MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Η προσφυγή 5 Λίβυων δικηγόρων κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου και η δικαίωση Σταθακόπουλου

Ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος είχε αρθρογραφήσει στο militaire.gr για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τους τρόπους αντιμετώπισης του. Η προσφυγή 5 δικηγόρων της Λιβύης τον δικαιώνουν.
 
Γράφει ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος
 
1. Το Τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι ακυρώσιμο , όχι εκ προιμίου άκυρο, και κάποιος, κάπου, κάπως έπρεπε να το προσβάλει για ν’ ακυρωθεί. Κάτι που δεν είχε γίνει δικαστικώς. 
 

Τουρκία: Η δημοσκόπηση που δείχνει ανάκαμψη Ερντογάν και η άποψη Σταθακόπουλου για την παραμονή του στην εξουσία

Στην Τουρκία η εταιρεία δημοσκοπήσεων MetroPOLL έθεσε το ερώτημα: «Θα ψηφίζατε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή τον (όποιο) αντίπαλό του;»
 
Αν και δεν υπήρχε άλλη επιλογή υποψηφίου, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης δείχνει ότι η διαφορά του Ερντογάν μέχρι την πρωτιά είναι πλέον 1,5 μονάδα. Τον προηγούμενο μήνα σε αντίστοιχη δημοσκόπηση -άλλης ωστόσο εταιρείας- η διαφορά ήταν στο 8% υπέρ του αντιπάλου του Ερντογάν.
 

Σπύρος Στάλιας : Τρόποι του Σκέπτεσθαι: Ευρώ VS Δολάριο /ΗΠΑ VS Ευρωζώνη

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D
 
Ο Προέδρος Μπάϊντεν εξήγγειλε προ ημερών, τεράστιες επιδοτήσεις ύψους $370 δισ. αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις, που θα παρέχονται από την 1η Ιανουαρίου του 2023, σε Αμερικανούς βιομήχανους, για να επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση, αλλά και σε όσους Ευρωπαίους επιχειρηματίες εγκαταλείψουν τη Γηραιά Ήπειρο, και όχι μόνον,  και επενδύσουν στην Αμερική.