MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Αν αυτό είναι ο αριστερός

Επειδή ο Πρωθυπουργός απολαμβάνει να εμπαίζει τη νοημοσύνη μας κι επειδή συστηματικώς καταστρέφει ό,τι αγγίζει, ας κάνουμε μια σύνοψη. Κάτι σαν «σκονάκι» εν όψει εκλογών (για όποιον ενδιαφέρεται).

Τι είναι αυτός που όταν ξέσπασε η τραγωδία στο Μάτι κρύφθηκε; Δειλός μήπως; Και τι είναι εκείνος που εκ των υστέρων κι ενώ γνώριζε ότι άρχιζε να καταφθάνει ο αριθμός των νεκρών, οργάνωνε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ένα σώου της ελεεινής μορφής; Μήπως είναι απατεών; Ο Τσίπρας πάντως το έπραξε.

Ελαφρόμυαλος: προσέγγισε εθνικά θέματα με μικροκομματικό σχεδιασμό, προκειμένου να βλάψει τους κομματικούς του αντιπάλους. Τζίφος! Όμως ακόμα και σήμερα η Συμφωνία των Πρεσπών αντιμετωπίζεται ως καταλύτης πολιτικών εξελίξεων και όχι ως εθνικό διακύβευμα υψίστης σημασίας.

Αγωγή κατά του Facebook από τον γενικό εισαγγελέα της Ουάσιγκτον

Ο γενικός εισαγγελέας της πόλης της Ουάσιγκτον άσκησε διώξεις σε βάρος του Facebook, σχετικά με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο του σκανδάλου Cambridge Analytica τον Μάρτιο, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Washington Post κι επιβεβαιώθηκε επίσημα αργότερα. 

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται ότι επέτρεψε τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών να φθάσουν, εν αγνοία τους, στα χέρια της βρετανικής εταιρείας ανάλυσης δεδομένων, που εργάστηκε για τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Γερμανία, απάτες δίχως τέλος

H χώρα που θέλει ξανά να κατακτήσει την Ευρώπη, με οικονομικά όπλα αυτή τη φορά, δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα για να το πετύχει – ενώ όπου και αν ψάξει κανείς, ανακαλύπτει διαφθορά, παραποιήσεις, βρωμιά και ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί ένα αρρωστημένο μυαλό.

Επικαιρότητα 

Όταν γράφαμε τεκμηριώνοντας το πολλές φορές πως η Γερμανία είναι η πιο βρώμικη χώρα του πλανήτη, με σκάνδαλα κατά συρροή, με ξέπλυμα μαύρων χρημάτων, με μία απίστευτη διαφθορά, με μία τράπεζα (Deutsche Bank) που χαρακτηρίζεται από τη χώρα της ως εγκληματική συμμορία, με απάτες των βιομηχανιών της κοκ., δεν φανταζόμαστε πως το ίδιο συμβαίνει και με τα μέσα ενημέρωσης της – παρά το ότι στο παρελθόν έθιξαν πάρα πολλές φορές την πατρίδα μας, με το χειρότερο δυνατόν τρόπο.