MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Διαστάσεις παράνοιας για τις «100 ώρες» της «κολάσεως»: Πως μια συνηθισμένη κακοκαιρία μετατρέπεται σε εργαλείο κατατρομοκράτησης

Οι «ακραίες» αυγουστιάτικες βροχές
 
Διαστάσεις παράνοιας παίρνει η τρομοκρατία απέναντι σε μια συνηθισμένη κακοκαιρία στα τέλη Αυγούστου η οποία θα έχει και… βροχές.
 
Με πηχυαίους τίτλους τύπου «ψυχρή λίμνη» και οι «100 ώρες» της κολάσεως τα ΜΜΕ σκορπούν κυριολεκτικά τον τρόμο συστήνοντας μάλιστα –μέσω του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου-  οι πολίτες να αυτόπεριορίσουν τις μετακινήσεις τους!
 

Χάος στις ΗΠΑ – Ως καταδότη βλέπουν τον Zuckerberg (Facebook) οι Δημοκρατικοί, έριξε «βόμβα» για να μην έχει την τύχη του Telegram

( John.k - Όταν βουλιάζει το καράβι , τα πρώτα που φεύγουν είναι τα ποντίκια )
 
Είναι πιθανό να φοβάται ότι θα έχει τη μοίρα του Pavel Durov στη Γαλλία, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι έρθουν στην εξουσία μετά τις εκλογές τον Νοέμβριο του 2024 
 
«Αυτή δεν είναι πράξη ελευθερίας του λόγου, πρόκειται για πολιτική χειροβομβίδα» - έτσι αξιολογείται η αναγνώριση του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι πιέστηκε να λογοκρίνει περιεχόμενο που ήταν κατά της πολιτικής του Λευκού Οίκου στη διάρκεια της πανδημίας του Covid 19.
 
«Το 2021, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, ζήτησαν επανειλημμένα λογοκρισία ορισμένου περιεχομένου για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας, και εξέφρασαν έντονη απογοήτευση όταν δεν συμφωνούσαμε», είπε ο Zuckerberg σε επιστολή του προς τον επικεφαλής του επιτροπή από τον βουλευτή Jim Jordan, έναν Ρεπουμπλικανό από το Οχάιο.

Τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ δεν είναι πλέον «ασφαλές καταφύγιο», προειδοποιούν οι εμπειρογνώμονες

Νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο ερευνητικό συνέδριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Κάνσας Σίτι, στο Γουαϊόμινγκ, διαπίστωσε αδυναμίες στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, που κάποτε χαρακτηρίζονταν ως «ασφαλές καταφύγιο» τίτλων. Πρόκειται για καταστροφικά νέα για τις ΗΠΑ, καθώς το μη βιώσιμο χρέος και η οπλοποίηση του δολαρίου ΗΠΑ προλαβαίνουν πλέον και επηρεάζουν αρνητικά την αμερικανική οικονομία.
 
Ahmed Adel, ερευνητής γεωπολιτικής και πολιτικής οικονομίας με έδρα το Κάιρο

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ομόλογα είναι «λίγο διαφορετικά από το χρέος που εκδίδεται από χώρες όπως η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία ή ακόμη και μεγάλες εταιρείες», ανέφερε το Reuters στις 23 Αυγούστου. Σύμφωνα με το άρθρο, η μελέτη διαπίστωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση απολαμβάνει ένα «υπέρογκο προνόμιο» να δανείζεται σε μεγάλο βαθμό από την παγκόσμια αγορά, παρά τα αυξανόμενα κενά στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.