MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Καθηγητής Γρίβας: «Η Τουρκία θα συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας»

Τα... παρελκόμενα της Συνόδου του ΝΑΤΟ, σε σχέση φυσικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
 
Ο κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, γεωπολιτικός αναλυτής και καθηγητής στη σχολή Ευελπίδων μιλά στο newshub.gr. Αφορμή για τη συνέντευξη αυτή αποτελούν τα... παρελκόμενα της Συνόδου του ΝΑΤΟ, σε σχέση φυσικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
 
Ο κ. Γρίβας μάλιστα δεν παραλείπει να σχολιάσει και τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα που χωρίζουν τις δύο χώρες, η οποία έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. «Αν ήταν μονο αυτή η δήλωση του Πρωθυπουργού, δε θα μπαίναμε στη διαδικασία να προβληματιστούμε τόσο πολύ, δεοδμένου ότι ολισθήματα και ατυχείς εκφράσεις μπορούν να υπαρξουν.
 

Καρυώτης: Στη Χάγη μόνο για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, διαφορά αμιγώς νομική

Ο ομότιμος καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστημιακό Σύστημα του Μέρυλαντ  των ΗΠΑ και μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη ψήφιση του Δικαίου της Θάλασσας στο Montego Bay της Τζαμάικα, Θεόδωρος Καρυώτης, μιλώντας στον 98.4 επισημαίνει, πως από την χρόνια μη λύση  της μίας και μόνης  διαφοράς μας με την Τουρκία, η προσφυγή με συνυποσχετικό στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, είναι απείρως σοφότερη κίνηση.

Γιατί το ΝΑΤΟ είχε εμμονή με την Ουκρανία και είναι τώρα σε πανικό

Για να απαντήσετε στην ερώτηση στον τίτλο μου, χρειάζεται μόνο να δείτε δύο αριθμούς — 1) την κατάταξη της Ουκρανίας όσον αφορά τους φυσικούς πόρους και 2) το μέγεθος του στρατού της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022. Από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Δύση θεωρεί την Ουκρανία ως κρίσιμο κομμάτι στην παγκόσμια σκακιέρα για την επίθεση και την ήττα της Ρωσίας. Η κοινή προσπάθεια της CIA/MI-6 για την αποσταθεροποίηση της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία ξεκίνησε το 1947 με την παροχή κεφαλαίων, όπλων και εκπαίδευσης στην οργάνωση του Στέφαν Μπαντέρα, συνετρίβη από τους Σοβιετικούς το 1952. Λίγο αργότερα, μετά τον θάνατο του Στάλιν το 1953, που ο Χρουστσόφ δώρισε την Κριμαία στην Ουκρανία (1954). Ήταν μια ανταμοιβή για την ουκρανική βοήθεια για την εξάλειψη της εξέγερσης του OUN που υποστηρίζεται από τη CIA;

Αυτό το σχέδιο υλοποιεί αθόρυβα ο Μητσοτάκης: Δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα!

Διάταξη στο πολυνομοσχέδιο για ανέργους ηλικίας 67 έως 74 ετών 

Δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα είναι το σχέδιο που υλοποιεί αθόρυβα η κυβέρνηση, την ώρα που επαίρεται για τα μέτρα προστασίας που υποτίθεται ότι λαμβάνει για τους συνταξιούχους.
 
Με διάταξη που συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών (και επιχειρήθηκε να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας) δίνεται η δυνατότητα σε ανέργους ηλικίας 67 έως 74 ετών να υπάγονται σε προγράμματα της ΔΥΠΑ με στόχο, όπως αναφέρεται, να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 61 του νομοσχεδίου, το οποίο ψηφίζεται την Τετάρτη από τη Βουλή, προβλέπονται τα εξής:
 

Ανύπαρκτο το επιτελικό κράτος – Εθνική καταστροφή οι φωτιές, διεθνώς ρεζίλι, αλλά το Μαξίμου θέλει να προστατεύσει Μητσοτάκη

Από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια,
η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποσχέθηκε επάρκεια και ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού 
 
Αδειάζει το αφήγημα της κυβέρνησης για το επιτελικό κράτος αφού οι πυρκαγιές ανέδειξαν τη μεγάλη αδυναμία του κρατικού μηχανισμού.
 
Στην Ρόδο η φωτιά καίει για 6 μέρα και η χώρα γίνεται διεθνώς ρεζίλι για άλλη μία φορά αφού χιλιάδες τουρίστες την εγκαταλείπουν

Και όλα αυτά όταν μαίνονται δεκάδες φωτιές σε όλη τη χώρα. Το ελληνικό ζήτημα των πυρκαγιών γίνεται ευρωπαϊκό μιας και η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula Von Der Leyen στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης.