MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Όλη η επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η Ελλάδα προειδοποιεί για «σοβαρές συνέπειες για την περιφερειακή σταθερότητα στη Μεσόγειο» σε περίπτωση ενεργοποίησης του τουρκολιβυκού μνημονίου για έρευνες υδρογονανθράκων, όπως αναφέρεται σε επιστολή της Αθήνας στον ΟΗΕ.
 
Στην επιστολή, η Ελλάδα εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το μνημόνιο κατανόησης που συνήφθη στις 3 Οκτωβρίου 2022 μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, στον βαθμό που επιχειρεί οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση εφαρμογή του «τουρκολιβυκού μνημονίου» για την οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο του 2019, το οποίο – όπως επισημαίνεται – συνήφθη κατά πλήρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και με κατάφωρη περιφρόνηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
 

Προετοιμασία για πιθανό μαζικό μπλακάουτ στην Αυστρία, Λύση-πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη, παντοπωλεία θα μοιράζουν μερίδες φαγητού.

Αυστριακά παντοπωλεία να μοιράζουν μερίδες φαγητού κατά τη διάρκεια μπλακ άουτ.
 
Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στοχεύει στην παροχή κρίσιμων προμηθειών για τους πολίτες σε περίπτωση μαζικών διακοπών ρεύματος

Η Αυστρία αποκάλυψε έκτακτα μέτρα την Τρίτη για να εξασφαλίσει τρόφιμα και άλλα βασικά είδη για τους ανθρώπους σε περίπτωση μπλακ άουτ αυτόν τον χειμώνα.Το σχέδιο, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Γεωργίας, Περιφερειών και Τουρισμού της χώρας, ορίζει ότι όλα τα παντοπωλεία θα παραμείνουν κλειστά την πρώτη ημέρα ενός πιθανού μπλακ άουτ.