MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Τράπεζες: Νέα μέτρα λόγω κορονοϊού - Τι αλλάζει

( Δεν είναι capital controls μην μπερδευόμαστε...  :)

Ανακοίνωση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών: Στοπ στις αναλήψεις έως 400 ευρώ και καταθέσεις έως 1000 ευρώ. Θα γίνονται μόνο στα μηχανήματα

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 μετά την απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020 για «εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19»

Κυβέρνηση: «Όποιος εκφράζει διαφωνία για τις απαγορεύσεις του κορωνοϊού θα συλλαμβάνεται - Δεν ανεχόμαστε ανυπακοή»

Σε άλλη μία κίνηση προς τον αυταρχισμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά την απαγόρευση των διαμαρτυριών, απαγορεύει στους πολίτες να εκφράζουν τη διαφωνία τους σχετικά με τις... απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό, καθώς διέταξε τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να στέλνει στον εισαγγελέα όποιον αναρτά οτιδήποτε δεν συμφωνεί με την «γραμμή» της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ : Η χρεωκοπία της Δημοκρατίας!

Στις 24 Ιουλίου 2020 το πολιτικό κατεστημένο της χώρας με τους θλιβερούς εκπροσώπους του «γιόρτασαν» τα 46 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας και την επαναφορά της «δημοκρατίας» στη χώρα μας. 

Τι άραγε γιόρτασαν; Την «δημοκρατία», την οποία αλλεπάλληλα βίασαν και δολοφόνησαν με τις πολιτικές τους, ή την χρεωκοπία της; Μήπως, αντί για εορτασμός της επαναφοράς έχει μετατραπεί σε εορτασμό της χρεωκοπίας της δημοκρατίας; 

Η λεγόμενη μεταπολίτευση ουσιαστικά κλείνει τον κύκλο της παραδίδοντας μια Ελλάδα χρεωκοπημένη οικονομικά, πνευματικά, ηθικά, κοινωνικά και εθνικά. Με περιορισμένη εθνική κυριαρχία, με ένα απίστευτο ισλαμικό εποικισμό, με ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, με το μέγα ζήτημα της προδοσίας της Μακεδονίας και την χώρα έτοιμη να παραδώσει εθνικά δίκαια στην Τουρκία με την πίεση των κατ’ όνομα συμμάχων μας. 

Τι έκαναν, λοιπόν, οι πολιτικές δυνάμεις τις τελευταίες δεκαετίες και έχουν το απύθμενο θράσος να γιορτάζουν τη δημοκρατία; 

Αισχρό "ξέπλυμα" από 4 τράπεζες στα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Τι προτείνει η εισαγγελέας, Αγγελική Τριανταφύλλου

Ως μη γενόμενο είναι για τέσσερις ελληνικές τράπεζες και συγκεκριμένα την Τράπεζα Πειραιώς, την Τράπεζα Αττικής, τη Eurobank και την Εθνική Τράπεζα, το σκάνδαλο ύψους 422.000.000 ευρώ των κομματικών θαλασσοδανείων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. 

Οι διοικήσεις τους αποφάσισαν να «παραιτηθούν» από την ποινική διαδικασία, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη και να δώσουν «συγχωροχάρτι» σε 97 τραπεζίτες αλλά και επτά διευθυντές και ταμίες κομμάτων, οι οποίοι κατηγορούνταν για το κακούργημα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν, καθώς αρνήθηκαν να υποβάλλουν την απαιτούμενη από τον νόμο έγκληση.