MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

«Ο Αλέξης φοβόταν πραξικόπημα - Σε επιφυλακή ΠτΔ, Στουρνάρας, μυστικές υπηρεσίες»

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ... ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Πραξικόπημα φοβόταν ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το «Όχι», τον Ιούλιο του 2015, όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ότι του εκμυστηρεύθηκε ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες, σε αποσπάσματα του βιβλίου του «Adults in the room», που δημοσιεύει η Daily Telegraph.

Στο κεφάλαιο του βιβλίου σχετικά με την συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του δημοψηφίσματος (στη 1.30 π.μ) , ο Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι του είπε ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά – και εμμέσως απειλητικά – ενώ ήταν φανερό ότι ήθελε να συμβιβαστεί: 

Η νέα γερμανική απειλή

Εικόνα: Checkpoint Charlie στο δυτικό Βερολίνο

Η πρωσική κυβέρνηση θεωρεί πως οι συνθήκες είναι κατάλληλες για μία ιστορική αλλαγή: για την κατάκτηση της ηγεμονίας της Ευρώπης, παράλληλα με την ανεξαρτητοποίηση της από τις Η.Π.Α. – η τραγική οικονομική κατάσταση του φτωχότερου 40% των γερμανών Πολιτών, λόγω της εσωτερικής υποτίμησης.

«Ένα από τα κυριότερα καθήκοντα του ΝΑΤΟ όταν ιδρύθηκε μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν να δεσμεύσει τη Γερμανία σε ένα διεθνές πλαίσιο, το οποίο θα την εμπόδιζε να αποτελέσει ξανά μία απειλή για την ειρήνη στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα λόγια του πρώτου γραμματέα της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας, «το ΝΑΤΟ θα φρόντιζε να διατηρήσει τους Ρώσους έξω, τους Αμερικανούς μέσα και τους Γερμανούς κάτω». Τώρα η Merkel δημιουργεί την εντύπωση πως οι Αμερικανοί δεν είναι πραγματικά μέσα, επί πλέον πως η Γερμανία και η Ευρώπη θα διαδραματίσουν έναν πολύ σημαντικό και ανεξάρτητο ρόλο, από αυτόν τα τελευταία 70 χρόνια» (Washington Post 28.05.12, πηγή).

Η Μαφία θέλει να αγαπάμε και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Τρελό γέλιο πέφτει στο προτεκτοράτο, αφού η Μαφία, εκτός από την ίδια και τον Λουκά Παπαδήμο, θέλει τώρα να αγαπάμε και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πέφτουν βροχή οι αγιογραφίες του εκλιπόντος.

Βέβαια, είναι τόσο υπερβολικά αυτά που γράφουν για τον Μητσοτάκη, που είναι σαν να τον κοροϊδεύουν.

Τον τρολάρουν τον νεκρό οι αγιογράφοι του.

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ; ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΟ…

… ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

Στις 16 Μαρτίου 2017, ο ρεπουμπλικάνος Huizenga εισήγαγε τον νόμο περί μεταρρύθμισης και ακεραιότητας του ΔΝΤ (H.R. 1573), ο οποίος επιδιώκει να αντιμετωπίσει ορισμένα από τα θέματα που θέτουν τα προγράμματα του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, μεταξύ άλλων στόχων: Ο H.R. 1573 υποχρεώνει τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΔΝΤ να αντιταχθεί στα προγράμματα συγχρηματοδότησης με άλλους πολυμερείς οργανισμούς σαν την ΕΕ, ιδίως όταν η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ δεν είναι ρητά ανώτερη από τη χρηματοδότηση της πολυμερούς οργάνωσης. Επίσης, δίνει εντολή στον Διοικητή των ΗΠΑ του ΔΝΤ, σε ορισμένες περιπτώσεις, να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε αύξηση των πόρων του ΔΝΤ εάν το Ταμείο έχει εγκρίνει πρόσφατα τη χρηματοδότηση σε συνδυασμό με έναν άλλο πολυμερή οργανισμό. 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Να μην επιστρέψουμε το ξεκλήρισμα της ιδιωτικής περιουσίας.

Με την παρουσία μας στα ειρηνοδικεία δεν γλιτώνουμε μόνο περιουσίες από αετονύχηδες, αλλά διαδηλώνουμε ότι όλα θα επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Κι όποιος επωφεληθεί από πλειστηριασμό, απλά θα χάσει τα λεφτά του.

Ο σχεδιασμός των τοκογλύφων για αυτή την Τετάρτη 31/5/17 περιλαμβάνει, πάνω από 72 πλειστηριασμους σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι 31 αφορούν περιουσίες στην Αττική, ενώ οι 8 είναι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.