MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΕ

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΕ – Το σπίρτο της έκρηξης κρατούν οι Γάλλοι… Του Παναγιώτη Αποστόλου

Στις 10 Δεκεμβρίου 2018 στο Μαρακές του νοτιοδυτικού Μαρόκου αποφασίστηκε ο εξοβελισμός του Χριστού από την Χριστιανική Δύση και ο εξισλαμισμός της! Μετά από δυο χρόνια διαβουλεύσεις, στη Διεθνή Σύνοδο του ΟΗΕ, που έγινε εκεί, το Παγκόσμιο Σύμφωνο της Μετανάστευσης τέθηκε υπό επικύρωση για την ασφαλή, ομαλή και τακτική μετανάστευση (;;;)! Να σημειωθεί, ότι τελικά το ψήφισαν λιγότερες χώρες από αυτές που μετείχαν των διαβουλεύσεων, που προηγήθηκαν της Συνόδου, και το οποίο δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα (πόσες όμως χώρες από όσες το υπέγραψαν, θα το αμφισβητήσουν στη συνέχεια;)!

Ένας…υβριδικός ελληνοτουρκικός «πόλεμος» - Γιατί η Τουρκία είπε ψέμματα και ενέπλεξε και τους αμερικανούς

Ένας πόλεμος δε διεξάγεται, κατ’ ανάγκη πάνω στο έδαφος, αλλά μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Ένας πόλεμος μπορεί να καταστεί υβριδικός εάν οι συμμετέχοντες σ’ αυτό επιλέξουν ένα άλλο χώρο σύγκρουσης όπως τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τον κυβερνοχώρο. Ή χρησιμοποιούν τις εν λόγω σελίδες για σκοπούς αντιπερισπασμού.

Από: tovima.gr - ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

Η Τουρκία, η οποία ανέκαθεν είχε στο οπλοστάσιό της τη διασπορά πληροφοριών, δεν μπορούσε να μην χρησιμοποιήσει τη σημερινή τεχνολογία.
Και αυτό είναι που εντυπωσιάζει. Η Τουρκία που συγκεντρώνει στρατεύματα για επιχειρήσεις στη Συρία, διαθέτει τόση δύναμη πυρός που μπορεί να απειλήσει την Κύπρο, όπως το κάνει συνεχώς το τελευταίο διάστημα.

Δεμένοι χειροπόδαρα

Είναι δύσκολο να αποδεχθώ πως η μοναδική επιλογή ενός λαού που είναι δεμένος χειροπόδαρα από το Σύνταγμα του, από την κυβέρνηση και από τους δανειστές, είναι το σκύψιμο του κεφαλιού του – με την ουτοπική ελπίδα πως θα μπορέσει να αποφύγει υπό τις ίδιες συνθήκες το μοιραίο.
«Τρία χρόνια μετά το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας στα τελεσίγραφα των δανειστών, τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα και αναπόδραστα: (α) Ο ελληνικός λαός αποδείχθηκε πολύ πιο γενναίος από την ηγεσία του, (β) Τα μνημόνια δεν έλαβαν ποτέ δημοκρατική νομιμοποίηση – αφού επιβάλλονται και εφαρμόζονται εδώ και οκτώ χρόνια ενάντια στην εκπεφρασμένη βούληση του Ελληνικού λαού, ενώ (γ) Η Δικαιοσύνη, που μπορούσε και όφειλε να έχει λειτουργήσει προστατευτικά για τη Δημοκρατία και τους Πολίτες, δέχτηκε να γίνει και αυτή όργανο των δανειστών, αφού παίρνει εντολές για την αθώωση υπαλλήλων τους που ζημίωσαν τη χώρα (ΤΑΙΠΕΔ, ΕΛΣΤΑΤ). Οι λειτουργοί της, ικανοποιώντας και αυτοί ιδιοτελείς φιλοδοξίες, εξαργύρωσαν τη στήριξη στα μνημόνια με βουλευτικές, κυβερνητικές, υπουργικές και πρωθυπουργικές θέσεις και διορισμούς. 

Σε μια κατάσχεση το λεπτό προβαίνει η εφορία

Με κατασχέσεις απαντά η εφορία στη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων. Φέτος στο 10μηνο έγιναν 105.000 από τραπεζικούς λογαριασμούς, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου σε μια κατάσχεση ανά λεπτό των εργάσιμων ημερών και ωρών. 

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", οι κατασχέσεις δεν αφορούν μόνο μεγάλες οφειλές, αλλά κυρίως μικρά χρέη ακόμη και για 500 ευρώ. Παρά την ένταση των αναγκαστικών μέτρων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ωστόσο αυξάνονται και προσεγγίζουν τα 9 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους και οι οφειλέτες έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατ. άτομα. Από την άλλη, όσο περνάει ο καιρός τόσο και πιο αναποτελεσματικό γίνεται το μέτρο των κατασχέσεων, αφού οι λογαριασμοί αδειάζουν, καθώς οι οφειλέτες αποφεύγουν να αφήνουν χρήματα σε αυτούς. Έτσι, οι τράπεζες χάνουν καταθέσεις, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η παραοικονομία.