MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Τέλος τα πάρτι ακόμα & στα σπίτια σε Μύκονο & Χαλκιδική - Όλοι θα φοράνε μάσκες παντού - Και στον δρόμο μασκοφόροι όλοι!

( John.k - Οι Τούρκοι στο Oruc Reis είναι στην ελληνική επικράτεια, κάνουν πάρτι και δεν φοράνε μάσκες …. Δεν θα τους βάλει πρόστιμο το κράτος , δεν θα στείλει τα ΜΑΤ ; )

«Κλειδώνουν» τους δύο βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας 

Τέλος και στα ιδιωτικά πάρτι στην Μύκονο και την Χαλκιδική διέταξε η κυβέρνηση, όπως επίσης και στην γενίκευση της χρήσης μάσκας εντός και εκτός σπιτιών και δημοσίων χώρων. 

Δηλαδή ακόμα και στον δρόμο η διαταγή είναι να φοράνε όλοι μάσκα στο πρόσωπο σε Μύκονο και Χαλκιδική!

ΕΕ: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας σημαίνει παραδοχή παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας άνευ ελληνικής αντίδρασης!

Το αδιέξοδο Κ.Μητσοτάκη και η παραδοχή του ΣΕΑ Α.Διακόπουλου 

Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά μια χώρα της οποίας ο ΣΕΑ Α.Διακόπουλος παραδέχτηκε πως το Oruc Reis παραβίασε την ελληνική κυριαρχία, αλλά λίγο αργότερα λόγω του «θορύβου» που προκάλεσε παίρνει τις δηλώσεις του πίσω κακήν κακώς;

Το θέμα της τουρκικής επιθετικής κίνησης αναμένεται να θέσει, πάντως ο Έλληνας πρωθυπουργός πάλι σήμερα στην έκτακτη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών μέσω τηλεδιάσκεψης για το ζήτημα της Λευκορωσίας, αλλά χωρίς να αναμένεται κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη

Αλλωστε υπάρχει το ερώτημα: Παραβιάστηκε η ελληνική κυριαρχία, ναι ή όχι; Αν ναι, τότε γιατί «ανασκεύασε» ο ΣΕΑ με αποτέλεσμα να γίνει ακόμα μεγαλύτερο μπάχαλο;

Η κυβέρνηση επιχειρεί να σε φιμώσει… πολύ σχολαστικά!

( John.k - Όταν έχεις μια κυβέρνηση που λέει ψέματα για την οικονομία, λέει ψέματα για την «μυστική»  διπλωματία της, λέει ψέματα για τις κινήσεις των τούρκων που έχουν εισβάλει στην Ελληνική επικράτεια και κάνουν έρευνες …. Λέει ψέματα γενικότερα, σε ότι κάνει πχ για τα χρήματα που έχει μοιράσει στα κανάλια κλπ … Θα πει την αλήθεια για την γρίπη που ονομάζεται Covid-19; … γιατί να το κάνει ; αφού δεν έχει συνέπειες!! Είναι ολοκληρωτικό καθεστώς ! Αν κάποιος διαφωνήσει με τον αυταρχισμό της , απλά θα τον κλείσουν μέσα… )

Τι είναι fake news; Τι είναι θεωρία συνωμοσίας; Τι ακριβώς είναι η έκκληση ανυπακοής; Ποιος ορίζει το τι είναι ψεύτικο και τι αληθινό στο διαδίκτυο; 

Πολύς λόγος γίνεται από την κυβέρνηση για εισαγγελικές παρεμβάσεις και ποινές για όσους επικαλούνται ή διαδίδουν όλα τα παραπάνω. 

H πανδημία των ΜΜΕ

( John.k - Όσο πιο πολύ θα παραβιάζουν οι Τούρκοι τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και θα κάνουν έρευνες και τετελεσμένα σε Ελληνικό έδαφος …. τόσο πιο «φονικός» και «επικίνδυνος» θα είναι ο Covid-19 και θα πρέπει να γίνει lockdown, να ανέβουν τα πρόστιμα, να φοράμε την μάσκα και όταν κοιμόμαστε … η «αστυνομία» να μπουκάρει στα σπίτια για να κάνει έλεγχο για το αν τηρούνται τα μετρά κλπ )

Του Αρχιμ. Μιχαήλ Κανέλου, Προϊσταμένου Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνος Γλυφάδας, Δ/ρος Επικοινωνιακής Θεολογίας ΕΚΠΑ στο Arxon.gr

Η πληθώρα των ΜΜΕ στην εποχή μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέχεται πολύ γρήγορα η πληροφόρηση στο λαό . Η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, οι εφημερίδες, το ιντερνέτ και τα περιοδικά, καλύπτουν ευρύτατο φάσμα ενημέρωσης. Με την ποικιλόμορφη πληροφόρηση, τη διαφήμιση ή την προπαγάνδα διαμορφώνεται αντίστοιχη κοινή γνώμη. Ιδιαίτερη, βέβαια, επίδραση στην αποκρυστάλλωσή της ασκεί η τηλεόραση, που με τον ήχο και την εικόνα μαγεύει τους τηλεθεατές, τους επηρεάζει και τους προδιαθέτει θετικά ή αρνητικά για πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις.

Ανατροπή του σκηνικού των τελευταίων πενήντα ετών στη Μέση Ανατολή

Του Κώστα Ράπτη 

Στην Μέση Ανατολή σημειώνεται μία ανατροπή που θα σαρώσει όλες τις σταθερές των τελευταίων πενήντα ετών. Και αυτή δεν είναι η συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα με μεγάλη ικανοποίηση ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον βετεράνο Βρετανό ανταποκριτή στη Μέση Ανατολή και συγγραφέα Πάτρικ Κόμπερν, η σημασία της συμφωνίας αυτής υπερτονίζεται, προκειμένου οι πρωταγωνιστές της να αποσπάσουν τα επιδιωκόμενα οφέλη στην εσωτερική πολιτική τους σκηνή. Ωστόσο, η συνεργασία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το Ισραήλ έχει ένα παρελθόν πού πηγαίνει πολύ πιο πίσω από την πρόσφατη επισημοποίηση της σχέσης τους, ενώ αντίθετα η αναβολή της προγραμματιζόμενης προσάρτησης της Κοιλάδας του Ιορδάνη στο εβραϊκό κράτος, η οποία προβλήθηκε ως το αντίτιμο, είχε αποφασιστεί πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια εξεύρεσης μιας “λύσης δύο κρατών” στο Μεσανατολικό, την οποία υποτίθεται διαταράσσουν οι πρωτοβουλίες του Νετανιάχου και οι μεσολαβήσεις του Tραμπ, αποτελούσε κενό γράμμα.

Μάζης για Oruc Reis: “Συστηματική ,προσβλητική και εξευτελιστική παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης μιλά με καθαρή γλώσσα για την υπόθεση του Oruc Reis: “Πρόκειται για συστηματική, προσβλητική και εξευτελιστική παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Focus 103,6 εξηγεί γιατί είναι αντίθετος στο να “καθίσουμε και να συζητήσουμε” με την Τουρκία. Δηλώνει ότι νιώθει απολύτως ασφαλής με τις ελληνικές ΕΔ, αλλά επισήμανε ότι κάποιος πρέπει να “απελευθερώσει τους κανόνες εμπλοκής”.

Αναφέρεται στους Ευρωπαίους και επισημαίνει την υποκρισία τους. “Δεν μπορεί να ασχολούμαστε με τη Λευκορωσία κι όχι με την Ελλάδα…Η ΕΕ εξελίσσεται σ΄ ένα γραφειοκρατικό απολίθωμα”.

Η Τουρκία, ταυτοχρόνως, βάλλει την ελληνική κυριαρχία σε Μεσόγειο και Αιγαίο και η κυβέρνηση σιωπά

Της Κύρας Αδάμ 

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην διασφαλίζει, όπως οφείλει με τα νομικά και διπλωματικά μέσα που διαθέτει, την ελληνική κυριαρχία και στο Αιγαίο. Παρέχει έτσι την ευκαιρία στην Άγκυρα , όποτε αυτή το αποφασίσει , να θέσει και θέμα ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ακολουθώντας πιστά το σχέδιο κατάληψης και κατοχής της ελληνικής ΑΟΖ ανατολικά του 28ου μέχρι του 30ου παραλλήλου, που τώρα υλοποιεί με το Ορους Ρέις στην «τουρκική υφαλοκρηπίδα» όπως επιμένει ακατέβατα ο Ερντογάν.