MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ο Ν.Τραμπ υπογράφει σήμερα διάταγμα για τα social media: Δεν θα μπορούν να λογοκρίνουν ειδήσεις που δεν τους αρέσουν!

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Ο Ν.Τραμπ θα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που με την υπογραφή σχετικής εκτελεστικής εντολής σήμερα Πέμτπη, θα βάλει τάξη στην ασυδοσία των social media τα οποία εμποδίζουν την ελευθερία της έκφρασης και λογοκρίνουν τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου αλλά και το ειδησεογραφικό περιεχόμενο των συντηρητικών ιστοσελίδων και ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη, εμποδίζοντας την διάδωση των απόψεών τους. 

Τις προθέσεις του Ρεπουμπλικανού προέδρου αποκάλυψε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany, η οποία δήλωσε ότι ο πρόεδρος σκοπεύει να εκδώσει εκτελεστική εντολή «σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». 

Τράγκας: Μας εγκατέλειψαν όλοι οι φίλοι μας

Παντού ο κορωνοϊός. Παντού η ανοησία Μητσοτάκη. Ένας από τους σερβιτόρους φορούσε ολόκληρο πλαστικό στο πρόσωπο, που θύμιζε μάσκα οξυγονοκόλλησης!

Αποφάσισα να πάω σε επιχείρηση εστίασης, προκειμένου να αισθανθώ ως άνθρωπος και ως πολίτης, ότι υπάρχει ακόμα ανοικτή κοινωνία και ότι «Μένουμε Ζωντανοί». Ότι υπάρχουν ακόμα οι παλιές συνήθειες και όχι μόνο η νέα εφιαλτική και απάνθρωπη κανονικότητα, αυτής της κυβέρνησης και μίας ομάδας επιχορηγούμενων από φαρμακοβιομηχανίες λοιμωξιολόγων.

Η επέλαση της Γερμανίας

Για την Ελλάδα δεν συζητάμε καθόλου, αφού η κυβέρνηση μας είναι εκτός τόπου και χρόνου, ενώ αποτελεί κυριολεκτικά έρμαιο των διαθέσεων της Γερμανίας, έχοντας αποδεχθεί με σκυφτό το κεφάλι το ρόλο που έχει δοθεί στη χώρα μας: γκαρσόνια της Ευρώπης και αποθήκη/ανάχωμα παράνομων μεταναστών. Φυσικά δεν κατηγορούμε καθόλου τη γερμανική κυβέρνηση, αφού λειτουργεί όσο καλύτερα μπορεί για τη χώρα της – εμείς οι υπόλοιποι δεν λειτουργούμε σωστά. Για παράδειγμα, ακόμη και η Lufthansa αρνείται να υποκύψει στις απαιτήσεις της γερμανικής κυβέρνησης – στη μετοχική συμμετοχή της με 20%, με αντάλλαγμα τη διάσωση της. Συγκριτικά, η Ελλάδα έδωσε το 100% για τη διάσωση της – το άκρον άωτο της ηλιθιότητας που δυστυχώς κάλυψε, ξέπλυνε καλύτερα η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, με τα τεράστια σφάλματα της από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και μετά. Όποιος πιστεύει δε πως η γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν τοποθετεί την ΕΕ πάνω από την πατρίδα της, ακούγοντας τα μεγάλα της λόγια περί ενός συνολικού πακέτου 1,85 τρις € για τα επόμενα επτά χρόνια κοκ., απλά δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει – ενώ δεν γνωρίζει καθόλου τους Γερμανούς. Δυστυχώς, ένας από αυτούς είναι ο πρόεδρος Macron – ο οποίος οδηγεί λόγω ανοησίας ολόκληρη την Ευρώπη στη γερμανική παγίδα.