MOTD
Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.
Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας
Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017
Οι ελίτ θέλουν τη δραχμή
Ένας επί πλέον συνήγορος είναι ο κ. Σόιμπλε, αφενός μεν επειδή δεν πιστεύει πως η Ελλάδα είναι σε θέση να ανακάμψει εντός της Ευρωζώνης, αφετέρου λόγω του ότι επιθυμεί να διεξάγει το πείραμα – ενώ δεν πρόκειται να του κοστίσει τίποτα, αφού θα του ανήκει ήδη η χώρα.
Άρθρο
Είναι πλέον εμφανές ότι, η οικονομική ελίτ της χώρας στρέφεται προς τη λύση της δραχμής (ανάλυση) – συνεπικουρούμενη από εκείνους τους πολιτικούς που φοβούνται πως θα κληθούν τελικά να πληρώσουν για τις τεράστιες ευθύνες τους, όσον αφορά την κακοδιαχείριση της οικονομίας εκ μέρους τους, εάν τελικά η Ελλάδα χρεοκοπήσει.
Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται, μεταξύ άλλων, από την αλλαγή στάσης του υπουργού οικονομικών του Κ. Καραμανλή, του Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος αναφέρθηκε δημοσίως στην ανάγκη συντεταγμένης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή (πηγή: Zero) – επικαλούμενος την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, η οποία δεν προκάλεσε κανένα θέμα (εκτός βέβαια από την τρομακτική υποτίμηση της στερλίνας).
Περί Προπαγάνδας
Ο Θείος Σαμ είναι ένα εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από τον εμφύλιο πόλεμο του 1812, παίρνοντας τη θέση του προηγούμενου συμβόλου της Αμερικής, του «Αδερφού Τζόναθαν». Σήμερα, με πιθανή εξαίρεση το Άγαλμα της Ελευθερίας, ο χαρακτήρας του Θείου Σαμ είναι πιθανότατα η πιο γνωστή και πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα στις Η.Π.Α, αλλά και ένα από τα πιο γνωστά και φωτεινά παραδείγματα προπαγανδιστικών τεχνικών εν καιρώ πολέμου.
Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μια διάσημη αφίσα, εμπνευσμένη από τις αφίσες της Βρετανικής στρατολόγησης του 1914, απεικονίζει τον Θείο Σάμ να δείχνει προς τον θεατή με τα λόγια «Θέλω Εσένα» (I WANT YOU). Η αφίσα έχει επανειλημμένα αντιγραφεί και αποτελέσει οδηγό για αρκετές προπαγανδιστικές τεχνικές.
Λέξεις κλειδιά :
Ανάλυση,
Εγκυκλοπαιδικά,
Προπαγάνδα
Γιατί άραγε δεν διαβάζουμε εφημερίδες;
Διαβάζω πως ο έλληνας σήμερα δεν διαβάζει εφημερίδες (πηγή). Ο Τύπος σήμερα, και η λειτουργία του, είναι ένα ζήτημα άκρως «πολιτικό». Είναι γεγονός πως η ενημέρωση των πολιτών, δεν άπτεται, απλώς, του ζητήματος γνώσης του πολιτεύεσθαι, του ζήν εν πολιτεία και ενεργείν ως πολίτης, αλλά κυρίως της παρουσίασης των προτάσεων και του έργου των πολιτευομένων και του συναφούς ελέγχου αυτών. [Θα μου πείτε πως πάντοτε έτσι ήταν. Και ναι, και όχι. Γιατί πολύ παλαιότερα ο Τύπος ήταν και μέσο μόρφωσης και πνευματικής καλλιέργειας].
Λέξεις κλειδιά :
Απατεώνες,
ΜΜΕ,
Προπαγάνδα,
Συμφέροντα,
Τύπος,
Υπονόμευση
Αναλύοντας το Σύνταγμα της Ελλαδος “ έχουν γνώση οι φύλακες “
Γραφει : Η Κωσταντινιά Ντέμου.
Βάση του Ελληνικού Συντάγματος, άρθρο 14, παράγραφος 1 και 2, καταθέτω τους συλλογισμούς μου με την διάθεση υπεράσπισής του.
Πολλοί λένε πως θέλουν αλλαγή του Συντάγματος χωρίς ίσως να έχουν προσέξει καλά όσα αναφέρει και χωρίς να γνωρίζουν πως έχει παραβιαστεί και παραβιάζεται ασύστολα καθημερινά από την υπάρχουσα κατάσταση.
Όλοι κάνουν αναφορά για το άρθρο 120, επειδή έτσι τους είπαν ή κάπου το διάβασαν. Καλό είναι να δώσουμε την προσοχή μας και στα άλλα άρθρα, επειδή ίσως κάποιοι δεν θέλουν να τα προσέξουμε και μας καθοδηγούν στο 120, ζητώντας την υπεράσπιση του Ελληνικού κράτους από εμάς , ενώ οι ίδιοι παραμένουν στον βουλευτικό θρόνο .
Θα διαπιστώσουμε λοιπόν, πως από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, υπάρχει παραβίαση.
Λέξεις κλειδιά :
Ανάλυση,
Δικαιώματα,
Ελίτ,
Ελλάδα,
Κυβερνήσεις,
Παραβίαση,
Σύνταγμα
Οι πειρατές του καπιταλισμού
Η κρατική παρέμβαση για την διάσωση των πιστωτικών ιδρυμάτων συνιστά ηθικό κίνδυνο καθώς οι παράγοντες που δημιουργούν το πρόβλημα θα δράσουν και πάλι χωρίς σύνεση, αφού δεν υποχρεώνονται να υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους.
Άρθρο
Εάν υπήρχε σε διεθνές επίπεδο συντεταγμένη πολιτική βούληση τότε πολλά πράγματα θα είχαν μεταβληθεί αναφορικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο που πρέπει να διέπει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αναφερόμαστε σε συντεταγμένη πολιτική βούληση διότι απαιτείται η μεγίστη δυνατή συνεργασία για τη επίτευξη αποτελέσματος ικανού να μεταβάλει την σημερινή άναρχη κατάσταση.
Λέξεις κλειδιά :
Αντιμετώπιση,
Απατεώνες,
Απληστία,
Ελίτ,
Κερδοσκοπία,
Οικονομία,
Συμμορία,
Φοροδιαφυγή
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)