MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Κέντρο Γεωλογικής Έρευνας ΗΠΑ: Στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν 10 τρισ κυβικά φυσικού αερίου και 3,5 δισ βαρέλια πετρελαίου – Ο ρόλος των ΗΠΑ

Ενεργειακή εξίσωση και πως αποτιμάει τα δεδομένα η Τουρκία 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η Τουρκία ανακήρυξε ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Λιβύη και η απάντηση ήρθε από την Ελλάδα με ανακήρυξη ΑΟΖ με την Αίγυπτο… μπλοκάροντας τα τουρκικά σχέδια δημιουργούν νέα δεδομένα.

Ο αμερικανικός παράγοντας είναι ενεργός στην περιοχή, έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με την Ελλάδα ενώ η παρουσία του αμερικανικού παράγοντα είναι αισθητή και στην Τουρκία.

Πολ Ποτ: εξολόθρευσε το λαό του, απαγόρευσε το γέλιο, κατήργησε τις πόλεις, τη βιομηχανία, το χρήμα, ακόμη και τους γονείς

Στις 17 Απριλίου 1975 οι κομμουνιστές αντάρτες της Καμπότζης, οι επονομαζόμενοι Ερυθροί Χμέρ, κατέλαβαν την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ, φέρνοντας έτσι το τέλος ενός πενταετούς αιματηρού εμφυλίου στη χώρα. 

Οι πολίτες πίστεψαν ότι τα βάσανά τους είχαν τελειώσει. Ωστόσο, ο πραγματικός εφιάλτης άρχιζε μόλις τώρα. 

Ο ηγέτης των Χμέρ Πολ Ποτ (το πραγματικό του όνομα ήταν Σαλόθ Σαρ) πίστευε ότι για να επιτευχθεί πραγματική κοινωνική επανάσταση στην Καμπότζη, ήταν απαραίτητο ολόκληρη η χώρα να επιστρέψει σε μια αγροτική οικονομία, στην οποία δεν θα είχαν θέση η βιομηχανία, οι χρηματικές συναλλαγές, οι πόλεις και η μόρφωση. 

Πλησιάζει η έκρηξη των εκρήξεων

Η θεωρία του εφικτού διδάσκει πως οι άνθρωποι πρέπει να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις για να επιτύχουν – τα κράτη επίσης. Εμείς επεκτείναμε το θέμα, περιγράφοντας τις τεράστιες εισοδηματικές και περιουσιακές ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί σήμερα, με στόχο να τονίσουμε πως οι συνθήκες δεν είναι πλέον οι ίδιες – καθώς επίσης για να αναδείξουμε τις ουτοπίες που επικρατούν. Εάν δεν υπάρξουν λοιπόν μεγάλες διορθωτικές κινήσεις, το σημερινό μας σύστημα θα εκραγεί – από πολλές διαφορετικές πλευρές. Εάν η έκρηξη αυτή προκληθεί από χώρες όπως η Ελλάδα ή η Ιταλία, από τις εξεγέρσεις των Πολιτών που αδυνατούν να αναπνεύσουν πλέον, βυθισμένοι στα χρέη, ή από εκείνους τους νέους ανθρώπους που δεν θα θελήσουν να ανεχθούν την καταδίκη τους στην ανεργία, στην περιθωριοποίηση, στη φτώχεια και στην αφάνεια, κανένας δεν το γνωρίζει. Σε κάθε περίπτωση, η καταιγίδα των καταιγίδων που έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά κρύβεται πίσω από τον COVID 19, θα ξεσπάσει πολύ σύντομα – προκαλώντας τεράστιες κοινωνικές αναταραχές και αιματηρές εξεγέρσεις.