MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.

Πράσινη ενέργεια, πράσινη μετάβαση και πράσινα άλογα – Η παραγωγή άνθρακα η φθηνότερη μορφή ενέργειας

Το μέλλον της παγκόσμιας παραγωγής άνθρακα (2021-2024)
 
Η Ελλάδα πρωτοστάτησε στο πιστοποιητικό εμβολιασμού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται μπροστάρης ενός άθλιου μέτρου που πλέον καταργείται από πλήθος χωρών ως αντιεπιστημονικό και μηδενικής αποτελεσματικότητας.
 
Η Ελλάδα επιχείρησε να πρωτοστατήσει και στην δήθεν πράσινη ενέργεια και πράσινη μετάβαση… που στην πράξη είναι πράσινα άλογα.
 
Ο άνθρακας που πολλοί κατηγορούν είναι η φθηνότερη μορφή ενέργειας, ο άνθρακας είναι η πιο αποτελεσματική μορφή ενέργειας.
 
Τα περί πράσινης ανάπτυξης απαιτούν δισεκ. επενδύσεων σε αιολικά και όχι μόνο πάρκα ενώ η ενίσχυση του ρόλου του φυσικού αερίου αποδεικνύεται ότι λόγω των γεωπολιτικών παιχνιδιών εμφανίζει ρίσκο μεγάλης εξάρτησης.