MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Αυτόχειρες οι Ευρωπαίοι προκάλεσαν την ενεργειακή κρίση

Η τελευταία εβδομάδα χαρακτηρίζεται από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως η χειρότερη στην αγορά ενέργειας με την τιμή ανά MWh να εκτοξεύεται στα 200 δολάρια στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Παρά το γεγονός ότι επηρεάζει μόνον το 15% των πωλήσεων, από την στιγμή που οι υπόλοιπες πωλήσεις διεξάγονται με βάση δεσμευτικά στις τιμές δωδεκάμηνα συμβόλαια από την προηγούμενη χειμερινή περίοδο σε δραστικά χαμηλότερες τιμές, ελλοχεύουν τρομακτικοί κίνδυνοι.


Τιερί Μεϊσάν : Η πολιτική εξουσία του Facebook

Στο παγκόσμιο υποσυνείδητο, το Facebook φέρεται να είναι ένα υπεύθυνο κοινωνικό δίκτυο που επιτρέπει σε όλους να συνδέονται εμπιστευτικά ενώ λογοκρίνονται μηνύματα που παραβιάζουν τους τοπικούς νόμους. Στην πράξη, είναι αρκετά διαφορετικό. Το Facebook συλλέγει πληροφορίες για εσάς για την NSA, λογοκρίνει τις απόψεις σας και εκδίδει το νόμισμά του. Σε λίγους μήνες, αυτή η εταιρεία έχει γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην παγκόσμια πολιτική.


William Joel / The Verge 
 
ΤΟ FACEBOOK ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Οκύριος πολιτικός παίκτης στο Διαδίκτυο είναι το κοινωνικό δίκτυο Facebook. Την 1η Ιανουαρίου 2021, είχε 2,85 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και 1,88 δισεκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες παγκοσμίως. Το κοινωνικό δίκτυο λογοκρίνει τακτικά μηνύματα που περιλαμβάνουν φωτογραφίες γυμνών ή σεξουαλικών δραστηριοτήτων, παρενοχλήσεις, ρητορική μίσους, πλαστογραφία, ανεπιθύμητη αλληλογραφία, τρομοκρατική προπαγάνδα ή βία μέσω τεχνητή νοημοσύνη ιδιαίτερα προσεγγιστική και άδικη. Κλείνει λογαριασμούς που θεωρεί επικίνδυνους, είτε επειδή έχουν λογοκριθεί αρκετές φορές, είτε επειδή συνδέονται με εχθρούς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Γερουσιαστές του Όρεγκον ζητούν έρευνα για στατιστική χειραγώγηση του COVID-19

The Epoch Times, 12 Οκτωβρίου 2021


Οι γερουσιαστές της Πολιτείας του Όρεγκον του Όρεγκον Kim Thatcher και Dennis Linthicum, αμφότεροι Ρεπουμπλικάνοι, έστειλαν Αίτημα στον εισαγγελέα των ΗΠΑ Scott E. Asphaug να ξεκινήσει προκαταρτική έρευνα από σώμα ενόρκων σχετικά με τη μέτρηση των στατιστικών στοιχείων του COVID-19 από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Οι Thatcher και Linthicum υπέβαλαν το Αίτημα με επιστολή (pdf) στις 16 Αυγούστου, αφού συγκέντρωσαν υπογραφές από 1.718 κατοίκους του Όρεγκον και 53.032 Αμερικανούς.

Στην αναφορά, οι γερουσιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τη μέτρηση και την αναφορά των ανεπιθύμητων ενεργειών των εμβολίων COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων και των τραυματισμών.

Αυστρία: Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ομιλίας της πλήρως εμβολιασμένη νεαρή βουλευτής

«Ο εμβολιασμός είναι ζωτικής σημασίας για να θέσουμε την πανδημία υπό έλεγχο», είχε δηλώσει


Σοκ στην Αυστρία από την λιποθυμία της βουλευτού Eva-Maria Holzleitner του κόμματος SPO κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Βουλή.

Η νεαρή βουλευτής, μόλις 28 ετών, ενώ μιλούσε ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στο βήμα της Βουλής

Είναι άγνωστο με ποιο εμβόλιο ήταν εμβολιασμένη ενώ είχε εκφράσει την πλήρη υποστήριξή της στο πρόγραμμα των εμβολιασμών.