MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Συνεχή κτυπήματα από ΗΠΑ σε Τουρκία: «Τα χωράφια του θανάτου της Αγκυρας - Οι σφαγές των Χριστιανών»

Αμερικανοτουρκικές "θύελλες" προμηνύονται από το "πύρινο" άρθρο καταπέλτης των New York Times με τίτλο “Τα χωράφια του θανάτου της Τουρκίας”, παραπέμποντας ευθέως βέβαια στην κινηματογραφική ταινία "The Killing Fields" για τις σφαγές των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη.

Oι ΗΠΑ μετά το στρατιωτικό σκέλος και το οικονομικό φαίνονται αποφασισμένες να "κτυπήσουν" και στο ιστορικό κομμάτι αναγνωρίζοντας γενοκτονίες που διέπραξαν οι Τούρκοι.

Φυσικά τη στιγμή που μεγάλα και έγκυρα ΜΜΕ των ΗΠΑ αναφέρονται ξεκάθαρα στις τουρκικές γενοκτονίες κατά των Χριστιανικών πληθυσμών οι ανεκδιήγητες και ανιστόρητες θέσεις του διαβόητου υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Καιρίδη ότι είναι «μύθος η Γενοκτονία των Ποντίων» εκθέτουν πάνω από όλα το ίδιο το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μάλιστα ανεπανόρθωτα.

Η απειλή μαζικών εξεγέρσεων

Δεν είναι απίθανο να στραφεί κάποια στιγμή η γαλλική αστυνομία εναντίον της κυβέρνησης, τασσόμενη με την πλευρά των κίτρινων γιλέκων – αφού αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από τη συγκεκριμένη ομάδα Πολιτών. Εάν βέβαια συμβεί κάτι τέτοιο, τότε μάλλον θα ξεσπάσει μία δεύτερη Γαλλική Επανάσταση που δεν θα περιορισθεί στη Γαλλία – ενώ για την αντιμετώπιση της θεωρείται απαραίτητος ένας ευρωπαϊκός στρατός.

Επικαιρότητα

Η Ελλάδα είναι το πρώτο θύμα του οικονομικού πολέμου που ευρίσκεται σε εξέλιξη και τον οποίο έχασε το 2012, με την προδοσία του PSIενώ έχουμε αναλύσει τις διαφορές μεταξύ ενός οικονομικού και ενός στρατιωτικού πολέμου (άρθρο). Όταν προσπάθησαν δε οι Έλληνες να αντιδράσουν εκλογικά το 2015, προδόθηκαν ακόμη μία φορά από τη νέα κυβέρνηση τους και τελικά συνθηκολόγησαν – με τη σιωπή των αμνών έκτοτε να έχει επικρατήσει ολοσχερώς, παράλληλα με τη δρομολόγηση της υφαρπαγής της χώρας.

Η Ευρώπη στις φλόγες

Εκτός από τους Ευρωβουλευτές του κόμματος Brexit που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, στην ίδια γραμμή του ευρωσκεπτικισμού βρίσκονται τα 2/3 των ψηφοφόρων του Συντηρητικού κόμματος και τουλάχιστον το 1/3 των Εργατικών. Τελικά, για άλλη μια φορά, οι Άγγλοι θα σώσουν την Ευρώπη από την αρπάγη των Γερμανών

Άποψη

– του Θεόδωρου Κατσανέβα

Η ιστορικά διαπιστωμένη επιθετικότητα και αναλγησία των Γερμανών θα γίνει για άλλη μια φορά η αιτία που θα χάσουν και αυτόν τον πόλεμο, δηλαδή τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν επιτύχει με τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής οικονομίας. Το Βερολίνο που βρίσκεται πίσω από τις ενέργειες και αποφάσεις των Βρυξελλών, κράτησε μια ακραία ανάλγητη στάση απέναντι στην Μ. Βρετανία όσον αφορά τις διαδικασίες του Brexit.

FT: Το τέλος του «έρωτα» Γαλλίας-Γερμανίας και το μέλλον της Ε.Ε.

Tα συμφέροντα των δύο χωρών αποκλίνουν, δυσχεραίνοντας την εξεύρεση κοινών λύσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πώς αλλάζουν τα δεδομένα η διάδοχος της Μέρκελ και η εμπορική κόντρα με τις ΗΠΑ. Ο κίνδυνος νέας κρίσης.


Financial Times 

Στη Σύνοδο Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας κυριάρχησε το Brexit. Ίσως όμως μείνει στην ιστορία για τα ορατά σχίσματα στις γαλλογερμανικές σχέσεις. 
Η άρνηση του Εμμανουέλ Μακρόν να αποδεχτεί την πλειοψηφική θέση της οποίας ηγήθηκε η Γερμανία για μια μακρά παράταση του Brexit είναι, ίσως, το πιο καθαρό σημάδι για το τέλος του έρωτα μεταξύ των δυο χωρών. Η ασυμβίβαστη θέση του γάλλου προέδρου έπιασε τους περισσότερους γερμανούς πολιτικούς παρατηρητές απροετοίμαστους. Κάποια μέλη της ακολουθίας της Άγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες εξέφρασαν ασυγκράτητη οργή για την «ανταρσία» Μακρόν. Πώς τολμά; 

Δυτικό think tank «γκρεμίζει» ΕΕ-Τσίπρα: «Τα μνημόνια έφεραν μόνο το θάνατο»

Όπως σημειώνει η συμμετοχή της Ελλάδας έχει διευρύνει τα γεωγραφικά όρια της πρωτοβουλίας προς τα δυτικά και είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί στρατηγικό σημείο για την εμπορική σύνδεση, Ανατολής – Δύσης.

«Η Ελλάδα αισθάνεται ίσως με οδύνη ότι η επιβίωσή της εξαρτάται από την κινεζική πρωτοβουλία, καθώς τα προγράμματα της ΕΕ με λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις και διασώσεις έφεραν μόνο το θάνατο και την απελπισία με την κατάρρευση της απασχόλησης των νέων, την άνοδο του ποσοστού εγκληματικότητας και τις αυτοκτονίες», αναφέρει χαρακτηριστικά το think tank.

Το “φιλί του θανάτου”: Περήφανοι γενοκτόνοι και περήφανοι αρνητές θα παραμείνουν οι Τούρκοι

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ 

“Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας διότι δεν είχε ποτέ γενοκτονίες”. Μελβούτ Τσαβούσογλου, 15 Απριλίου 2019 

Αυτό διακήρυξε πρόσφατα σε ομιλία του ως τιμώμενο πρόσωπο, στο ισλαμιστικό πανεπιστήμιο Σελτσούκ στην επαρχία Κόνυα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου.