MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Και όμως! Είμαστε η μπανανία της αισχροκέρδειας

Πώς τα funds εξαγοράζουν ελληνικές επιχειρήσεις, ελέγχουν τους κωδικούς πώλησης προϊόντων και κρατούν τις τιμές των τροφίμων στα «ουράνια»
 
Ανακάλυψε ο κύριος πρωθυπουργός ότι οι πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά πωλούν τα προϊόντα τους σε τιμές διαφορετικές από τις τιμές που επιφυλάσσουν στους καταναλωτές άλλων χωρών και απείλησε να τις κάνεις «ντα». Εξοχα! Χαιρετίζουμε τον λεονταρισμό. Μόνο που πρέπει να δούμε πόσες πιθανότητες έχει να υλοποιηθεί.
 

Αυξάνεται κατά 20% η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος τον Νοέμβριο! – Πώς θα ζήσουν οι φτωχοποιημένοι Έλληνες;

Έρχεται νέα αύξηση τιμών στην ενέργεια, την ώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν
 
Δύσκολος αναμένεται να είναι ο χειμώνας για τους Έλληνες, καθώς οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. 
 
Συγκεκριμένα, όλοι οι παράγοντες της αγοράς προβλέπουν ότι τα τιμολόγια για τον Νοέμβριο θα είναι κατά περίπου 20% πιο ακριβά σε σχέση με τον Οκτώβριο. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν απόψε. 
 

Τουρκία, Ισλάμ και όμηροι

Οι Τούρκοι είδαν την ευκαιρία στροφής της εξωτερικής τους πολιτικής, η οποία θα τους επιτρέψει να ηγηθούν του ισλαμικού κόσμου

Δεν ήταν λοιπόν τυχαία η δήλωση του προέδρου Ερντογάν εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών πριν από μερικές ημέρες, με αφορμή την κάθοδο δύο αμερικανικών αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο. Δεν έγινε εν θερμώ. Ποτέ δεν γίνονται τέτοιες δηλώσεις εν θερμώ. Είναι σκηνοθετημένη πάντα η οργή του. Κατόπιν «ωρίμου» σκέψεως. Οι γείτονες διέβλεψαν από την πρώτη στιγμή την ευκαιρία για μια νέα μεγάλη στροφή στην εξωτερική τους πολιτική, η οποία θα οριστικοποιήσει την ιδεολογική αντίθεσή τους απέναντι στη Δύση και θα τους επιτρέψει να ηγηθούν του ισλαμικού κόσμου. Κάτι που προετοιμάζουν άλλωστε μεθοδικά καιρό τώρα και στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.