργαζομένων στην ΕΡΤ με σοβαρότατες καταγγελίες

«Ως πότε η ΕΡΤ και ο ελληνικός λαός θα πληρώνει μαθητευόμενους μάγους;» - Τι αναφέρουν και για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη


Η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ με ανακοίνωσή της αναφέρεται στο θέμα του δήθεν ανταποκριτή του καναλιού Αχιλλέα Πατσούκα, ο οποίος όπως λένε, έβγαινε από την Καλλιθέα (όχι από την Κυψέλη όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό) και όχι από την Μόσχα, όπως παρουσίαζε η ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματά τους προς τη διοίκηση της ΕΡΤ και μέσω ερωτήσεων προβαίνουν σε σοβαρότατες καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του κρατικού καναλιού.

Μάλιστα, εκτός από το θέμα με τον ανταποκριτή-φάντασμα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θίγουν και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, για την οποία λένε πως ενώ η ΕΡΤ έκλεισε VAN για να καλύψει την επίσκεψη, αυτή αφέθηκε σε Τούρκο σκηνοθέτη και διευθυντή παραγωγής.