MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Δ. Σταθακόπουλος: Ο Ερντογάν φοβάται τα "δικά" του παιδιά γιατί ξέρουν τα τρωτά του σημεία.

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος είναι Δρας Παντείου Πανεπιστημίου ( Οθωμανική Κοινωνία –ιστορία και πολιτισμός ), Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών ( ΕΤΕΜ ) του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ), Δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω & Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής.


Ο κ. Σταθακόπουλος αναφέρθηκε στις αναλογίες στη συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν με την συμπεριφορά των Σουλτάνων, σε ότι αφορά και την πολιτική, τους συμβολισμούς και την σημειολογία. Είπε χαρακτηριστικά ότι όπως έκανε παλαιότερα ο Κεμάλ, έτσι και ο Ερντογάν, όλους αυτούς που "τον έκαναν Ερντογάν" τους εξαφάνισε. Τώρα έχει άλλους δελφίνους γύρω του και με το που νιώθει ότι τον απειλούν τους ακυρώνει, ενδεχομένως με φυλακίσεις ή με βελούδινα διαζύγια.

ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΑΠΚΟΥΛΕ!

Ο Λαρισαίος μηχανουργός, οπλοποιός και με πολλές διακρίσεις σε σκοπευτικούς αγώνες Γιάννης Αράπκουλες, θέλησε να λάβει μέρος πέρυσι (2020) σε έναν ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό του ΥΠΕΘΑ για την αντικατάσταση των παλαιών G3 τυφεκίων του Ελληνικού Στρατού με καινούργια.


Να διευκρινιστεί ότι ο Λαρισαίος οπλουργός διέθετε από τον Αύγουστο του 2020 πιστοποίηση ISO για την κατασκευή αμυντικού υλικού, ενώ πριν από ένα περίπου μήνα πήρε και την πιστοποίηση από το ΝΑΤΟ.
 

Το ΕΛΙΑΜΕΠ, ο κ. Τσούκαλης και οι τουρκικές επεκτατικές αξιώσεις

Το ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής και Εξωτερικής Πολιτικής), ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό, όπως υποδηλώνει ο τίτλος του την «μελέτη και τον διάλογο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας στην ευρύτερη γειτονιά της Ελλάδας». Αργότερα, το 1993 μετονομάσθηκε σε Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής. Ήτοι εμμέσως μετετράπη σε κατά βάση ευρωπαϊκό Ίδρυμα. Όλως περιέργως όμως, διατήρησε τον πρότερο τίτλο του!


Στα πρώτα του βήματα εθεώρησα θετική την δραστηριότητα του ΕΛΙΑΜΕΠ και μάλιστα χρηματοδότησα μία εκδήλωσή του. Επαίνεσα, επίσης, τις θέσεις του για το Κοσσυφοπέδιο και σε συνάντηση με τον Αμερικάνο πρέσβη και τον κ. Βερέμη είχα τονίσει ότι συμφωνώ με τις απόψεις του και είχα συστήσει στον πρέσβη να τις προσέξει ιδιαίτερα.

ΣΟΚ: Ενώ όλη η Ευρώπη αυξάνει τον κατώτατο μισθό, Ελλάδα και Εσθονία αρνούνται πεισματικά – Όλο το παρασκήνιο στο BN

Αν η κυβέρνηση αύξανε το κατώτατο μισθό, έστω και σε μικρό ποσοστό, θα έδιωχνε από πάνω της όλη αυτή τη κριτική, θα έκανε ένα βήμα στη κοινωνική δικαιοσύνη


Μία πολύ κακή εξέλιξη έρχεται για τους ιδιώτες εργαζόμενους μέχρι τέλος του μήνα. 
 
Οι πληροφορίες του BN είναι σαφείς. 
 
Η κύρια εισήγηση της κυβέρνησης – η οποία πολύ δύσκολα αλλάζει - είναι να διατηρηθεί ο κατώτατος μισθός στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή στα 650 ευρώ. 
 
Και αυτό με την δικαιολογία ότι λόγω κορωνοιού, υψηλής ανεργίας και αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, θα είναι επικίνδυνο και πρόωρο να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. 
 

Το BREXIT και το GREEXIT

Μία από τις βασικότερες αιτίες, για τις οποίες οι Βρετανοί Πολίτες ψήφισαν το BREXIT, είναι το ότι επιθυμούσαν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. Η δεύτερη αιτία είναι η μετατροπή της Ευρώπης σε γερμανική – κάτι που θα έπρεπε να απασχολεί όλους τους Ευρωπαίους. Η τρίτη είναι η πολιτική του μερκαντιλισμού της Γερμανίας – την οποία επιβάλλει εκτός Ευρωζώνης με τη χαμηλή ισοτιμία του ευρώ λόγω της κρίσης χρέους χωρών όπως η Ελλάδα, ενώ εντός με τη διατήρηση των μισθών των εργαζομένων της, κάτω από την παραγωγικότητα τους. Έτσι αυξάνει τις εξαγωγές της, μειώνει τις εισαγωγές και παράγει θηριώδη πλεονάσματα – σημειώνοντας πως τα πλεονάσματα του ενός είναι ελλείμματα του άλλου, γεγονός που σημαίνει πως η Γερμανία ζει εις βάρος μας. Έτσι η Ευρώπη δεν έχει σίγουρα κανένα μέλλον – κάτι που φαίνεται πως έχει διαπιστώσει πρώτη η Βρετανία.


Η κυβέρνηση καταπατά το Σύνταγμα: Σχεδιάζει νέες τιμωρίες σε ανεμβολίαστους μέχρι να εμβολιαστούν όλοι! - Τι ανακοινώνει

( John.k - Η κυβέρνηση δεν καταπατά μόνο το Σύνταγμα , αλλά και πολλές διεθνής Συνθήκες που γράφτηκαν με αίμα και που οι προγενέστερες Ελληνικές κυβερνήσεις συνυπόγραψαν… πχ τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τον κώδικα της Νυρεμβέργης, την Διακήρυξη του Ελσίνκι, την ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - OHE (1948), Την σύμβαση Οβιέδο (1997), Τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, κλπ )


Θα ανακοινωθούν και απαγορεύεις σε μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους μη εμβολιασμένους

Αποφάσεις που δεν συνάδουν με ευρωπαϊκή χώρα παίρνει τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση και μάλιστα είναι αποφασισμένη να τραβήξει στα άκρα το σχοινί μέχρι να εμβολιστούν όλοι οι πολίτες, ή τουλάχιστον σχεδόν όλοι.