MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

“Συνθήκες μειωμένης κυριαρχίας στα νησιά επιδιώκει με το μεταναστευτικό η Τουρκία”- Ο Κ.Γρίβας αναλύει

Ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλά στο Militaire.gr, για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Όχι απλά ως εργαλείο, αλλά ως κανονικό όπλο…

Ο κ.Γρίβας κάνει λόγο για προσπάθεια διαμόρφωσης συνθηκών “μειωμένη κυριαρχίας” σε νησιά του Αιγαίου. Προσπάθεια η οποία γίνεται όπως λέει και με τις ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων και μεταναστών στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. 

ΓΙΑΒΟΥΖ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ (ΤΕΜΑΧΙΟ 7) Οι 8+1 λόγοι της τουρκικής επιθετικότητας

 
ΓΙΑΒΟΥΖ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ (ΤΕΜΑΧΙΟ 7)

Οι 8+1 λόγοι της τουρκικής επιθετικότητας

Θα πρόκειται για τη σοβαρότερη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας τις τελευταίες δεκαετίες.

◦ Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την απροθυμία ΗΠΑ και ΕΕ να παρέμβουν δυναμικά (διπλωματικά) για να ελέγξουν τις εξελίξεις

Καλεντερίδης : Ποιοι κρύβονται πίσω από το σχέδιο μετατροπής της Ελλάδας σε μουσουλμανική χώρα; Μήπως οι ίδιοι που…

… ανέχθηκαν και στήριξαν-ζουν τη γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολίας, του Ιράκ και της Συρίας; 

Προσφυγικό-μεταναστευτικό: Μια γεωπολιτική θεώρηση

Του Σάββα Καλεντερίδη 

Ήδη το προσφυγικό, που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αφυπνίστηκε και μετονόμασε μεταναστευτικό, μετά από τρεις μήνες αδράνειας, εκπέμποντας μηνύματα αντίστοιχα εκείνων των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προς τα εγκληματικά κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων, καθίσταται μείζον εθνικό ζήτημα για την Ελλάδα. 

Η μαζική παράνομη είσοδος αλλοδαπών, που πολλές φορές έχει τα χαρακτηριστικά άοπλης στρατιωτικής αποβατικής επιχείρησης σε νησιά του Αιγαίου, απέναντι από τα οποία, να μην ξεχνάμε, η Τουρκία διαθέτει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο του κόσμου, προφανώς όχι για να κάνει απόβαση στη Γαλλία, ούτε στη Σενεγάλη, γίνεται με φουσκωτά, παρόμοια με εκείνα που έχει το τουρκικό ναυτικό για απόβαση στα ελληνικά νησιά. 

Το Yavuz “έκατσε” στο κοίτασμα του 1 τρισ. ευρώ… και πιέζει τη Γαλλία με αεροσκάφη Airbus

Σε αποκλειστικό του πρόσφατο δημοσίευμα, το DP είχε αποκαλύψει τους λόγους του ειδικού τουρκικού ενδιαφέροντος για το “οικόπεδο 7” της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Έρχεται σήμερα το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz να επιβεβαιώσει όσα είχαν γραφτεί και αφορούσαν τις εκτιμήσεις ειδικών του τομέα των υδρογονανθράκων, καθώς σύμφωνα με νέα στοιχεία (που επιβεβαιώνει ο Δρ. Ηλίας Κονοφάγος) έχει “κάτσει πάνω” στο εκτιμώμενο ως κολοσσιαίο κοίτασμα που μπορεί να ισούται σε περιεκτικότητα, ακόμα και με πέντε φορές το αιγυπτιακό ZOHR, εκτιμώμενης αξίας μέχρι και 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ (200 δισ. ευρώ η αξία του ZOHR)…