MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Γιατί το ΝΑΤΟ είχε εμμονή με την Ουκρανία και είναι τώρα σε πανικό

Για να απαντήσετε στην ερώτηση στον τίτλο μου, χρειάζεται μόνο να δείτε δύο αριθμούς — 1) την κατάταξη της Ουκρανίας όσον αφορά τους φυσικούς πόρους και 2) το μέγεθος του στρατού της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022. Από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Δύση θεωρεί την Ουκρανία ως κρίσιμο κομμάτι στην παγκόσμια σκακιέρα για την επίθεση και την ήττα της Ρωσίας. Η κοινή προσπάθεια της CIA/MI-6 για την αποσταθεροποίηση της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία ξεκίνησε το 1947 με την παροχή κεφαλαίων, όπλων και εκπαίδευσης στην οργάνωση του Στέφαν Μπαντέρα, συνετρίβη από τους Σοβιετικούς το 1952. Λίγο αργότερα, μετά τον θάνατο του Στάλιν το 1953, που ο Χρουστσόφ δώρισε την Κριμαία στην Ουκρανία (1954). Ήταν μια ανταμοιβή για την ουκρανική βοήθεια για την εξάλειψη της εξέγερσης του OUN που υποστηρίζεται από τη CIA;

Πώς γίνεται την παραμονή της Ρωσικής Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022 η Ουκρανία να ήταν η φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη αλλά να κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση στον κόσμο όσον αφορά τους φυσικούς πόρους;

Η χώρα [Η Ουκρανία] κατατάσσεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως ως προς τη συνολική εκτιμώμενη αξία των φυσικών πόρων, με περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια παραγωγή και μια πιθανή «εκτιμημένη αξία [που] θα μπορούσε να φτάσει τα 7,5 τρισεκατομμύρια δολάρια», σύμφωνα με την έκθεση.

Πέρα από αυτό, η Ουκρανία πιστεύεται πως έχει τη μεγαλύτερη προσφορά ανακτήσιμων πόρων σπάνιων γαιών στην Ευρώπη, αν και μεγάλο μέρος τους δεν έχει αναπτυχθεί. Ορυκτά σπανίων γαιών (δημήτριο, ύττριο, λανθάνιο και νεοδύμιο) και κράματα χρησιμοποιούνται σε πολλές συσκευές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι καθημερινά, όπως μνήμη υπολογιστή, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, κινητά τηλέφωνα και πολλά άλλα.

Η απάντηση είναι απλή — οι δυτικοί ολιγάρχες που χρηματοδοτούν τους πολιτικούς ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ ήταν απασχολημένοι με τη σύναψη συμφωνιών με Ουκρανούς ολιγάρχες για να πάρουν τον έλεγχο αυτών των ορυκτών σπάνιων γαιών και των ενεργειακών πόρων. Πιστεύετε ότι η τοποθέτηση του Χάντερ Μπάιντεν στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma, μαζί με τον πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της CIA, Κόφερ Μπλακ, ήταν απλώς μια σύμπτωση; Αλλά σημειώστε - το σχέδιο λεηλασίας της Ουκρανίας του φυσικού της πλούτου δεν περιελάμβανε σχέδιο για τη διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης του ουκρανικού λαού. Μόνο όσοι είναι στενά συνδεδεμένοι με δυτικούς ολιγάρχες θα ωφεληθούν.

Απλώς συγκρίνετε τι πέτυχε η Ρωσία από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέλαβε τα ηνία της κυβέρνησης τον Αύγουστο του 1999 με την εθνική αθλιότητα της Ουκρανίας. Η Ρωσία είναι το νούμερο ένα στον κόσμο όσον αφορά τους φυσικούς πόρους και ο Πούτιν έβαλε τέλος στο σχέδιο των ολιγαρχών, μαζί με δυτικούς εταίρους τη δεκαετία του 1990 που βίασαν με χαρά τη Ρωσία για το δικό τους πλουτισμό. Τα τελευταία 23 χρόνια ο Πούτιν έχει αναστήσει τη Ρωσία από τις στάχτες της οικονομικής καταστροφής, έχει αποκαταστήσει τον στρατό, έχει ξαναχτίσει υποδομές στις 11 ζώνες ώρας που αποτελούν τη Ρωσία και έχει δημιουργήσει μια ζωντανή, σύγχρονη οικονομία. Ω ναι, παραλίγο να το ξεχάσω. Το διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας ξεπερνά αυτό όλων των δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αντίθετα, η Ουκρανία, χάρη σε μια παρέλαση κλόουν ανίκανων, διεφθαρμένων ηγετών, πούλησε τη χώρα και τις ψυχές τους στη Δύση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ουκρανία είναι η φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη αντί για μια από τις πλουσιότερες.

Η Δύση είχε μηδενικό ενδιαφέρον για την προώθηση μιας γνήσιας, νόμιμης δημοκρατίας στην Ουκρανία. Η Ουκρανία δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας αντιπρόσωπος για την αποδυνάμωση της Ρωσίας και τον τεμαχισμό της σε κομμάτια που η Δύση θα μπορούσε εύκολα να καταβροχθίσει για να διατηρήσει παραπαίουσες οικονομίες. Πριν από την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης της Ρωσίας, η Ουκρανία αντιμετωπίζονταν ως de facto μέλος του ΝΑΤΟ. Υπήρχαν βάσεις εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δημιούργησε δεκάδες εργαστήρια βιοερευνών σε όλη την Ουκρανία. Και το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ διεξήγαγαν ετήσιες στρατιωτικές εκπαιδευτικές ασκήσεις στην Ουκρανία με ουκρανικές δυνάμεις.

Οι αριθμοί λένε την ιστορία. Ο στρατός της Ουκρανίας (σύμφωνα με στοιχεία του Φεβρουαρίου 2022) είχε 700.000 ενεργές δυνάμεις και ένα εκατομμύριο άνδρες σε εφεδρεία. Αυτό έκανε την Ουκρανία, ως de facto μέλος, τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στρατευμάτων στο ΝΑΤΟ — 2.307.630. Στην τρίτη θέση, πίσω από την Ουκρανία, είναι η Τουρκία με 1.069.900. Η δύναμη της Ουκρανίας είναι μεγαλύτερη από τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία μαζί. Γνωρίζουμε τώρα πως το ΝΑΤΟ οραματιζόταν να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως στρατεύματα για να αποδυναμώσει τη Ρωσία, ώστε το ΝΑΤΟ να μπορέσει να εξοντώσει τον Πούτιν και τον στρατό του.

Μετά από 18 μήνες μάχης, η Ουκρανία έχει τουλάχιστον 600.000 στρατιωτικές απώλειες (νεκρούς και τραυματίες). Αυτό αντιπροσωπεύει πάνω από το 30% του ανθρώπινου δυναμικού του κατά την έναρξη του πολέμου, το Φεβρουάριο του 2022. Το ΝΑΤΟ δεν έχει το στομάχι, τους πόρους ή την πολιτική υποστήριξη στις αντίστοιχες χώρες του για να στείλει τα στρατεύματά του στο θύμα του θανάτου και της καταστροφής που είναι η Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ δεν θα το παραδεχτεί δημόσια, αλλά χωρίς την Ουκρανία και την Τουρκία, έχει μηδενικές πιθανότητες να νικήσει τη Ρωσία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου