MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Το επιτελικό κράτος και η ΕΥΠ

Ποιος ξέρει άραγε που ακριβώς το πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το βέβαιο είναι πως έστησε, περί αυτόν, «επιτελικό κράτος» τεραστίων διαστάσεων και πραγματικά απίστευτης πολιτικής λογικής. Το βέβαιο επίσης είναι πως έθεσε υπό τον απόλυτο προσωπικό του έλεγχο ό, τι έχει να κάνει με την πληροφορία, την επικοινωνία, την ενημέρωση. Το βέβαιο είναι ότι ως τώρα έχει επιδείξει συμπεριφορές ιδιαίτερου αυταρχισμού. Και τώρα η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, η ΕΥΠ, σε αστυνομικό ρόλο. Στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη», όπως η Δεξιά το εννοεί. Απέναντι στην «εσωτερική απειλή», στον «εσωτερικό εχθρό». Αν θυμηθούμε δε πως ο ίδιος ο σημερινός Πρωθυπουργός έχει πει πως «η Αριστερά θα πρέπει να ηττηθεί όχι μόνο γι αυτά που κάνει, αλλά και γι αυτά που πιστεύει».

Το φρικιαστικό μεταναστευτικό χάος

Είμαι σίγουρη πως οι κατ’ επίφαση αριστεροί ανθρωπιστές στην Ελλάδα θα με κατηγορήσουν ως απάνθρωπη, εάν όχι ρατσίστρια. Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν ως «πατριδοκάπηλους» αυτούς που χαρακτηρίζουν την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας ως προδοσία ή ως πολεμοχαρείς αυτούς που θεωρούν ελληνική δειλία την πολιτική του κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία. Μία πολιτική που θα καταλήξει στην απώλεια της Κύπρου, ενώ θα επιτρέψει στους Τούρκους να κάνουν ανενόχλητοι γεωτρήσεις ακόμη και στη Ραφήνα ή στο Ιόνιο. Είναι οι ίδιοι που έχοντας τυφλωθεί πνευματικά δεν διακρίνουν τους λόγους, για τους οποίους προωθείται από τις διεθνείς ελίτ η παγκοσμιοποίηση, τα ανοιχτά σύνορα, η ανεξιθρησκία και η κατάργηση των εθνικών κρατών, με πειραματόζωο την Ευρώπη. Είναι οι ίδιοι που δεν μπορούν να καταλάβουν τι θα συμβεί στην Ελλάδα, εάν συνεχιστεί η μαζική εισβολή των μεταναστών από την Ασία ή την Αφρική μέσω της Τουρκίας και ο ισλαμικός εποικισμός της Ελλάδας. Βία, εγκληματικότητα, απαγορευμένες ζώνες για τους Έλληνες, ειδικά για τις Ελληνίδες, φτώχεια και οδύνη θα είναι τα αποτελέσματα, ενώ όποιος εθελοτυφλεί και δεν αντιδράει, θα είναι εκείνος που θα πληρώσει πρώτος τον πανάκριβο λογαριασμό. 

Εκβιάζει ο «σουλτάνος» την Ευρώπη! Ερντογάν: ‘Η θα γίνει αυτό που λέμε, ή θα ανοίξουμε τις πύλες

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε για μία ακόμη φορά εκβιαστικά μηνύματα προς την Ευρώπη, απειλώντας πως αν η Τουρκία δεν λάβει τη στήριξη που ζητά, τότε θα ανοίξει τα σύνορα στέλνοντας νέο κύμα προσφύγων.

«Ξεκαθαρίσαμε στην Ευρώπη πως ή θα μοιραστούν το βάρος ή θα ανοίξουμε τις πύλες μας, διότι εμείς δαπανήσαμε 40 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Ερντογάν το Σάββατο, επαναλαμβάνοντας την απειλητική ρητορική για το προσφυγικό.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το 4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Ν.Α. Μεσόγειο

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το 4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Ν.Α. Μεσόγειο

7 Σεπ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία, Κοιτάσματα