MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Οι μισθοί πόσο ίσοι είναι στις διάφορες χώρες - μέλη της ΕΕ;

Του Γ. Δελαστίκ

Πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε από την ίδια την Κομισιόν ότι οι μέσες ετήσιες αποδοχές του Ελληνα απασχολούμενου (όσων δηλαδή Ελλήνων εξακολουθούν να έχουν οποιαδήποτε δουλειά ακόμη) είναι... τρεις φορές μικρότερες από εκείνες των εργαζομένων του Λουξεμβούργου;

«Κάποιοι προσπαθούν να νεκραναστήσουν το ΝΑΤΟ»

Επίδειξη δύναμης των Ρώσων με επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου «Μπουλαβά» από το υποβρύχιο «Βλαδίμηρος ο Μονομάχος». Στο 84 % η δημοτικότητα του Ρώσου ηγέτη, ακόμη και μετά τις δυτικές κυρώσεις. 

Την ανάνηψη του ΝΑΤΟ επιδιώκουν «ορισμένες δυνάμεις» με την αξιοποίηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, παρατήρησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν προεδρεύοντας σήμερα σύσκεψης για το πρόγραμμα ανάπτυξης του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας την περίοδο 2016-2025. 

11 Σεπτεμβρίου 2004: Ο Πούτιν και η ελληνική προδοσία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η εντεκάτη Σεπτεμβρίου έχει μείνει στην παγκόσμια ιστορία σαν μαύρη κηλίδα εξ αιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης στους δίδυμους πύργους στην Νέα Υόρκη. 

Για την ιστορία αυτή έχουν γραφτεί πάρα πολλά και τελευταία έχουν βγει στην δημοσιότητα καινούργια στοιχεία που ενισχύουν την άποψη, που είχαν υποστηρίξει τότε κάποιοι ερευνητές και είχαν επικριθεί έντονα, ότι οι ουρανοξύστες κατέρρευσαν όχι από την πτώση των αεροπλάνων, αλλά από ισχυρές υπόγειες εκρήξεις στα θεμέλια τους.

ΕΝΦΙΑ: Θα πληρώνουν κι όσοι χάνουν τα σπίτια τους!

Ο παραλογισμός της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου δεν έχει τέλος. Στις περίφημες «παρεμβάσεις» που έκαναν οι σύμβουλοι του Χαρδούβελη δεν προβλεψαν ειδική ρύθμιση για όσους χάνουν τα σπίτια τους στον πλειστηριασμό. 

Πιο συγκεκριμένα, θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και όσοι χάνουν τα σπίτια τους! 

«Τρέμουν» το νέο δάνειο που έρχεται…

Αν και ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει ότι δεν θέλουμε άλλα δανεικά, στο παρασκήνιο τρέχουν διαβουλεύσεις για νέο πακέτο διάσωσης από τον ESM, τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης 

Το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής στο Μιλάνο θα κρίνει ακόμα και τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης. 

Οι διαρροές και οι τροχιοδεικτικές «βολές» ξεκίνησαν χθες μέσω του δικτύου Bloomberg. Κύκλοι της ΕΕ ανέφεραν ότι οι Υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης είναι προετοιμασμένοι να δεχθούν αίτημα από την Ελλάδα για νέο δάνειο που θα συνοδευτεί και από παράταση του προγράμματος, δηλαδή νέο μνημόνιο. 

Π. Καμμένος: Αυτός ο τόπος δεν ανέχεται κατακτητές

Οι «Φούχτελ» θα τα μαζέψουν και θα φύγουν από την χώρα τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Α. Σαμαρά – Προανήγγειλε σχέδιο αντίρρησης καταβολής του ΕΝΦΙΑ

Ο Πάνος Καμμένος ξεκίνησε την ομιλία του με σφοδρή επίθεση κατά των δανειστών τους οποίους χαρακτήρισε «κατακτητές», ενώ εκτίμησε ότι όλοι αυτοί θα φύγουν όταν πέσει η κυβέρνηση και αλλάξουν τα πράγματα.