MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Κ. Γρίβας: Παρίας, ικέτης και πλασιέ ο Κ. Μητσοτάκης - Δύσκολα βάζει κανείς τόσα αυτογκόλ μαζί

O καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Κώστας Γρίβας μίλησε με ξεκάθαρο τρόπο για την αποτυχημένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη.


Καταπέλτης ήταν η τοποθέτησητου καθηγητή Γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Κωνσταντίνου Γρίβα για την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη η οποία ήταν μια από τιςπιο ταπεινωτικές που αναγκάστηκε ποτέ να κάνει Έλληνας πρωθυπουργός.


Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκπομπής «Right to theBone» του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών ο ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής ανάλυσης και πολεμικής τεχνολογίας ουσιαστικά επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Pronews.gr.

Turkish Statistics: To λυχνάρι του Αλαντίν στο Λευκό Σεράι

Η Τουρκία αποτελεί τον μεγάλο ασθενή της Ευρασίας. Η κυριότερη ασθένειά του ακούει στο όνομα Stagflation, ή επί το ελληνικότερο στασιμοπληθωρισμός. Μια αναδρομή σε προβλέψεις της τελευταίας τετραετίας, δείχνει ότι εκατοντάδες άρθρα κάθε φορά που η λίρα χάνει μισό δολάριο προβλέπουν “τον ξαφνικό θάνατο της τουρκικής οικονομίας που θα επιφέρει και τον πολιτικό θάνατο του Ερντογάν”.


Παρά τις “προφητείες” των Δυτικών εδώ και τέσσερα χρόνια, ούτε ο Ερντογάν έπεσε, ούτε η τουρκική οικονομία κατέρρευσε. Για να εξηγηθεί τι πραγματικά συμβαίνει, χρειάζονται αρκετά άρθρα, αλλά σήμερα θα μείνουμε μόνο στον πληθωρισμό. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν μάθει εδώ και μισό αιώνα να ζουν με τον πληθωρισμό να τρέχει. Διεθνείς αναλυτές αγνοούν ή ξεχνούν την ιστορική πορεία του πληθωρισμού στην Τουρκία. Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρακάτω διάγραμμα της πορείας του πληθωρισμού από το 1960. 
 

Το “δούλεμα” της Τουρκίας στην “πλαδαρή” ΕΕ και τους εδώ αφελείς “πάει σύννεφο”

Στη χώρα μας δυστυχώς υπάρχει μία διαχρονική γενική τάση «απόδρασης» από τη δυσάρεστη πραγματικότητα που λέγεται τουρκική απειλή κατά των μειζόνων εθνικών συμφερόντων και της ασφαλείας της πατρίδας μας, απόρροια του Τουρκικού Αναθεωρητισμού ανεξάρτητα από το αν το Τουρκικό Κράτος ελέγχεται από τους κοσμικούς «δυτικότροπους» Κεμαλιστές ή από τους Ισλαμιστές Νέο-Οθωμανούς. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στο πεδίο της Ασφάλειας «απειλή είναι η εκδηλωμένη πρόθεση της μία πλευράς να προκαλέσει ζημιά σε βάρος των συμφερόντων της άλλης χρησιμοποιώντας ακόμα και στρατιωτική βία αν η τελευταία δεν αποδεχθεί τις απαιτήσεις της». Αυτή είναι και η ουσία της εξαναγκαστικής στρατηγικής της Άγκυρας.


Του αντιστράτηγου ε.α. Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Μετά τα «ξεφυσήματα» ανακούφισης κάποιων δημοσιογράφων διότι… αποφύγαμε το «κακό» και την ατάκα διεθνολόγου για «το τρομακτικό καλοκαίρι» που περάσαμε πέρσι, κάτι που υποδηλώνει φοβικά σύνδρομα (σε αυτά στηρίζεται κυρίως η τουρκική εξαναγκαστική πολιτική), τα αφηγήματα περί «στριμώγματος της Τουρκίας» και τις διάφορες υπερβολές «περί συμμαχιών» είναι φυσικό ο μέσος πολίτης να τείνει να πιστέψει ότι ο Ερντογάν και οι Τούρκοι… συμμαζεύτηκαν και αποκλιμάκωσαν!