MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Ποιός απειλεί περισσότερο τη χώρα: Οι “ψεκασμένοι” ή η κυβέρνηση;

Τελικά μόλις προχτές, ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός ζήτησε επιτέλους μια συγγνώμη από τους Έλληνες! Γίνεται όμως δεκτή η συγγνώμη του από τους πολίτες (σ’ αυτούς και οι κατά Μητσοτάκη «ψεκασμένοι»), ή ήρθε πολύ καθυστερημένα; Μήπως είναι πολύ αργά τόσο για τον ίδιο όσο και για το σύνολο του πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε σχεδόν μισό αιώνα την Ελλάδα;
 
Η άποψή μου είναι ότι η συγγνώμη του πρωθυπουργού δεν γίνεται αποδεκτή από την πλειονότητα των Ελλήνων. Ένα τμήμα τους θέτει όρους για να την αποδεχτεί ως ειλικρινή δήλωση μεταμέλειας. Εξηγούμαι: O πρωθυπουργός δεν έδωσε στην λέξη συγγνώμη τον τόνο που αρμόζει σε κάποιον πολιτικό που μετανοεί. Θα έπρεπε να την πει πρώτη ή τελευταία αναλόγως πως ένοιωθε.
 

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ : Στα σκαριά Διεθνής διάσκεψη για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις με πρωτοβουλία της Πολωνίας

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com


Και νέα σημαντική πρωτοβουλία από την Πολωνία για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις. Την φορά αυτή η Βαρσοβία ζητά τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για τις πολεμικές επανορθώσεις που οφείλει να καταβάλει η Γερμανία όχι μόνο στην Πολωνία αλλά και σε άλλες χώρες (www.thetimes.co.uk 6/12/2022). Και φυσικά εννοείται και στην Ελλάδα καθώς η χώρα μας διεκδικεί εδώ και δεκαετίες την καταβολή των περίφημων Γερμανικών Αποζημιώσεων. Ίσως γι΄ αυτόν τον λόγο το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σε εκτεταμένη ανάλυσή του χύνει δηλητήριο τονίζοντας με έμφαση: «Πολλοί ειδικοί θεωρούν αυτή την κίνηση ως μέρος της λαϊκιστικής στρατηγικής του κυβερνώντος Κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης της Πολωνίας (PiS). Ωστόσο, η αναβίωση φαντασμάτων του παρελθόντος και η ανάφλεξη των «εθνικών συναισθημάτων», όπως κάνει το πολωνικό κυβερνών κόμμα, μπορεί να ισοδυναμεί με παιχνίδι με τη φωτιά» (www.aa.com.tr 7/12/2022). Η ξεκάθαρη αυτή τουρκική στήριξη στη Γερμανία δεν είναι τυχαία καθώς η Τουρκία είχε συνάψει στις 18/6/1941 Σύμφωνο Φιλίας με τον Χίτλερ.

Η κυβέρνηση παρακολουθούσε με την ΕΥΠ και φακέλωσε χιλιάδες Έλληνες που δεν ήθελαν μάσκες, lockdown και εμβόλια!

Συγκλονιστικά ντοκουμέντα: Απασχολούσαν εκατοντάδες στελέχη της ΕΥΠ για να παρακολουθούν και να αναφέρουν στο Μαξίμου τους πολίτες που πλήρωναν με τους φόρους τους αυτούς που τους παρακολουθούσαν!
 
Η κυβέρνηση κατά τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό χρησιμοποιούσε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), τα συστήματα παρακολούθησης και την δομή της υπηρεσίας που πληρώνει ο ελληνικός λαός για να συγκεντρώνονται πληροφορίες εθνικής σημασίας, για να παρακολουθεί την δραστηριότητα των πολιτών που αντιδρούσαν στην υποχρεωτική μασκοφορία, τα lockdown και τα υποχρεωτικά εμβόλια την περίοδο 2020-2022!
 

Η εξελίξεις στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία

Καλεσμένος ο Γιώργος Ρωμανός,  συγγραφέας, αναλυτής, ιστορικός ερευνητής. 
 

Καλύτερα η ΕΕ να είναι πιο ανεξάρτητη από τις ΗΠΑ για να ξεπεράσει την κρίση

Καθώς η κρίση ασφαλείας και η ενεργειακή αστάθεια επιδεινώνονται στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία, γίνεται ολοένα και πιο εμφανής η αδυναμία συνέχισης του τρέχοντος ευρωπαϊκού μοντέλου αυτόματης ευθυγράμμισης με την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Ο αμερικανικός ανταγωνισμός με τη Ρωσία, που αγκαλιάζεται παθητικά από τα ευρωπαϊκά κράτη, παραβιάζει σοβαρά τα συμφέροντα της ΕΕ και θέτει ολόκληρο το μπλοκ σε σοβαρή απειλή.
 

Tο ρεύμα «ροκανίζει» τα μέτρα στήριξης

«Καίνε» οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει επιστρέψει σε επίπεδα ρεκόρ, βάζοντας «φωτιά» στους λογαριασμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές της περασμένης εβδομάδας οι τιμές στην Ελλάδα εκτινάχθηκαν πάνω από τα 400 ευρώ τη μεγαβατώρα, για να υποχωρήσουν κοντά στα 350 ευρώ, παραμένοντας σε δυσθεώρητα επίπεδα. Ωστόσο, δεν καταγράφεται η ίδια ανοδική πορεία στις τιμές του ρεύματος στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.