MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Το ενδεχόμενο σκάνδαλο των 694 δις €

Εάν διαβάσει κανείς την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί του απολογισμού των εσόδων του κράτους για το έτος 2015 (πηγή), θα του δημιουργηθούν πάρα πολλές απορίες – κυρίως από τη σελίδα 15 και μετά. Ειδικά όταν μελετήσει τον πίνακα που ακολουθεί, με τα 694 δις € στη μία πλευρά του, καθώς επίσης τα 650 δις € στην άλλη.

Η τουρκική απειλή για το ευρώ

Τα αποτελέσματα που θα έχει η επερχόμενη κρίση της Τουρκίας στην Ισπανία, στη Γαλλία και στην Ιταλία, οπότε στην Ευρωζώνη, δεν είναι εύκολο να εκτιμηθούν – οπότε τα τεκταινόμενα στην χώρα, στην οποία η μόνη αντιπολίτευση που έχει απομείνει είναι η λίρα, πρέπει να παρακολουθούνται πολύ προσεκτικά.

Επικαιρότητα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι τα δομικά προβλήματα της Ευρωζώνης, με κύριο ένοχο τη Γερμανία, έχουν τη δυναμική να προκαλέσουν μεγάλες αναταραχές – ενώ η Ιταλία έχει εξελιχθεί στη σημαντικότερη εστία πυρκαγιάς, αφενός μεν λόγω των πολιτικών ανακατατάξεων, αφετέρου εξαιτίας του προβληματικού της τραπεζικού τομέα, σε συνδυασμό με την αδυναμία του δημοσίου να τον στηρίξει με κριτήριο το τεράστιο χρέος (2,3 τρις € ή 132% του ΑΕΠ).

Σκοπιανό: Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «μορφώματα» τις Παμμακεδονικές και της είναι «αδιάφορη» η θέληση του ελληνικού λαού

Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και Υπουργός Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε ως «μορφώματα» το σύνολο των Παμμακεδονικών οργανώσεων για τις οποίες είπε ότι του είναι αδιάφορη η άποψή τους.

Δηλαδή του είναι αδιάφορη η γνώμη και η θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ο οποίος δια συνεχόμενων μεγαλειωδών συλλαλητηρίων του έδειξε και θα του δείξει ότι δεν θέλει καμία εκχώρηση του ονόματος και των ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας.

Διπλό σοκ για Βρυξέλλες-Βερολίνο από Ιταλία και Ισπανία: Έρχονται εξελίξεις στον ευρωπαϊκό Νότο (και στην Ελλάδα;)

Kαι ξαφνικά εκεί που Βρυξέλλες και Βερολίνο πίστευαν πως έχουν επικρατήσει και θα συνεχίσουν την μακροημέρευση του καθεστώτως «ασφυξίας» που έχουν επιβάλλει στους λαούς της Ευρώπης, έρχονται δύο συντριπτικά πλήγματα από δύο από τις μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ, από την Ιταλία όπου τα ευρωσκεπτιστιικά κόμματα τελικώς σχηματίζουν κυβέρνηση και από την Ισπανία όπου ο Μαριάνο Ραχόι φαίνεται πως χάνει την εξουσία.

To ζήτημα του ευρωπαϊκού Νότου είναι πολύ σύνθετο. Δυο χώρες με το μέγεθος της Ισπανίας και της Ιταλίας είναι ικανές να τινάξουν την ΕΕ στον αέρα. Ότι συμβαίνει εκεί επηρεάζει άμεσα και την Ελλάδα.

Γερμανός ευρωβουλευτής: «Έτσι εισέβαλε και κατέλαβε την Ελλάδα η τρόικα - Το ίδιο να γίνει και στην Ιταλία»!

Σε ομολογία σοκ προχώρησε ο Γερμανός ευρωβουλευτής και πρωτοκλασάτο στέλεχος του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, Μάρκους Φέρμπερ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι η τρόικα θα πρέπει να εισβάλει στην Ιταλία και να καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών στην περίπτωση που σχηματιστεί κυβέρνηση ευρωσκεπτικιστών ακριβώς όπως είχε γίνει και στην Ελλάδα

Ο δεξιός ευρωβουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) επεσήμανε ότι η ίδια τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) που διαχειριζόταν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης του χρέους της και επέβαλε οδυνηρές περικοπές, θα μπορούσε να κληθεί και πάλι αν σχηματιστεί μια ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση στην Ιταλία.

Μήνυση στον Ν. Κοτζιά κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Μακεδόνων

Μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, κατέθεσε την Πέμπτη το μεσημέρι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο κ. Τάτσιος μετέβη στο δικαστικό μέγαρο Σερρών και υπέβαλλε μήνυση κατά του κ. Κοτζιά, κατηγορώντας τον για εσχάτη προδοσία.

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ισπανία - O Rajoy λόγω Βάσκων θα ηττηθεί - Υπέρ της πρότασης μομφής 180 βουλευτές και κατά 169

Η πρόταση μομφής κατατέθηκε την Παρασκευή 25 Μαίου από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) μία ημέρα μετά την καταδίκη του Λαϊκού Κόμματος κατά την ολοκλήρωση της δίκης για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς 

(upd) Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία, με τον πρωθυπουργό Mariano Rajoy να βλέπει την έξοδο από τη θέση του πρωθυπουργού, καθώς το Εθνικιστικό Κόμμα των Βάσκων θα στηρίξει την πρόταση μομφής που κατέθεσε η σοσιαλιστική αντιπολίτευση.

Τουρκικός «Πορθητής»: Η Άγκυρα έβγαλε «μυθικό» γεωτρύπανο στη Μεσόγειο και απειλεί το Αιγαίο

Ένα ακόμη «θερμό» καλοκαίρι προβλέπεται στην κυπριακή ΑΟΖ, αφού η Τουρκία όχι μόνο δεν έχει σκοπό να σταματήσει τις παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις, αλλά ρίχνει λάδι στη φωτιά, «πυρπολώντας» νέα ένταση.
 
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και γαμπρός του Ερντογάν, λοιπόν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, δήλωσε ευθαρσώς πως αυτό το καλοκαίρι ξεκινά η διαδικασία γεώτρησης στη Μεσόγειο, στα νερά της οποίας «ρίχνει» τον «Πορθητή».