MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Φίλης Γ.: Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι διότι οι Τούρκοι είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ο κ. Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, μίλησε για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων και το ενδεχόμεο ενός θερμού επεισοδίου (06-06-2022).

Όπως είπε ο κ. Φίλης, "Η Τουρκία ότι θέλει να κάνει μας το λέει αρκετό καιρό πριν, όπως σε όλη της την ιστορία των διπλωματικών σχέσεων και της εξωτερικής της πολιτικής. Ενημερώνει και τη διεθνή κοινότητα και τον ενδιαφερόμενο για το τι πρόκειται να συμβεί. Το δεύτερο που πρέπει να πούμε είναι ότι ο κ. Κιλιντζάρογλου από το καλοκαίρι του 2020 είχε βγάλει μια καινοφανή θεωρία ότι τα νησιά του Αιγαίου, συγκεκριμένα νησιά, έχουν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2006, 2005. Αυτό το έχει πει δημοσίως στο Κοινοβούλιο το τουρκικό, στη μεγάλη τουρκική εθνοσυνέλευση και ακριβώς λέει ότι επειδή τα νησιά στα έχουν πάρει από σένα Ερντογάν, αυτό του είπε, του είχε πει το καλοκαίρι του 2020, του λέει έλα να σε δω, αν είσαι παλικάρι να πας να τα ξαναπάρεις".

Στις καλένδες ο παγκόσμιος φόρος για τις πολυεθνικές –Το 2024 και βλέπουμε

Γράφει ο 

Νότης Μαριάς
 
Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com

Εγκρίθηκε μετά βαΐων και κλάδων στις 19 Μαΐου 2022 από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έκδοση Οδηγίας εκ μέρους του Συμβουλίου «σχετικά με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των πολυεθνικών ομίλων στην Ένωση» (COM(2021) 823 final).

Η εν λόγω πρόταση της Επιτροπής κατά την τελική ψηφοφορία στην Ευρωβουλή έλαβε 503 ψήφους υπέρ, 46 ψήφους κατά και 48 αποχές.

Γ. Αδαλής στο Directus.gr: ”Κυρίαρχο κράτος στο πλανήτη η Ελλάδα αν μας επέτρεπαν εξορύξεις-Έρχονται μεγάλα μπλακ-άουτ & ξηρασία στο πλανήτη”

Συνέντευξη στον Ανδρέα Μουντζουρούλια & στο Directus.gr παραχώρησε ο οικονομικός αναλυτής Γιώργος Αδαλής – Β’ μέρος
 

Ποιος είναι ο εχθρός της Ευρώπης!

Με τρομάζει η υστερία της ΕΕ κατά της Ρωσίας! Μου θυμίζει την υστερία των Ναζί κατά των Εβραίων. Επειδή ο ναζισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη παρανοϊκή ιδέα ενός εχθρού! Αλλά κανείς δεν ανησυχεί!

Γράφει η

ΑΙΘΡΑ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Οικονομολόγος

Μόνο κάποιος που μισεί την Ευρώπη, θα τολμούσε να την ακρωτηριάσει τόσο βάναυσα! Να της κόψει τον ομφάλιο λώρο της με τη Ρωσία και να την υποτάξει βίαια στις ΗΠΑ! Η Ευρώπη χωρίς τη Ρωσία δεν υπάρχει! Η Ρωσία είναι η «γεννήτρια» της Ευρώπης λόγω φτηνής ενέργειας, σιτηρών και κοινών, πολιτιστικών αξιών. Μόνο μια πανικόβλητη Γερμανία θα έκανε ένα τέτοιο απονενοημένο διάβημα! Τί κρύβεται πίσω από τον πανικό της Γερμανίας;