MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

«Δούρειος Ιππος» πάλι ο Βενιζέλος!

Αποφασισμένος να μοιράσει το Αιγαίο με τους Τούρκους, εμπλέκει «πονηρά» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή


Ιδιαίτερα «γαλαντόμος» αποδεικνύεται με τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εμφανίστηκε αποφασισμένος να μοιράσει το Αιγαίο με τους Τούρκους, σαν να ήταν χωράφι του παππού του.

Η τοποθέτηση αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου, την προηγούμενη εβδομάδα, ήλθε να πλαισιώσει ανάλογες τοποθετήσεις ολόκληρου του μετώπου του κατευνασμού της Τουρκίας, που αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν θεώρησε ότι ήταν ο κατάλληλος καιρός για μια ομοβροντία υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και της συνεννόησης με την Τουρκία προκειμένου να… διασφαλιστεί όχι μόνο η συνοχή της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, αλλά και να «διευκολυνθεί» η ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία… μέσω Τουρκίας.

Σφαγή στη Μπούτσα: Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για «παραγγελία προβοκάτσιας»

( John.k - Ιστορικά πάντως αυτές τις πρακτικές τις έκαναν τα Ες-Ες στο Β'ΠΠ και μάλιστα όταν χάνανε προς το τέλος, και όχι τα ρωσικά στρατεύματα  )
 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το οπτικό υλικό με νεκρούς αμάχους στην πόλη Μπούτσα της Ουκρανίας “παραγγέλθηκε” από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο σχεδίου για να κατηγορηθεί η Ρωσία.


“Ποιοί είναι αυθεντία στην προβοκάτσια; Φυσικά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ”, σημείωσε χθες Κυριακή σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως είπε η Ζαχάροβα, η άμεση κατακραυγή της Δύσης για τις εικόνες αυτές με τους νεκρούς αμάχους υποδηλώνει ότι το θέμα εντάσσεται σε ένα σχέδιο με στόχο να αμαυρωθεί η φήμη της Ρωσίας.

Στα δικαστήρια η ληστρική ρήτρα!

Γιάννης Κιμπουρόπουλος
 
Εκατοντάδες ενάγοντες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναμένεται να προσχωρήσουν στη συλλογική αγωγή κατά των παρόχων ενέργειας για την τερατώδη ρήτρα αναπροσαρμογής και τις αθέμιτες πρακτικές που ανεβάζουν τους λογαριασμούς στη στρατόσφαιρα.

Είκοσι πάροχοι ρεύματος, που εδώ και μήνες έχουν φέρει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε απόγνωση με τις ιλιγγιώδεις χρεώσεις στους λογαριασμούς, σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να βρεθούν μπροστά σε μια ογκώδη συλλογική αγωγή. Ογκώδη και ως προς το περιεχόμενό της, καθώς θα καταλογίζει πλήθος παραβιάσεων της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή, και ως προς τον αριθμό των εναγόντων που αναμένεται να αποτελέσει ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Πέντε δικηγόροι -Γιώργος Καλτσάς, Αλέξης Αλεξόπουλος, Μάριος Μαρινάκος, Αντώνης Πράττας και Τάσος Σανδαλάκης- έχουν αναλάβει με εντολή του ΙΝΚΑ-Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας, τη σύνταξη και κατάθεση της συλλογικής αγωγής, που θα έχει επίκεντρο τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά θα περιλαμβάνει και άλλες αθέμιτες πρακτικές των παρόχων ενέργειας, ΔΕΗ και ιδιωτών. Και η μέχρι στιγμής ανταπόκριση, τόσο πολιτών όσο και συλλογικών ενώσεων, είναι μεγάλη. Για τη σύνταξή της έχει συγκροτηθεί ειδική γραμματεία, τηλεφωνικό κέντρο και ιστοσελίδα.

Πόλεμος στην Ουκρανία και η Δυσεπίλυτη Παγκόσμια Γεωπολιτική Εξίσωση

H μεγάλη εξίσωση με τις πολυπαραγοντικές παραμέτρους του πολέμου στην Ουκρανία και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί η Ρωσική επέμβαση με τις 38 ημέρες πολεμικών επιχειρήσεων


Οι χωρίς προηγούμενο Γεωπολιτικές ανατροπές και οι μεγάλες αλλαγές και κρίσεις σε οικονομία, ενέργεια, εφοδιαστικές και επισιτιστικές αλυσίδες

Ο μακρύς δρόμος των διαβουλεύσεων για ανακωχή και τερματισμό του πολέμου , οι στρατηγικές επιδιώξεις της Ρωσίας, τα κέρδη κι οι ζημίες , η θέση και τα όρια της Ουκρανίας σε έναν συμβιβασμό της επόμενης μέρας, Ουκρανία, ο ρόλος και οι στρατηγικές των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και Ε.Ε. , η στάση της Κίνας , των Αραβικών χωρών και οι μεταβλητές άλλων χωρών ισχύος

Τι σηματοδοτούν τα διαρκή σενάρια με χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα και πυρηνικά εργοστάσια στις νέες ισορροπίες τρόμου

To σοκ της Γερμανίας… έρχεται και στην Ελλάδα – Αυξάνονται οι τιμές στα τρόφιμα από 20% έως 50% στις 4 Απριλίου

Στην Γερμανία οι τιμές στα τρόφιμα θα αυξηθούν από 20% έως 50% και όπως αναφέρουν έλληνες παράγοντες στην αγορά τροφίμων και την Ελλάδα και οι καταναλωτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για έκρηξη τιμών και μεγάλο κύμα ακρίβειας


Σοκ και δέος… η Ευρώπη και ειδικά η ισχυρή οικονομικά Γερμανία περνάει μια μεγάλη κρίση… τιμών και τροφίμων. 
 
Στην Γερμανία οι τιμές στα τρόφιμα θα αυξηθούν από 20% έως 50% και όπως αναφέρουν έλληνες παράγοντες στην αγορά τροφίμων νομοτελειακά το τσουνάμι των αυξήσεων θα χτυπήσει και την Ελλάδα και οι καταναλωτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για έκρηξη τιμών και μεγάλο κύμα ακρίβειας.

Πετάει, πετάει… η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας

Η τιμή της μεγαβατώρας έφτασε σε μια από τις υψηλότερες τιμές των τελευταίων μηνών


Άλμα 39%, στα 334,43 ευρώ ανά μεγαβατώρα κάνει σήμερα Δευτέρα η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο της προημερήσιας αγοράς. Πρόκειται για μια από τις υψηλότερες τιμές των τελευταίων μηνών, εξέλιξη που ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα του μείγματος παραγωγής.

Συγκεκριμένα, αρνητικά επηρέασε τις τιμές στην Ελλάδα η μειωμένη παραγωγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που προβλέπεται σήμερα να καλύψουν το 21,6 % της ζήτησης, από 52,5% την Κυριακή. Το κενό καλύπτουν οι μονάδες φυσικού αερίου, που είναι οι ακριβότερες λόγω κόστους καυσίμου, το μερίδιο των οποίων διαμορφώνεται σήμερα στο 44,3 % της ζήτησης έναντι 16,4 % χθες.