MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Οι μπαταχτσήδες της G7

Μπάμπης Μιχάλης
 
«Κάνουν γαργάρα» δεσμεύσεις και οφειλές 13,3 τρισ. δολαρίων προς τις φτωχότερες χώρες, σύμφωνα με την Oxfam, ενώ την ίδια στιγμή τις υποχρεώνουν να καταβάλλουν 232 εκατ. δολάρια ημερησίως για την αποπληρωμή των χρεών τους.
 
Για υποκρισία και νεοαποικιακή στάση απέναντι στον παγκόσμιο Νότο κατηγορεί η Oxfam τις πλούσιες χώρες της ομάδας του G7 και καλεί τις κυβερνήσεις τους να πληρώσουν όσα έχουν υποσχεθεί και οφείλουν.
 
Η γνωστή ΜΚΟ αποκαλύπτει σε μια νέα ανάλυσή της, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, ότι οι πλούσιες χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) οφείλουν συνολικά στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος της υφηλίου 13,3 τρισ. δολάρια - σε απλήρωτη βοήθεια και χρηματοδότηση της δράσης για το κλίμα. Την ίδια στιγμή, ενώ δεν πληρώνουν, τόσο αυτές όσο και οι πλούσιοι τραπεζίτες τους απαιτούν από τις χώρες του παγκόσμιου Νότου να καταβάλλουν κατά μέσο όρο 232 εκατ. δολάρια ημερησίως έως το 2028 για την αποπληρωμή των χρεών τους.
 

Ο Σνόουντεν... τα έλεγε, εμείς δεν ακούσαμε!

Βίκυ Καπετανοπούλου
 
Μία δεκαετία πέρασε από τότε που ο κόσμος συνταράχθηκε από τις θαρραλέες αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έβαλε την ηθική πάνω από τη βολή του, για να μας προειδοποιήσει πως οι μυστικές υπηρεσίες -των ΗΠΑ και της Βρετανίας εν προκειμένω- παραβιάζουν κάθε ιδιωτικότητά μας ● Σήμερα, το φαινόμενο των παρακολουθήσεων -από κράτη αλλά και ψηφιακούς κολοσσούς- έχει μεγιστοποιηθεί, ξεφεύγοντας από κάθε έλεγχο!
 
Ημασταν ακόμα… γατάκια τον Ιούνιο του 2013, όταν ο Εντουαρντ Σνόουντεν προκαλούσε παγκόσμιο σεισμό αποκαλύπτοντας, με τη συνδρομή δημοσιογράφων της Guardian και της Washington Post, την τρομερή έκταση του ηλεκτρονικού φακελώματος προσωπικών δεδομένων και της μυστικής παρακολούθησης των επικοινωνιών λίγο πολύ των πάντων -ακόμα και της Ανγκελα Μέρκελ- από την πανίσχυρη Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA, National Security Agency) αλλά και την «ξαδερφούλα» της, τη βρετανική GCHQ (Government Communications Headquarters). Δέκα χρόνια μετά, ο οργουελικός μηχανισμός ενός «Μεγάλου Αδερφού» που εξακολουθούν να ενισχύουν οι κυβερνήσεις σε Δύση και Ανατολή -πάντα για το καλό μας υποτίθεται- έχει πάρει ακόμα πιο δυστοπικές διαστάσεις, μέσα από την απίστευτη εξέλιξη της τεχνολογίας και του ψηφιακού σύμπαντος. Τόσο δυστοπικές, ώστε πολλές και πολλοί από μας να καταφεύγουμε στο σουρεαλιστικό σύνθημα: Κάντε τον Οργουελ μυθοπλασία ξανά - Make Orwell fiction again…
 

Το Τάγμα Των Illuminati: Η Προέλευσή Του, Οι Μέθοδοί Του Και Η Επιρροή Του Στα Παγκόσμια Γεγονότα

Το Τάγμα των Illuminati βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο των συζητήσεων σχετικά με τον αντίκτυπο των μυστικών εταιρειών στην ανθρώπινη ιστορία. Είναι οι Ιλλουμινάτι ένας μύθος ή πραγματικά κυβερνούν μυστικά τον κόσμο; Καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που θέτουν αυτό το ερώτημα έχει αυξηθεί, τα γεγονότα σχετικά με το Τάγμα έχουν αραιωθεί με παρανοήσεις και παραπληροφόρηση, καθιστώντας δύσκολη την αντικειμενική έρευνα για το θέμα. Αυτό το άρθρο επιχειρεί να ρίξει κάποιο πραγματικό φως στο Τάγμα των Illuminati, εξετάζοντας μερικά από τα πιο σημαντικά έγγραφα σχετικά με το θέμα.

Ποιος τίναξε στον αέρα το φράγμα στον Δνείπερο

Η παγκόσμια κοινότητα είδε με δέος να καταστρέφεται το φράγμα Kakhovka και την επακόλουθη περιβαλλοντική και ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές αλληλοκατηγορούνται για το συμβάν. Εύλογα λοιπόν όλοι αναρωτιούνται ποιος είχε συμφέρον να κάνει κάτι τέτοιο και ποια τα αποτελέσματα επί του πεδίου. Για να έχουν ανατινάξει οι Ρώσοι το φράγμα Kakhovka θα χρειαζόταν είτε να μετακινήσουν τόνους εκρηκτικών, χρησιμοποιώντας βάρκες ή υποβρύχιο εξοπλισμό, να βάλουν εκρηκτικά στην πλευρά του φράγματος που βλέπει προς τη τεχνητή λίμνη και να πυροδοτήσουν μια τεράστια έκρηξη.