MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

«Το τελευταίο πυροτέχνημα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ έσβησε στην Αλεξανδρούπολη»-Κ.Κυριακόπουλος

Υπολογίσιμο μέρος του αθροίσματος ή κρατούμενο στην μπακαλίστικη πρωθυπουργική αριθμητική;


Γράφει ο Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι… Δεν μας ευχαριστεί καθόλου που αναγκαζόμαστε να διακωμωδήσουμε την αδιέξοδη και εξευτελιστική φλυαρία του Έλληνα πρωθυπουργού, η οποία επιστρατεύεται για να πιστοποιήσει τον εμμονικό και αυτοκαταστροφικό Ατλαντισμό του…

Προειδοποιήσαμε άλλωστε από την πρώτη στιγμή για τον εφήμερο και πυροτεχνηματικό χαρακτήρα των συμβολισμών και για το ότι ουδείς μπορεί να επενδύσει με σοβαρότητα στην λαγνεία τους, διότι όταν θα σβήσει και το τελευταίο πυροτέχνημα, η πραγματικότητα θα είναι ακόμη πιο αμείλικτη και ακόμη πιο οδυνηρή σε σχέση με το παρελθόν.

«Ας αφήσουμε πίσω το φοβικό σύνδρομο που έχουμε από το 1922 έναντι της Τουρκίας»-Δημ.Σταθακόπουλος

Αυτό που τους τελευταίους μήνες μας παρουσιάζουν ως «απομονωμένη Τουρκία» είναι ένα βολικό αφήγημα για όσους αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.


Για το ποια είναι η Τουρκία του Ερντογάν ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος έχει μιλήσει πολύ και όσα έχει επισημάνει έχουν επιβεβαιωθεί στην πράξη.

«Η Τουρκία συμμετέχει στο ΝΑΤΟ και όπου άλλου για να δει τι μπορεί να πάρει. Η Ελλάδα συμμετέχει για να δει τι μπορεί να προσφέρει με την ελπίδα ότι κάτι θα πάρει», λέει ο κ.Σταθακόπουλος στη συνέντευξη του στο militaire.gr . Εξηγεί πως η Τουρκία κάνει το «αλισβερίσι» της.

Από την άλλη πλευρά εξηγήσει ότι η τακτική του «καλού παιδιού που ακολουθούμε τη ρότα των ΗΠΑ ή της ΕΕ» δε μας οδηγεί πουθενά. Μόνο σε αδιέξοδο.

Η Google καρφώνει την κυβέρνηση

Γιάννης Μπασκάκης

Αποκάλυψε ότι έχει πωληθεί σε κρατικούς φορείς της Ελλάδας το λογισμικό παρακολούθησης Predator ● Ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ανακοίνωση της εταιρείας ● Δημοσίευμα-κόλαφος από τον Economist για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας ● Κρούσμα λογοκρισίας στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Φωτιά στην κυβέρνηση βάζει η ανακοίνωση της Google, η οποία με τον πιο επίσημο τρόπο δηλώνει ότι το λογισμικό παρακολούθησης Predator έχει πουληθεί σε κρατικούς φορείς στην Ελλάδα, διαψεύδοντας έτσι εμφατικά την κυβέρνηση, η οποία δήλωνε ανήξερη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, ισχυριζόταν -επιμένοντας ακόμα και τώρα- ότι «οι ελληνικές Αρχές δεν χρησιμοποιούν τέτοιου είδους λογισμικά».

ΟΙ ΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ

Η μεγάλη γεωπολιτική σκακιέρα, η ενεργειακή κρίση και επάλληλες κρίσεις σε οικονομία, εφοδιαστικές αλυσίδες και τροφή , στον απόηχο των εξελίξεων στο πολεμικό πεδίο της Ουκρανίας και της αναμέτρησης δια αντιπροσώπων Ρωσίας και ΗΠΑ με ευρύτερη εικόνα όξυνσης μεταξύ Δύσης και Ευρασιατικού άξονα

-Ο απόηχος της διήμερης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ με επίκεντρο τα Εθνικά θέματα, η Τουρκία και οι εξελίξεις πολλαπλών πεδίων στην Ανατολική Μεσόγειο , η Κύπρος και ρόλος Ισραήλ και Αιγύπτου

-Που οδηγεί η αναμέτρηση Ρωσίας με την Δύση , η Κίνα , η Ινδία , το Ιράν και το Πακιστάν , οι άλλοι παίκτες ισχύος και το άνοιγμα όλων των δεδομένων από τον Αρκτικό Κύκλο , έως τον Ειρηνικό και την Νότια Αμερική