MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

81 χρόνια από το Σύμφωνο Φιλίας της Τουρκίας με τον Χίτλερ

Γράφει ο

Νότης Μαριάς

Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ,Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com


Συμπληρώνονται σήμερα 18 Ιουνίου 2022, ογδόντα ένα ολόκληρα χρόνια από την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας ανάμεσα στην Τουρκία και στον Χίτλερ. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχουμε αναδείξει επανειλημμένα τόσο με σχετική μας αρθρογραφία (Κυριακάτικη Kontra News 15/3/2020 αλλά και Υπέρβαση News 5/4/2021 και 31/5/2021) όσο και στην τηλεοπτική μας εκπομπή «Ο άλλος δρόμος στην ενημέρωση».

Έτσι λοιπόν την ώρα που σύσσωμος ο Κρητικός λαός αποδεκάτιζε τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές στην μεγαλειώδη μάχη της Κρήτης στο διάστημα 20 Μαΐου -1η Ιουνίου 1941, την ώρα που ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας κατέβαζαν τη σβάστικα από την Ακρόπολη τη νύκτα της 30ης προς 31η Μαΐου 1941, οι Τούρκοι διαπραγματευόταν για να τα βρουν με τον Χίτλερ.

Ελληνισμός- Τουρκικός Αναθεωρητισμός και Γεωπολιτικές Προσεγγίσεις

Μία συζήτηση σημείο προς σημείο, σε όλο το φάσμα των αναβαθμισμένων ποιοτικά απειλών και προκλητικών διεκδικήσεων της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, με τις ευρύτερες προεκτάσεις που δημιουργούνται στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ευρασιατικό τόξο


- Οι Τουρκικοί ισχυρισμοί για το νομικό καθεστώς των νησιών μας στο Αιγαίο και η απόπειρα σύνδεσης της Άμυνας των νησιών με την αμφισβήτηση τους ως , Ελληνικό έδαφος , τις θαλάσσιες ζώνες τους και τα δικαιώματα του πυρήνα της Ελληνικής κυριαρχίας .