MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Μ. Ψύλλος: Γεωπολιτικά τα παιγνίδια στη Μέση Ανατολή

«Απαραίτητο, όσο δύσκολο ή ανέφικτο φέρεται να είναι αυτό σήμερα, να υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, καθώς χωρίς αυτό οι εντάσεις θα συνεχίζονται» λέει στον 98.4 ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ψύλλος, γνώστης των Διεθνών θεμάτων. Μιλά για τον πόλεμο που διεξάγεται μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, το σύνθετο πάζλ συμμαχιών και συμφερόντων στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται εκτός των αντιμαχόμενων πλευρών πολλές χώρες της περιοχής κι όχι μόνο ανάλογα με τα συμφέροντα τους. 
 

Ο αντισημιτισμός στην Τουρκία του Ερντογάν

Οι κατά καιρούς «επιθέσεις γοητείας» που εξαπολύει η τουρκική κυβέρνηση για να αποσοβήσει κυρώσεις και να αποφύγει τη διεθνή απομόνωση, δεν στοχεύουν μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στοχεύουν και άλλους «ισχυρούς παίκτες». Στο πλαίσιο μιας τέτοιου είδους «επίθεσης», από τα τέλη του 2020 οι Τούρκοι καταβάλλουν μια εντονότατη προσπάθεια προσεταιρισμού του Ισραήλ, με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν να πραγματοποιεί σειρά επαφών με ισραηλινούς αξιωματούχους προκειμένου να εξομαλύνει τις σχέσεις των δύο πλευρών. Ο τουρκικός σχεδιασμός είχε ως εξής: Αν οι σχέσεις των δύο χωρών αναθερμαίνονταν, τότε οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να «μεσολαβήσουν» στην διακυβέρνηση Μπάιντεν προκειμένου αυτή να «δει» την Τουρκία «με ευνοϊκότερο μάτι».


Ελληνικά Hoaxes: Μισές αλήθειες, ολόκληρα ψέματα! Αναφορές παρενεργειών και θανάτων μετά από εμβολιασμό COVID παιδιών και εφήβων στις ΗΠΑ

Σε προηγούμενο άρθρο μας, ασχοληθήκαμε με την αναφορά θανάτου ενός κοριτσιού 2 χρονών, στην Πολιτεία Βιρτζίνια των ΗΠΑ, μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer/Biontech. Όπως είχαμε δει, η αναφορά αυτή, ενώ αρχικά καταχωρήθηκε στο σύστημα VAERS των ΗΠΑ, μετά εξαφανίστηκε.


Την υπόθεση θανάτου του 2χρονου κοριτσιού ανέλαβαν να καταρρίψουν οι “εθνικοί μας καταρριψίες”, τα Ελληνικά Hoaxes. Όπως διαβάζουμε στο άρθρο τους, η αναφορά ήταν ψευδής και γι’ αυτό αποσύρθηκε από το VAERS. Όπως είπαμε και την προηγούμενη φορά που ασχοληθήκαμε με το θέμα, δεν πρόκειται να κάνουμε σενάρια ούτε υποθέσεις. Εμείς γνωρίζουμε μόνο ό,τι διαβάζουμε, ό,τι ακούμε, ό,τι δημοσιεύεται.

Προτού ασχοληθούμε με τα επιχειρήματα των Hoaxes, οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι θα τους βγάλουμε καινούργια “δουλίτσα”.