MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Καθηγητής Γρίβας: «Η Τουρκία θα συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας»

Τα... παρελκόμενα της Συνόδου του ΝΑΤΟ, σε σχέση φυσικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
 
Ο κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, γεωπολιτικός αναλυτής και καθηγητής στη σχολή Ευελπίδων μιλά στο newshub.gr. Αφορμή για τη συνέντευξη αυτή αποτελούν τα... παρελκόμενα της Συνόδου του ΝΑΤΟ, σε σχέση φυσικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
 
Ο κ. Γρίβας μάλιστα δεν παραλείπει να σχολιάσει και τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα που χωρίζουν τις δύο χώρες, η οποία έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις. «Αν ήταν μονο αυτή η δήλωση του Πρωθυπουργού, δε θα μπαίναμε στη διαδικασία να προβληματιστούμε τόσο πολύ, δεοδμένου ότι ολισθήματα και ατυχείς εκφράσεις μπορούν να υπαρξουν.
 
 
Από τη στιγμή που ο διακηρυγμένος στόχος των ελληνικών κυβερνήσεων και της ελληνικής διπλωματίας είναι πως αν είναι να πάμε σε κάποιο διεθνές δικαστήριο να συζητήσουμε μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, θα λέγαμε ότι δεν υπαρχει θέμα.
 
Ωστόσο, δυστυχώς εδώ και καιρό, έχει υπαρξει μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια από ΜΜΕ και διαμορφωτές γνώμης, επιστήμονες, πολιτικούς να μας περάσουν την εικόνα ότι πρέπει να παραχωρήσουμε κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας προς όφελος της ειρήνης κτλ Ιδιαίτερα μετά το Βίλνιους υπηρξε ένας κεραυνοβόλος επικοινωνιακός πόλεμος, από όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ, ότι έχει αλλάξει το κλίμα, έχουμε μια άλλη Τουρκία (...). Όλα αυτά είναι εξοργιστικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γρίβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου