MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Ως πότε θα πορευόμαστε με συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση;

Το δημοκρατικό μας πολίτευμα καλείται αντιπροσωπευτικό, γιατί η εξουσία προέρχεται από το λαό. Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο Κοινοβούλιο, το λαό αντιπροσωπεύουν. Ή τουλάχιστον αυτό υποτίθεται ότι κάνουν ή θα έπρεπε να κάνουν. Αυτό όμως δε συμβαίνει στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά από την εποχή των μνημονίων και μετά πια εξόφθαλμα. Τον τελευταίο χρόνο αυτό έχει λάβει διαστάσεις ευρύτερες, καθώς παρατηρείται οριζόντια σε όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα. Πρόκειται περί εκφυλισμού του πολιτεύματος με πολύ επικίνδυνες συνέπειες.
 
Κόμματα εκλέγονται με ατζέντα διαφορετική από αυτή που ακολουθούν μετεκλογικά. 
 

Η Ευρώπη απαρνείται την ταυτότητά της!

Αντί να ασχολείται με τα προβλήματα των λαών της σπεύδει να ικανοποιεί τα αιτήματα του Σταίητ Ντηπάρτμεντ για την... χρηματοδότηση της Ουκρανίας!
 
Πριν λίγες μέρες, το ιερατείο των Βρυξελλών, στις ηγετικές θέσεις του οποίου πλειοψηφούν τα στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έλαβε ένα ενδιαφέρον απόρρητο σημείωμα με τις δυνητικές επιδόσεις των πολιτικών κομμάτων σε όλη την Ένωση.
 

ΒΟΥΛΗ: 2.800 ευρώ για κάθε βουλευτή και 2.000 για κάθε δημοσιογράφο για «ανανέωση ηλεκτρονικού υπολογιστή»! Η απόφαση

Πόσο θα μας κοστίσει η απόφαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα να δώσει τη δυνατότητα στους 300 της Βουλής αλλά και στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ να «ανανεώσουν» τους υπολογιστές τους κι όχι μόνο;
 
Έχουμε πλέον και το ΦΕΚ στο οποίο αναφέρονται ποσά. 2.800 ευρώ για κάθε βουλευτή και 2.000 ευρώ για κάθε δημοσιογράφο!
 
Για όσους σπεύσουν να υποστηρίξουν ότι «πάντα γίνονταν αυτά», θα απαντήσουμε ότι αυτό δεν είναι επιχείρημα την ώρα που η Ελλάδα δεν αναστενάζει στα γήπεδα ,όπως έλεγε κάποτε ο αγαπημένος τροβαδούρος της πρωθυπουργικής οικογένειας , αλλά στα σούπερ μάρκετ…
 

Το δυσάρεστο μήνυμα των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και το κουτόχορτο-Γ.Αυφαντής

Ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αυφαντής σχολιάζει όπως πάντα με ευθύ τρόπο τις εξελίξεις που έχουν σχέση με την Εθνική Άμυνα, την Εξωτερική Πολιτική και τα Εθνικά Θέματα. Και είναι πάρα πολλές τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ.Αυφαντής μιλά στο militaire channel και εξηγεί τι μήνυμα μας έστειλαν οι ΗΠΑ με το «μοίρασμα της εξοπλιστικής τράπουλας», μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν είναι ευχάριστο…

Αναρωτιέται με ποιο τρόπο λαμβάνονται οι αποφάσεις για τους εξοπλισμούς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Απλά ανακοινώνονται; Διερωτάται από που προέκυψαν οι δηλώσεις Δένδια για επτά φρεγάτες «που ακόμη δεν υπάρχουν»! «Είναι το 7 ο τυχερός του αριθμός; Γιατί όχι 8 ή 5 φρεγάτες; Ποιος καθόρισε τον αριθμό και την επιλογή», ρωτά ο κ.Αυφαντής.

Οι τράπεζες επιβάλουν μηνιαίο τέλος 0,50 λεπτών στους καταθετικούς λογαριασμούς! – «Ο κόσμος θα ξεσηκωθεί»

Αφού πρώτα υποχρέωσε η κυβέρνηση να μπαίνουν μισθοί και ενοίκια σε τραπεζικούς λογαριασμούς αφήνει εν συνεχεία τους πολίτες στο έλεος των τραπεζικών ιδρυμάτων
 
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι οι τράπεζες σχεδιάζουν την επιβολή μιας πάγιας χρέωσης της τάξης των 0,50 ευρώ τον μήνα που θα αφορά μόνο την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά.
 
Με λίγα λόγια θα μπει τέλος σε όλους του λογαριασμούς που έχουν σημασία για τους πολίτες.