MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Καθηγητής Πνευμονολογίας Ι.Καλομενίδης «Είμαστε στο έλεος της τύχης - Το μόνο που ξέρει η κυβέρνηση είναι τα lockdown»

«Είμαστε στο έλεος της τύχης και τo lockdown είναι το μόνο που ξέρει να κάνει η κυβέρνηση» ενώ πρόσθεσε πως «αυτό κοστίζει σε θανάτους και πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας και επικεφαλής των κλινικών Covid-19 στον «Ευαγγελισμό», Ιωάννης Καλομενίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό εκπομπή.


Ο κ. Καλομενίδης μιλώντας στον 98.4 εξήγησε αρχικά γιατί «ειδικά στην Ευρώπη τα εμβολιαστικά προγράμματα, κατέρρευσαν και μαζί τους η καλλιέργεια μονοδιάστατα στις κοινωνίες της ελπίδες, ότι χωρίς άλλη στρατηγική, θα έχουμε γρήγορα επιστροφή σε μια κάποια κανονικότητα».

”Πράσινο φως” Βερολίνου σε Άγκυρα για επιθετικές κινήσεις: Η Μέρκελ στέλνει στην Τουρκία τα 6 υποβρύχια – ”Δεν μπορούμε να μην τους πουλήσουμε όπλα!”

Nέο ”άδειασμα” σε Αθήνα


Για άλλη μία φορά οι Γερμανοί στηρίζουν την Τουρκία, ενώ πριν λίγες ημέρες έδειξαν ξεκάθαρα την ενόχλησή τους για την αγορά των γαλλικών μαχητικών!

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ”άκυρο” με τον πιο επίσημο τρόπο ρίχνει η Γερμανία στο Ελληνικό αίτημα για εμπάργκο όπλων στη Τουρκία. Το Βερολίνο με ”νύχια και με δόντια” προσπαθεί να κρατήσει ”όρθια” την Άγκυρα, εν μέσω προκλήσεων σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

Το Πενταπόσταγμα εδώ και μήνες σας ανέφερε πως δεν υπήρχε περίπτωση να μην πουλήσει το Βερολίνο τα γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία!

Θ. Καμπαγιάννης: Σκηνικό Όργουελ με άλλοθι την Πανδημία για Συναθροίσεις και Δημοκρατικά Δικαιώματα

Το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εκ των δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής στη δίκη και καταδίκη , της «Χρυσής Αυγής», Θανάσης Καμπαγιάννης , μιλώντας στον 98.4 για την νέα απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ περί απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων , μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, έκανε λόγο για ένα άκρως αντιδημοκρατικό πλαίσιο που διαμορφώνεται, καταστρατηγώντας βασικές διατάξεις του Συντάγματος. Όπως είπε, στήνεται ένα σκηνικό Όργουελ με άλλοθι την Πανδημία για Συναθροίσεις και Δημοκρατικά Δικαιώματα, στη λογική του «Πανοπτικού» και μέσω πολυάριθμων διατάξεων που καθιστούν το Συνταγματικό δικαίωμα στις συναθροίσεις , στη πράξη «νεκρό γράμμα». 
 

Πανδημία : γεωοικονομοπολιτικά παιχνίδια σε βάρος των λαών ;

Θα κυνηγάμε τον ιό από πίσω συνεχώς όπως το κάνουμε σήμερα Καμπανάκι κινδύνου από το Βιολόγο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Βασίλη Λύκο εκ νέου μέσα από τον 98.4 καθώς η διαχείριση της πανδημίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής των Ειδικών, στην ανάγκη αύξησης των αρμοδιοτήτων της, την περαιτέρω ενίσχυση του συστήματος υγείας αλλά και στη χρήση του συνόλου των όπλων που διαθέτουμε ενάντια στη μάχη με τον κορωνοϊό. Παράλληλα έκανε λόγο για ενδεχόμενη συμφωνία Γερμανίας – Τουρκίας για τη δημιουργία γραμμής παραγωγής εμβολίων της Pfizer/BioNTech στην Τουρκία με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό γεωπολιτικά για την Ελλάδα και στην πανδημία.