MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

«Επιτελικό κράτος έχεις μήνυμα»! Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους σε Αθήνα και άλλες πόλεις για την τραγωδία στα Τέμπη

Το «επιτελικό κράτος» έχει μήνυμα…Χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα που θα πρέπει να έχουν -τουλάχιστον- προβληματίσει το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ- αντιξουσιαστών στην πορεία της Πάτρας – Δυο συλλήψεις στην Αθήνα

( John.k - Η κατοχική κυβέρνηση εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά τον κατοχικό στρατό , τα ΜΑΤ δηλαδή, και τους "Αντιξουσιαστές/Αναρχικούς" προκειμένου να καταστείλει την διαμαρτυρία των Ελλήνων  για το "ατύχημα"  των τραίνων που συνέβη  στα Τέμπη. Στην πραγματικότητα δεν ήταν "ατύχημα" αλλά προδιαγεγραμμένο έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων. Υπήρχαν εκατοντάδες προειδοποιήσεις αλλά οι κυβερνήσεις προτίμησαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες των πατρόνων τους εναντίον του Ελληνικού λαού … )
 
Με επεισόδια αμαυρώθηκε η μεγαλειώδης πορεία στην Πάτρα που γίνεται από το πρωί στο πλαίσιο του δυστυχήματος στα Τέμπη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 12.30 κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας στο ύψος του σταθμού του ΟΣΕ έκαναν επίθεση στους άντρες των ΜΑΤ που απάντησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων. Το αποτέλεσμα ήταν η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική και να προκληθεί οργή και αγανάκτηση από τους παρευρισκόμενους που ήρθαν να διαδηλώσουν ειρηνικά.
 

Απεργία στις συγκοινωνίες και συγκεντρώσεις για τα Τέμπη

Γενικεύονται σήμερα Τετάρτη οι κινητοποιήσεις για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, με απεργία της ΑΔΕΔΥ και των μεγαλύτερων Εργατικών Κέντρων της ΓΣΕΕ σε όλη τη χώρα και την διοργάνωση συλλαλητηρίων. Η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με αίτημα να μην υπάρχει συγκάλυψη των ευθυνών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και με διεκδίκηση μέτρων για την ασφάλεια στις μετακινήσεις.
 
• Οι σιδηροδρομικοί απεργούν και σήμερα σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην κινούνται συρμοί και προαστιακός.
 

Εκπτώσεις στις ράγες των τρένων μέχρι που φθάσαμε να θρηνούμε 57 ανθρώπους! Ν.Μαριάς με ντοκουμέντα

Βρισκόμαστε πια στη φάση της επιχείρησης «θολώνουμε τα νερά»…Μετά από την τραγωδία των Τεμπών ακολουθεί ότι γίνεται πάντα μετά από δραματικά γεγονότα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ακολουθήσει τη λογική του «μαζί τα κάναμε» και να βάλει στο κάδρο και τους προηγούμενους. Έτσι πιστεύει ότι θα «αμβλυνθούν» οι αντιδράσεις…
 
Το ίδιο ισχύει και για τη σημερινή κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί μία από τις χειρότερες εθνικές τραγωδίες. Αυτή την τραγωδία των Τεμπών.
 
Το μέγεθος της τραγωδίας είναι τέτοιο που κανένα επικοινωνιακό τρικ δεν θα λειτουργήσει. Έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια και δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για οτιδήποτε οι «προηγούμενοι».