MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Στοιχεία σοκ για την υπογεννητικότητα: Η Ελλάδα πεθαίνει και η κυβέρνηση αναζητεί αλλοδαπούς για να αντικαταστήσει τους Έλληνες

( John.k - Η κυβέρνηση αποδεικνύει με κάθε τρόπο ότι είναι εναντίων των Ελλήνων, και υπέρ αλλότριων συμφερόντων , πχ των Άγγλων , ή των Τούρκων. Κάνει τα πάντα για να καταρρακώσει τους Έλληνες, να τους εξαφανίσει… Φορολογεί τα παιδιά , και εισάγει ξένους που μπήκαν παράνομα στην χώρα, με άλλη θρησκεία, άλλες αξίες, άλλο πολιτισμό για να αντικαταστήσει τους Έλληνες… Είναι απολύτως σίγουρο, πως δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων !! )

Το 2023 καταγράφηκαν οι λιγότερες γεννήσεις από το 1932!
 
Στοιχεία σοκ για το δημογραφικό αποκαλύφθηκαν στο περιθώριο του συνεδρίου του Εconomist, στο Καβούρι σύμφωνα με τα οποία προβλέπεται συρρίκνωση του πληθυσμού κατά την επόμενη 25ετία έως και 1.500.000!
 
Η μείωση δε, του πληθυσμού –στους κάτω των 65 ετών– θα φτάσει στα 1.800.000 άτομα! Δηλαδή δεν θα υπάρχουν νέοι άνθρωποι.

Πουλάνε και τρέλα με την Ελευθερία του Τύπου

Ελληνικές διπλωματικές πηγές… πανηγυρίζουν για το νέο ευρωπαϊκό νόμο «ξεχνώντας» τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, τις επιθέσεις στον Τύπο και τις αγωγές SLAPP.
 
Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση ενέκριναν σήμερα την προσωρινή συμφωνία που επετεύχθη στις 15 Δεκεμβρίου για τον Ευρωπαϊκό Νόμο για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης.
 
Με αφορμή τις ανακοινώσεις αυτές διπλωματικές πηγές από τη χώρα μας βρήκαν… την ευκαιρία να πανηγυρίσουν και να μιλήσουν για «ακλόνητη υποστήριξη της Ελλάδας» στη συγκεκριμένη συμφωνία.
Είναι τέτοια η υποκρισία από ελληνικής πλευράς που οι διαρροές αυτές έρχονται μετά από ένα διήμερο στο οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη δέχθηκε σφυροκόπημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάσταση στην οποία έχει φέρει το Κράτος Δικαίου, αλλά και για την ασφυκτική κατάσταση που έχει διαμορφώσει για την Ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας.
 

Λανθάνουσα δημοκρατία – Έθνος-κράτος και μεταμοντέρνες ελίτ

Είναι σαφές ότι τα μεταμοντέρνα οικονομικά, οργανωτικά, αξιακά και πολιτισμικά δεδομένα λειτουργούν σήμερα σαν πολιορκητικός κριός και στοχοποιούν το έθνος-κράτος ως σημαίνoν αλλά και τα σημαινόμενα στα οποία παραπέμπει. Στόχος να διαμορφώσουν νέες παγκόσμιες πολιτικο-οικονομικές, θεσμικές, διαχειριστικές και κοινωνικές νόρμες. Κοινό σημείο αυτών των επιλογών αποτελεί η ομογενοποίηση και η εξάλειψη της διαφορετικότητας, είτε αυτή παραπέμπει στο οικονομικό, είτε στο πολιτισμικό-αξιακό πεδίο. Η καταστατική αμφισβήτηση αξιακών προτύπων (“challenging foundational thoughts”) αποτελεί μία πραγματικότητα της νέας διακυβέρνησης.
 

«Πάμε Υεμένη και όπου βγει με εντολή ΗΠΑ-Ισραήλ»! Δημ. Κωνσταντακόπουλος

ΧΑΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ Α. ΜΠΛΙΝΚΕΝ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / EUROKINISSI) 
 
 
Η απόφαση Μητσοτάκη και Δένδια να στείλουν φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα:
  • Κινδυνεύει να εμπλέξει την Ελλάδα σε όλο και πιθανότερο μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ αφενός και σειράς αντιπάλων κρατών και κινημάτων (Χαμάς, Χεζμπολάχ, Συρία, Υεμένη, σιϊτικές πολιτοφυλακές Ιράκ, Ιράν) με συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει σήμερα και χωρίς κανένα κέρδος για τη χώρα. 
  • Έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, που δεν επιτρέπουν ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον τρίτου κράτους χωρίς σχετική εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Ασφαλείας.