MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Ελληνικά Hoaxes: Μισές αλήθειες, ολόκληρα ψέματα! Αναφορές παρενεργειών και θανάτων μετά από εμβολιασμό COVID παιδιών και εφήβων στις ΗΠΑ

Σε προηγούμενο άρθρο μας, ασχοληθήκαμε με την αναφορά θανάτου ενός κοριτσιού 2 χρονών, στην Πολιτεία Βιρτζίνια των ΗΠΑ, μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer/Biontech. Όπως είχαμε δει, η αναφορά αυτή, ενώ αρχικά καταχωρήθηκε στο σύστημα VAERS των ΗΠΑ, μετά εξαφανίστηκε.


Την υπόθεση θανάτου του 2χρονου κοριτσιού ανέλαβαν να καταρρίψουν οι “εθνικοί μας καταρριψίες”, τα Ελληνικά Hoaxes. Όπως διαβάζουμε στο άρθρο τους, η αναφορά ήταν ψευδής και γι’ αυτό αποσύρθηκε από το VAERS. Όπως είπαμε και την προηγούμενη φορά που ασχοληθήκαμε με το θέμα, δεν πρόκειται να κάνουμε σενάρια ούτε υποθέσεις. Εμείς γνωρίζουμε μόνο ό,τι διαβάζουμε, ό,τι ακούμε, ό,τι δημοσιεύεται.

Προτού ασχοληθούμε με τα επιχειρήματα των Hoaxes, οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι θα τους βγάλουμε καινούργια “δουλίτσα”.

Στην τελευταία ενημέρωση του VAERS (την Παρασκευή 7/5) εμφανίστηκαν ακόμα δύο αναφορές θανάτων μωρών μετά από εμβολιασμό τους!

Το πρώτο είναι ένα κοριτσάκι 2 ετών από την Πολιτεία Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ένα περιστατικό που έχει αρκετές ομοιότητες με το προηγούμενο (ηλικία, πολιτεία, ημ/νία εμβολιασμού, ημ/νία θανάτου) και κάποιες διαφορές (σ’ αυτήν την περίπτωση, το μωρό δεν φέρεται να νοσηλεύτηκε όπως στην προηγούμενη). Υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για το ίδιο παιδί και κάποιος να επανέλαβε την αναφορά, διορθώνοντας κάποια λάθος στοιχεία (στην πρώτη αναφορά, αυτή που “εξαφανίστηκε”, οι ημέρες νοσηλείας δεν ταίριαζαν με την ημερομηνία εμβολιασμού και θανάτου). Τα στοιχεία αυτού του περιστατικού υπάρχουν στην παρακάτω φωτό. 


Στην περιγραφή των ανεπιθύμητων ενεργειών, διαβάζουμε:

επρόκειτο να πεθάνει/πεθαίνει μετά το εμβόλιο, ασθενής 2 ετών. Αυτή είναι μια αυθόρμητη αναφορά από έναν μη προσβάσιμο καταναλωτή μέσω ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από την Pfizer. Μια ασθενής ηλικίας 2 ετών έλαβε bnt162b2 (PFIZER-BIONTECH COVID-19 VACCINE), δεύτερη δόση σε ηλικία 2 ετών μέσω απροσδιόριστης οδού χορήγησης στις 25Feb2021 (δεν αναφέρθηκε ο αριθμός παρτίδας/παρτίδας) ως εφάπαξ δόση για την ανοσοποίηση κατά του covid-19. Το ιατρικό ιστορικό της ασθενούς και τα συνοδά φάρμακα δεν αναφέρθηκαν. Αναφέρθηκε ότι η 2χρονη πέθανε μετά το εμβόλιο στις 03Μαρ2021. Αναφέρθηκε στο VAERS. Περιμένετε τους ερευνητές να την αποκλείσουν από τη μελέτη, πιθανώς ισχυριζόμενοι ότι ο θάνατός της δεν είχε καμία σχέση με το εμβόλιο, θα πέθαινε έτσι κι αλλιώς εκείνη την ημέρα, πέντε ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Έτσι λειτουργούν. Η ασθενής πέθανε στις 03Μαρ2021. Η έκβαση του συμβάντος ήταν θανατηφόρα. Δεν είναι δυνατή καμία προσπάθεια παρακολούθησης. Δεν μπορούν να ληφθούν πληροφορίες σχετικά με την παρτίδα. Δεν αναμένονται περαιτέρω πληροφορίες. Αναφερθείσα αιτία(-ες) θανάτου: επρόκειτο να πεθάνει.

Απ’ όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί COVID, έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τους “συμπτωσιολόγους” ότι όλες οι αναφερόμενες παρενέργειες και οι θάνατοι δεν έχουν καμία σχέση με το εμβόλιο, ότι είναι απλώς “συμπτώσεις”, αλλά να λέγεται για ένα 2χρονο παιδάκι ότι θα πέθαινε έτσι κι αλλιώς εκείνη την ημέρα, αυτό ξεπερνά κάθε όριο!

Το άλλο περιστατικό, είναι ένα αγοράκι ενός έτους, από την Φλόριντα των ΗΠΑ, στο οποίο χορηγήθηκε το εμβόλιο της Moderna στις 8/4/2021. Δύο ημέρες μετά, εμφάνισε υψηλό πυρετό, επιληπτικές κρίσεις και τελικά πέθανε στις 10/4/2021.

 
Περιμένοντας το VAERS να “εξαφανίσει” και τους Hoaxes να “καταρρίψουν” και αυτές τις νέες αναφορές, ας δούμε με ποιο σκεπτικό οι Hoaxes διέψευσαν την προηγούμενη αναφορά.

Δύο είναι τα βασικά τους επιχειρήματα:

1. Τα εμβόλια κατά της COVID δεν έχουν πάρει άδεια χορήγησης σε παιδιά κάτω των 12 ετών, ενώ οι κλινικές δοκιμές της Pfizer σε παιδιά αυτής της ηλικίας ξεκίνησαν στα τέλη Μαρτίου, άρα είναι αδύνατον να εμβολιάστηκε το 2χρονο κοριτσάκι στις 25 Φεβρουαρίου, όπως φαίνεται στην κάρτα αναφοράς.

2. Τα Hoaxes παραθέτουν επικοινωνία τους με το CDC, που βεβαιώνει ότι η αναφορά ήταν ψευδής και γι’ αυτό αποσύρθηκε. Συγκεκριμένα, η απάντηση που πήραν από τον εκπρόσωπο του CDC και την παραθέτουν αυτούσια, έχει ως εξής:

“Η αναφορά από το VAERS την οποία αναζητάτε ήταν ψευδής και για αυτό το λόγο αφαιρέθηκε από το σύστημα.


Το αναγραφόμενο όνομα του ατόμου που κατέθεσε την αναφορά αντιστοιχούσε σε κάποιον παγκόσμιο ηγέτη και το όνομα του ασθενούς αντιστοιχούσε σε έναν επαγγελματία αθλητή.”

Για να το λέει το CDC, έτσι θα ‘ναι, σκέφτηκαν τα τζιμάνια της κατάρριψης των fake news και προτίμησαν να πιστέψουν, χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις, ότι κάποιος “παγκόσμιος ηγέτης” περνάει την ώρα του τρολάροντας επώνυμα το VAERS, παρά ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να εμβολιαστεί ένα παιδί με μη εγκεκριμένο για την ηλικία του εμβόλιο!

Στο άρθρο τους, επαναλαμβάνουν τους περιορισμούς του συστήματος VAERS, ότι δηλαδή περιλαμβάνει αυθόρμητες αναφορές, που πολλές φορές μπορεί να έχουν ανακρίβειες και λάθη ή και να είναι εσκεμμένα ψευδείς. Οπότε, αν διαπιστωθεί κατά την επεξεργασία τους κάτι τέτοιο, μπορεί οι υπεύθυνοι του συστήματος να τροποποιήσουν ή να αποσύρουν μια αναφορά.

Αυτό είναι σωστό, με μια διαφορά. Οι αναφορές μπορεί να είναι αυθόρμητες, η εμφάνισή τους όμως στη δημόσια βάση δεδομένων του συστήματος δεν είναι καθόλου αυθόρμητη, αλλά γίνεται μετά την επεξεργασία και τον έλεγχό τους. Αυτό φαίνεται από τη χρονική καθυστέρηση που υπάρχει στην ενημέρωση της βάσης με τα νέα στοιχεία. Π.χ. η τελευταία ενημέρωση της Παρασκευής 7/5, περιλαμβάνει δεδομένα μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, 30/4. Στη φόρμα αναζήτησης σήμερα (10/5) βλέπουμε γραμμένο:

Data contains VAERS reports processed as of 4/30/2021.”

Τα δεδομένα περιέχουν αναφορές VAERS που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία μέχρι τις 30/4/2021.“

Η επεξεργασία περιλαμβάνει την αφαίρεση όλων των στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ταυτοποίηση των αναφερόμενων προσώπων, και, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του VAERS, μια αναφορά μπορεί να κάνει από 4 έως και 6 εβδομάδες, από τη στιγμή που θα υποβληθεί μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί σε δημόσια θέα.

Λέει, λοιπόν, το CDC στους Hoaxes ότι είχαν στα χέρια τους μια αναφορά που είχε υποβληθεί από κάποιον “παγκόσμιο ηγέτη”, εμφάνιζε ως 2χρονο κοριτσάκι από τη Βιρτζίνια κάποιον “επαγγελματία αθλητή” (ή αθλήτρια προφανώς), την επεξεργάζονταν επί ένα – ενάμιση μήνα, και δεν αντιλήφθηκαν ότι ήταν ψευδής, παρά μόνο όταν μετά τη δημοσίευσή της έγινε “βούκινο” σε κάποια σάιτ και μπλογκ. Και όλο αυτό, οι… μανιώδεις αναζητητές της αλήθειας, το βρίσκουν πολύ φυσικό και λογικό και το αναπαράγουν ως αδιάσειστο επιχείρημα!

Πάμε τώρα στο πρώτο επιχείρημα, που είναι και το πιο σοβαρό. Οι κλινικές δοκιμές της Pfizer για παιδιά κάτω των 12 ετών ξεκίνησαν στα τέλη Μαρτίου, τα εμβόλια δεν έχουν εγκριθεί γι’ αυτές τις ηλικίες, άρα, αποκλείεται το 2χρονο να εμβολιάστηκε τον Φεβρουάριο, μας λένε οι Hoaxes. Είναι όμως έτσι;

Εδώ, έχουμε και πάλι τη μισή αλήθεια, κάτι που συνηθίζουν οι αγαπημένοι μας καταρριψίες. Πράγματι, η κλινική δοκιμή <12 ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου, συγκεκριμένα το πρωτόκολλο δημοσιεύθηκε στις 25 Μαρτίου, αυτό όμως καθόλου δε σημαίνει ότι δεν εμβολιάστηκαν παιδιά αυτής της ηλικίας πριν από αυτήν την ημερομηνία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η παρακάτω αναφορά, όπου ο/η γιατρός που στις 24 Φεβρουαρίου αποφάσισε τον εμβολιασμό ενός 4χρονου, μετά από αίτημα των γονιών του, εξηγεί το σκεπτικό του/της.
 

“Στις 24/2/21, περίπου στις 10:00 π.μ. προσήλθε 5μελής οικογένεια (2 γονείς και 3 παιδιά), με συμπληρωμένα έντυπα συναίνεσης κατόπιν ενημέρωσης και έγγραφα και για τα 5 άτομα. Ενάντια στο αίτημα των γονέων, αρνήθηκα τον εμβολιασμό του/της 13χρονου/ης ασθενούς. Σύμφωνα με το αρχικό αίτημα των γονέων, χορήγησα το εμβόλιο COVID στα υπόλοιπα 4 μέλη της οικογένειας, μεταξύ των οποίων ένας 4χρονος ασθενής. […] Κατά τη διάρκεια των ετών που εργαζόμουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπου η επιτυχής χρήση φαρμάκων συχνά υποστηριζόταν από πρωτογενή βιβλιογραφία και κλινικές δοκιμές, πήρα την απόφαση να χορηγήσω τον εμβολιασμό στον 4χρονο, επικαλούμενος/η προηγούμενες επιτυχίες από προηγούμενες εμπειρίες και τις παρακάτω αναφορές.
[ακολουθούν 4 βιβλιογραφικές αναφορές]”

Στην ηλικιακή ομάδα 6 – 17 χρονών, βλέπουμε 1.211 αναφορές, που οι περισσότερες από αυτές έγιναν μόνο και μόνο επειδή τα παιδιά εμβολιάστηκαν ενώ δεν επιτρεπόταν για την ηλικία τους. Ένα μικρό δείγμα, στην παρακάτω φωτό.


Στην παρακάτω φωτό, βλέπουμε όλες τις μέχρι στιγμής δημοσιευμένες αναφορές χορήγησης εμβολίων COVID σε άτομα εκτός επιτρεπόμενης ηλικιακής ομάδας.1.005 παιδιά και έφηβοι, 6 έως 17 ετών, δηλώθηκε ότι εμβολιάστηκαν με κάποιο από τα εμβόλια COVID, ενώ αυτά δεν έχουν πάρει έγκριση για χορήγηση σε άτομα της ηλικίας τους!


Λάθη – ψευδείς αναφορές στο VAERS


Υπάρχουν λάθος στοιχεία ή/και ψευδείς αναφορές στο VAERS; Φυσικά και υπάρχουν και μάλιστα είναι πολλές. Πολλές από αυτές “βγάζουν μάτι”, παρόλ’ αυτά κανείς από αυτούς που ελέγχουν και διασταυρώνουν τα δηλωθέντα στοιχεία δεν μπήκε στον κόπο να τις διορθώσει ή να τις αποσύρει.

Ένα παράδειγμα είναι το μωρό κάτω των δύο ετών, το οποίο αναφέρεται ότι “αυτοκτόνησε” με αυτοπυροβολισμό (VAERS ID 0958443) και είχαμε αναφερθεί σ’ αυτό στο προηγούμενο άρθρο μας. Είναι φανερό ότι ή η αιτία θανάτου αποδόθηκε λάθος, ή η ηλικία του ασθενούς (π.χ. μπορεί να ήταν 18 και εκ παραδρομής να γράφτηκε 1,8) ή η αναφορά είναι εντελώς ψευδής.

Άλλα παραδείγματα, οι αναφορές με VAERS ID 1141441 και 1236420, που και οι δύο φαίνεται να έχουν συνταχθεί από τους ίδιους τους εμβολιασμένους (η περιγραφή των συμπτωμάτων είναι σε πρώτο πρόσωπο) αναφέρουν συμπτώματα που τους δυσκόλεψαν στην καθημερινότητα και την εργασία τους, αλλά η αναφερόμενη ηλικία των ασθενών είναι 4 – 5 χρονών! Και μάλιστα, ο 1236420 στο τέλος της αναφοράς του ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, γιατί μέσα σε όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν έλαβε υπόψιν τα άτομα που ζουν μόνα τους και δεν έχουν βοήθεια ή κάποια υποστήριξη. Κάπως απίθανο να τα λέει αυτά ένα 5χρονο, έτσι δεν είναι;

Ένα ακόμα ακραίο παράδειγμα λάθος αναφοράς, είδαμε όταν ζητήσαμε από το σύστημα μια κατάταξη των αναφορών που σχετίζονται με μωρά 6 έως 11 μηνών, ανά μήνα εμβολιασμού. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που βλέπετε στην παρακάτω φωτό.


Εννοείται ότι δεν γίνονταν εμβολιασμοί κατά της COVID-19 το 1976! Αν δούμε την αντίστοιχη κάρτα, είναι φανερό ότι ο εμβολιασμός έγινε τον Δεκέμβρη του 2020 και όχι του 1976.

Δεν γνωρίζουμε αν ο… Πούτιν ή κάποιος άλλος “παγκόσμιος ηγέτης” έβαλε το χεράκι του σε κάποιες από αυτές τις αναφορές, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κανείς από τους υπεύθυνους για τον έλεγχο των στοιχείων στο VAERS δεν ενοχλήθηκε από αυτές τις οφθαλμοφανείς ασυνέπειες, δεν τις απέσυρε, ούτε τις διόρθωσε.

Μωρά που έχουν υποστεί επιπτώσεις από τον εμβολιασμό της μητέρας τους μέσω του θηλασμού

Στην ηλικιακή ομάδα 6 έως 11 μηνών, όπως φαίνεται πιο πάνω, έχουμε 13 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από εμβολιασμό κατά της COVID. Από αυτές, οι 5 αφορούν σε μωρά τα οποία θηλάζουν και αρρώστησαν μετά από τον εμβολιασμό της μητέρας τους. Πρόκειται για τα VAERS ID: 0927664, 0939409, 0954010, 1224688 και 1254975.

Οι υπόλοιπες 8 είναι άμεσες παρενέργειες στον ίδιο τον εμβολιασμένο, αλλά από την περιγραφή είναι βέβαιο, ή σχεδόν βέβαιο, ότι έχει γίνει λάθος στην αναγραφή της ηλικίας και αφορούν σε ενήλικες και όχι σε βρέφη.

Στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 6 μηνών έχουμε ένα βρέφος που πέθανε μετά τον θηλασμό του από την εμβολιασμένη μητέρα του (VAERS ID: 1166062 δείτε σχετικά εδώ) και ακόμα 9 αναφορές άμεσων παρενεργειών σε εμβολιασμένα άτομα, που όμως είναι αμφίβολο αν όντως αφορούν σε βρέφη, ή είναι σίγουρο ότι δεν αφορούν.

Στην ηλικιακή ομάδα 1 έως 2 έτη, υπάρχουν ακόμα 3 αναφορές μωρών που επηρεάστηκαν μέσω του θηλασμού από τον εμβολιασμό της μητέρας τους και 32 αναφορές άμεσων παρενεργειών μετά από άμεσο εμβολιασμό, που όμως δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιώσουμε ότι είναι σωστή η δηλωμένη ηλικία. Σ’ αυτήν την ομάδα, βλέπουμε και τους δύο θανάτους των μωρών 1 και 2 ετών, για τους οποίους κάναμε λόγο στην αρχή αυτού του άρθρου.

Θάνατοι εφήβων μετά τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19

Στην ηλικιακή ομάδα 6 – 17 ετών, βρίσκουμε πέντε αναφορές θανάτων εφήβων μετά τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19. Με εξαίρεση τη μία από αυτές, που αναφέρεται στην αυτοκτονία ενός 17χρονου με ψυχολογικά προβλήματα, οι υπόλοιπες τέσσερις αφορούν σε εφήβους που μετά τον εμβολιασμό τους εμφάνισαν καρδιακά προβλήματα και πέθαναν από καρδιακή ανακοπή ή άλλου είδους καρδιακό επεισόδιο.

Μια 15χρονη από το Νιου Χαμπσάιρ, με το εμβόλιο της Moderna.


Ένας 17χρονος από το Ουϊσκόνσιν που, παρότι είχε προηγούμενα προβλήματα υγείας και ιστορικό αλλεργιών, έλαβε το εμβόλιο της Pfizer/Biontech.



Μια 16χρονη από το Ουϊσκόνσιν, με το εμβόλιο της
Pfizer/Biontech.



Ένας 15χρονος από το Κολοράντο, με το εμβόλιο της
Pfizer/Biontech.



Πολύ φοβόμαστε ότι όσο προχωρούν αυτά τα υποτιθέμενα “εμβολιαστικά” προγράμματα, τόσο θα πληθαίνουν οι αναφορές σοβαρών παρενεργειών και θανάτων, που ούτε η συμπτωσιολογία, ούτε οι διαψεύσεις των “ελεγκτών αλήθειας” θα μπορούν να τις καλύψουν…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου