MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Στοιχεία-σοκ από τη ΔΥΠΑ: Ξεπέρασαν τους 1.000.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι!

Σχεδόν 148.000 οι πολίτες που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας
 
Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει, μεταξύ άλλων, για τα δισεκατομμύρια που «μπήκαν στα ταμεία» χάρη στη «μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού» η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης έρχεται να παρουσιάσει μια καθόλα δυσοίωνη εικόνα για την Ελλάδα του σήμερα, επισημαίνοντας πως φέτος το Νοέμβριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ξεπέρασαν τους 1.000.000!

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΔΥΠΑ, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για το μήνα Νοέμβριο 2022, ανήλθε σε 1.055.979 άτομα, καθώς, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, υπήρξαν σχεδόν 120.000 (12,66%) νέες εγγραφές.
 

Γ.Αδαλής : Το βαθύτερο γεωπολιτικό και οικονομικό παιχνίδι πίσω από το Qatargate

O οικονομέτρης-αναλυτής Γιώργος Αδαλής σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης, ανοίγει το πεδίο των αποκαλύψεων πίσω από τα επιφαινόμενα του σκανδάλου στην Ε.Ε.  σε ευρωκοινοβούλιο και τα άλλα θεσμικά όργανα, με επίκεντρο το lobbying  . 
 
Μιλάει για τις ευρύτερες γεωπολιτικές , οικονομικές και ενεργειακές διαστάσεις, υπογραμμίζοντας το πώς οι αποφάσεις των ηγετών της Ε.Ε. οδηγούν σε πλήρη αυτοεξαθλίωση την Ευρώπη , με τα σκάνδαλα διαδοχικά να επιταχύνουν την σήψη και την αποστροφή  σε αυτό το μοντέλο της Ε.Ε. . 
 

Ο διάσημος καρδιολόγος που… άλλαξε γνώμη, όταν ο πατέρας του πέθανε από ανακοπή καρδιάς μετά από εμβολιασμό για Covid

Tα εμβόλια mRNA θα πρέπει να ανασταλούν, τουλάχιστον έως ότου η ιατρική κοινότητα μελετήσει τους πραγματικούς κινδύνους και τις βλάβες, υποστηρίζει ο Αμερικανός καρδιολόγος Aseem Malhotra


Ο Dr. Aseem Malhotra, ένας Αμερικανός καρδιολόγος με μεγάλη δημοσιότητα, προσπαθεί να παρέχει στους ασθενείς του τις πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη οποιασδήποτε θεραπείας, αυτό που αποκαλεί «ηθική ιατρική πρακτική που βασίζεται σε στοιχεία».

Και παρόλο που αρχικά πίστευε ότι τα εμβόλια mRNA είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, παραδέχθηκε μετά την καρδιακή ανακοπή του πατέρα του το 2021, συνειδητοποίησε πως έπρεπε να ερευνήσει τα δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των εμβολίων.

Υποκλοπές: «Στις Δυτικές κοινωνίες οι κυβερνήσεις είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να δίνουν απαντήσεις»

«ΕΥΛΟΓΕΣ (Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ) ΑΠΟΡΙΕΣ»
 
Γράφει ο
ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
 
«Τι να διαψεύσω, αφού δεν γνωρίζω. Αφού δε γνωρίζω. Και τι σχέση έχω εγώ με τις παρακολουθήσεις; Καμία απολύτως, έτσι;»
12/12/2022
 
Νίκος Παναγιωτόπουλος , ΥΕΘΑ από το βήμα της Βουλής.
 
Μέσα σε 20 λέξεις ,ακριβώς, ο υπουργός φανέρωσε το δράμα του ίδιου και των ηγητόρων των ενόπλων δυνάμεων τους τελευταίους (πολλούς μήνες) απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ραγκούση.
 

Συγκλονιστικός Ρόμπερτ Μενέντεζ – Ξεμπρόστιασε τον Ερντογάν από το βήμα της Γερουσίας

Το ότι ο Τούρκος Πρόεδρος τον θεωρεί εχθρό του, είναι «ένας ρόλος που θα αποδεχθώ με τιμή»
 
Κάλεσμα στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και στην διεθνή κοινότητα για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα διασφαλίσουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα λογοδοτήσει για τη συνεχόμενη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απηύθυνε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ από το βήμα της Γερουσίας.
 
Ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας καταδίκασε με τον πιο επίσημο τρόπο τις πρόσφατες απειλές που διατύπωσε ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον της Αθήνας.