MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Άγγελος Συρίγος: Απόβαση στη Λιβύη θα είναι η «Σικελική Εκστρατεία» του Ερντογάν

Αν ο Ερντογάν κάνει πράξη τις απειλές του και αποστείλει πράγματι στρατεύματα στη Λιβύη, θα βιώσει τη δική του Σικελική Εκστρατεία, δηλώνει στο Liberal.gr ο Αγγελος Συρίγος, εξηγώντας ότι η Λιβύη δεν είναι Συρία όπου οι τουρκικές βάσεις γειτνιάζουν, παρά βρίσκεται πολύ μακριά από τα επιχειρησιακά κέντρα της Άγκυρας, και την τουρκική αεροπορία.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο, εκτιμά ότι αυτές θα μείνουν στα λόγια ως μια ακόμη ένδειξη του μεγαλο-ιδεατισμού του Τούρκου Προέδρου, καθώς ο τελευταίος γνωρίζει ότι σε αντίθετη περίπτωση, θα διακινδυνεύσει πάρα πολλά, θα καταπονηθεί χωρίς αποτέλεσμα, και η στρατιωτική του επέμβαση, δεν θα έχει επιτυχία.

Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ), η μεγάλη ληστεία

Θα πρέπει να είναι κανείς πνευματικά και ψυχικά ανισόρροπος, εάν υποστηρίζει σήμερα, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια βαθιάς κρίσης και ανυπολόγιστης καταστροφής χωρίς να φαίνεται ακόμη φως στο τούνελ ότι, η επιλογή των μνημονίων ήταν λύση, αφού πρόκειται ξεκάθαρα για τον ορισμό του προβλήματος – κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, αρκεί να διαθέτει κοινή λογική. Βέβαια, το ότι οι Έλληνες ψήφισαν κατά σχεδόν 80% εκείνα τα τρία κόμματα που τους οδήγησαν σε αυτήν την παγίδα, τη μοναδική στην παγκόσμια ιστορία κατάσχεση, κατοχή και υποδούλωση μίας χώρας εν καιρώ ειρήνης, σημαίνει πως είτε δεν έχουν ακόμη καταλάβει τι έχει συμβεί, είτε πως είναι εντελώς ηλίθιοι – κάτι που αδυνατούμε να κρίνουμε, όσο και αν έχουμε προσπαθήσει.