MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Κ. Γρίβας : Ανυπαρξία στρατηγικής ο διάλογος σε αυτή την επιθετική φάση της Τουρκίας

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στην Σχολή Ευελπίδων και διδάσκων Γεωστρατηγική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κ. Γρίβας , μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι η απουσία στρατηγικής και αποφασιστικής αποτροπής στην ελληνική πολιτική σκηνή σε αυτή τη φάση την οδηγεί σε ένα διάλογο χωρίς όρους και προϋποθέσεις , με μια Τουρκία που δεν κρύβει σε καμία φάση της κρίσης την επιθετική και επεκτατική της βούληση έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου , έχοντας επιλέξει το εγχείρημα ακρωτηριασμού με συνομιλίες ή με προβολή ισχύος εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. 
 
Όπως είπε , η απουσία μακροχρόνιας στρατηγικής , μας οδηγεί σε επιλογές τύπου προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης , όπου η Τουρκία δεν είναι βέβαιο ότι το συζητά αφενός και αφετέρου η Χάγη δεν είναι πανάκεια κρύβει παγίδες και μπορεί απλά να αποδειχτεί βολικό άλλοθι για σημαντικές υποχωρήσεις. 
 

Μαριάς: “Τι έγινε τελικά το 1,3 δις ευρώ της ΕΕ για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών;”

Τι έγινε τελικά το 1,3 δις ευρώ της ΕΕ για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών ρωτά την κυβέρνηση με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς με αφορμή τόσο τη νέα ανείπωτη τραγωδία στην Καρδίτσα λόγω του κυκλώνα Ιανού που οδήγησε στο θάνατο συνανθρώπων μας, όσο και τις τεράστιες καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας σε Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα.


Όπως επισημαίνει ο Νότης Μαριάς η νέα αυτή φυσική καταστροφή αναδεικνύει για άλλη μια φορά με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες των καθεστωτικών μνημονιακών κομμάτων αλλά και των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων που την τελευταία τριετία δεν αξιοποίησαν το 1,3 δις ευρώ της ΕΕ για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών αφήνοντας ανοχύρωτη τη Θεσσαλία, τη Στερεά και τα Επτάνησα. Έτσι όπως και στις αρχές Αυγούστου με την Εύβοια έτσι και τώρα ζούμε μια «νέα Μάντρα».

Δ. Σταθακόπουλος: Οι Τούρκοι μας κάνουν bullying, κάνουν το νταή και εμείς υποχωρούμε / GreekTv 70

Δ.Σταθακόπουλος στον Focus FM: Ο Ερντογάν είπε "είμαι οικοδεσπότης της Ευρώπης" εννοώντας, ότι φιλοξενεί για λογαριασμό της μετανάστες - ΗΧΗΤΙΚΟ (17/12/2019). 
 
"Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν εννοούσε, ότι η Τουρκία φιλοξενεί τους Ευρωπαίους γιατί οι Ευρωπαίοι δεν είναι Ευρωπαίοι και είναι αυτός", δήλωσε στον Focus FM 103,6, o Οθωμανολόγος και Νομικός, Δημήτρης Σταθακόπουλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν από τη Γενεύη, για τις οποίες έγινε παρανόηση στα ελληνικά ΜΜΕ, όπως εξήγησε.
 

Scripta Manent – Μιχαήλ Μπακούνιν: Περί Κράτους και Πατρίδας

Η ευημερία του κράτους είναι η αθλιότητα του πραγματικού Έθνους, του λαού. Το μεγαλείο και η ισχύς του Κράτους είναι η σκλαβιά του Λαού. Ο Λαός είναι ο φυσικός και νόμιμος εχθρός του Κράτους. Ακόμα και αν ο Λαός υποκύπτει –πολύ συχνά αλίμονο– στις αρχές, κάθε αρχή του είναι μισητή. Το Κράτος δεν είναι η Πατρίδα. Είναι η αφαίρεση, ο μεταφυσικός, μυστικιστικός, πολιτικός, νομικός μύθος της πατρίδας.


Οι λαϊκές μάζες όλων των χωρών αγαπούν βαθιά την Πατρίδα τους. Αλλά αυτό είναι μια φυσική, πραγματική αγάπη. Ο πατριωτισμός του λαού δεν είναι ιδέα αλλά γεγονός, και ο πολιτικός πατριωτισμός, η αγάπη του Κράτους δεν είναι η ακριβής έκφραση αυτού του γεγονότος αλλά μια εκφυλισμένη έκφραση μέσω μιας απατηλής αφαίρεσης, και πάντα προς όφελος μιας εκμεταλλεύτριας μειοψηφίας.

Η αναπηρία της Ευρωζώνης και η πονηρή Γερμανία

Σύμφωνα με τα στοιχεία όλων των διεθνών οργανισμών, η Ευρωζώνη συνεχίζει να βρίσκεται στην ουρά της παγκόσμιας ανάπτυξης και ύστερα από την έλευση της πανδημίας βυθίζεται βαθύτερα στην ύφεση σε σχέση με τις περισσότερες χώρες διεθνώς. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα μειωθεί κατά 7,9% το 2020, δηλ. σε διπλάσια περίπου επίπεδα απ’ αυτό της παγκόσμιας οικονομίας που αναμένεται να μειωθεί κατά 4,1% στον ίδιο χρόνο. Για τις ΗΠΑ, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ύφεση το 2020 κατά 3,8% και για την Κίνα ανάπτυξη κατά 1,8%.


Η γερμανική οικονομία θα έχει τις μικρότερες απώλειες από την κρίση της πανδημίας, καθώς προβλέπεται να συρρικνωθεί φέτος κατά 5,4%. Αντίθετα, η ιταλική και η γαλλική οικονομία θα συρρικνωθούν κατά 10,5% και 9,5% αντίστοιχα, ενώ οι προβλέψεις για την Ελλάδα είναι πολύ πιο δυσοίωνες. Η περιοριστική οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που εδρεύει στην Φρανκφούρτη και ελέγχεται από το Βερολίνο, έχει οδηγήσει σε ράλι ανατιμήσεων του υπερτιμημένου ήδη ευρώ έναντι του δολαρίου και άλλων νομισμάτων διεθνώς.

Γ. Τράγκας: Γιατί η κυβέρνηση θύμωσε για το «Fuckyou» στον κ. Ερντογάν;

Ο γερμανόφιλος πρωθυπουργός υπακούει μόνο στις απευθείας οδηγίες του Βερολίνου


Δεν γνωρίζω (είμαι σίγουρος ούτε και εσείς) κανέναν στην Ευρώπη (έχω και την αίσθηση και σε όλο τον κόσμο) που να δέχεται καθημερινά τόσες απειλές και τόσες ύβρεις χωρίς να αντιδράσει ούτε η κυβέρνηση ούτε τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής. Είναι πρωτοφανής (έως και ύποπτη) η παθητική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στις ύβρεις και τους φραστικούς προπηλακισμούς των αξιωματούχων του «σουλτάνου» που χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αποκαλέσει «συμμορίτες» όλους τους Ποντίους και τους Έλληνες της Σμύρνης, ενώ συχνά πυκνά χρησιμοποιεί τη φράση-απειλή «θα το πληρώσουν αν …». Ο υπουργός Άμυνας, ο Ακάρ, έφτασε στο σημείο να πει ότι «αν δεν υποταχθούμε στις απαιτήσεις της Τουρκίας θα γίνουμε μεζές». Συχνά πυκνά ακούμε όλους τους συμβούλους του Τούρκου Προέδρου να λένε ότι θέλουνε το μισό Αιγαίο, τη Θράκη, την Κρήτη και τη Ρόδο. Ακόμη δεν έχουμε ακούσει απαιτήσεις για… τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα!