MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Η ΑΑΔΕ ρίχνει το φταίξιμο στους… πλημμυροπαθείς για τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ!

Ευθύνες
στους ίδιους τους πλημμυροπαθείς ρίχνει η ΑΑΔΕ με ανακοίνωσή της, μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση ότι πληγέντες στη Νέα Σμύρνη Λάρισας έλαβαν «ραβασάκια» για τον ΈΝΦΙΑ! Σύμφωνα με την αρχή, οι πλημμυροπαθείς έλαβαν εκκαθαριστικά επειδή δεν έκαναν αίτηση απαλλαγής, δηλαδή επειδή δεν δήλωσαν τα αυτονόητα!
 
Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΑΔΕ, αναφέρει ότι η διαδικασία απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται στο άρθρο 3 παρ. 6 του ν. 4223/2013, όπως αυτό τροποποιήθηκε τελευταία φορά με το άρθρο 54 του ν. 5087/2024.
 

Γιατί η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι υπερδιπλάσια από την τιμή στις ΗΠΑ

Αρκετές φορές στο παρελθόν συγκρίνουμε τις τιμές των καυσίμων ανάμεσα σε χώρες. Σήμερα θα κάνουμε κάτι διαφορετικό. Θα αναλύσουμε, με βάση τα επίσημα στοιχεία που δίνουν τα αρμόδια υπουργεία σε ΗΠΑ και Ελλάδα, την ποσοστιαία σύνθεση που έχει η τελική τιμή ενός λίτρου αμόλυβδης στην αντλία, προκειμένου να απαντήσουμε, ποιοι παράγοντες, πώς και πόσο, διαμορφώνουν την τελική τιμή του πιο διαδεδομένου καυσίμου, έχοντας στην κατοχή μας, τα επίσημα στοιχεία που καταθέτουν οι αρμόδιοι φορείς από 140 χώρες, για τις μέσες εβδομαδιαίες τιμές καυσίμων στην επικράτειά τους.  Και θα συγκρίνουμε τις ΗΠΑ με την Ελλάδα, όχι για κανέναν λόγο που άπτεται της οικονομικής επιστήμης, αλλά διότι οι πολιτικοί μας, και ειδικά η παρούσα κυβέρνηση, την επικαλείται ως παράδειγμα, κάθε τρεις και λίγο!