MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Κ. Γρίβας : Ανυπαρξία στρατηγικής ο διάλογος σε αυτή την επιθετική φάση της Τουρκίας

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στην Σχολή Ευελπίδων και διδάσκων Γεωστρατηγική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κ. Γρίβας , μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι η απουσία στρατηγικής και αποφασιστικής αποτροπής στην ελληνική πολιτική σκηνή σε αυτή τη φάση την οδηγεί σε ένα διάλογο χωρίς όρους και προϋποθέσεις , με μια Τουρκία που δεν κρύβει σε καμία φάση της κρίσης την επιθετική και επεκτατική της βούληση έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου , έχοντας επιλέξει το εγχείρημα ακρωτηριασμού με συνομιλίες ή με προβολή ισχύος εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. 
 
Όπως είπε , η απουσία μακροχρόνιας στρατηγικής , μας οδηγεί σε επιλογές τύπου προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης , όπου η Τουρκία δεν είναι βέβαιο ότι το συζητά αφενός και αφετέρου η Χάγη δεν είναι πανάκεια κρύβει παγίδες και μπορεί απλά να αποδειχτεί βολικό άλλοθι για σημαντικές υποχωρήσεις. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου